Pirgos Dirou bezoek aan de grotten

Pyrgos Travel Blog

 › entry 11 of 28 › view all entries

Vandaag hadden we een vrije dag. Er was wel de mogelijkheid om naar de druipsteengrotten te gaan. En aan de hand van het aantal mensen dat mee wilde werd bepaald of we daar al dan niet naar toe zouden gaan.

We gingen dus wel en om ± 8.30 uur vertrokken we voor een rit van tweeënhalf uur naar Pirgos Dirou. De weg slingerde behoorlijk door de bergen heen, vandaar dat het zo lang duurde, want het aantal kilometers viel wel mee.

± 11.00 uur bereikten we deze plaats en kochten we de kaartjes om naar binnen te komen.

Het was de bedoeling dat we ons in de grotten per bootje zouden verplaatsen. Die bootjes waren echter niet zo heel erg groot, zodat we in groepjes verdeeld werden. De tocht duurde ongeveer drie kwartier en het was echt een schitterend gezicht. Helaas mochten we geen foto’s maken, maar ja, dat is niet zo erg als je later gewoon een ansichtkaart koopt.

De bootjes werde voortbewogen door “gondeliers” die met hun peddels zich afzetten tegen plafond en/of wanden. Na die tocht moesten we het laatste stukje lopen door de grotten om weer in de buitenlucht te komen. Buiten gekomen dronken we eerst even een kopje koffie of thee en daarna liepen we weer richting de bus. In de bus was het ondertussen om te ploffen van de hitte zodat we blij waren dat we gingen want op die manier kwam er tenminste een beetje frisse licht binnen.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Pyrgos
photo by: pipsi