Lake Natron

Lake Natron Travel Blog

 › entry 6 of 16 › view all entries
Onder de waterval

Vandaag was het ochtendritueel een beetje anders, want we zouden nog een dag langer op deze plek blijven. Om 9.00 uur vertrokken we voor een wandeling naar de waterval. Tijdens deze wandeling moesten we een paar keer het riviertje oversteken. En dat bracht heel wat glijpartijen en valpartijen teweeg. Er was er zelfs één die z’n camera in het water liet vallen. Dat is natuurlijk niet zo heel erg slim zeker niet omdat we gewaarschuwd waren om onze camera’s in een plastic tas te doen.

In ieder geval bereikten we de waterval om een uur of tien en hebben we een tijd lang heerlijk gezwommen.

Eenmaal uit het water, lieten we ons door de zon drogen, en dat duurde niet erg lang.

 

Onze lunches hadden we meegenomen en die werden ook al snel genuttigd, want klimmen, pootje baden en zwemmen maakt hongerig (hoe was die Unox reclame ook al weer?).

De weg weer terug naar het kamp

Na nog een uur of wat besloten we de terugreis te aanvaarden. Er waren al een een paar mensen teruggegaan, waaronder de gids. We moesten onze weg terug dus alleen zien te vinden, en dit hield in dat we het riviertje volgens mij nu wel twee keer zoveel overstaken.

Eenmaal terug in het kamp bleek dat we behoorlijk wat visite hadden gekregen uit het nabijgelegen Massaï-dorp. Om deze mensen te fotograferen moest je echter wel wat geld neerleggen.

Nadat ik eindelijk een beetje was bijgekomen van de wandeling, ging ik eens even mijn voeten en schoenen wassen, want dat zag er niet meer uit. Helemaal wassen had geen zin want het waaide nogal en het zand waaide alle kanten op, dus je bent weer smerig in een mum van tijd.

Ik heb ook nog backgammon leren spelen en dat is best lastig als je de uitleg in het engels krijgt, maar spelen deed ik het.

Het eten was wederom geweldig, volgens mij worden we wat dat betreft veel te veel verwend, of ik ben natuurlijk niet veel gewend.

De avond zijn we ook weer in gepaste dronkenschap doorgekomen en al snel lagen we allemaal weer in bed. Het is trouwens vreemd hoe snel je went aan een ander dagritme: opstaan om 6.00 uur en naar bed om 21.00 uur.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Onder de waterval
Onder de waterval
De weg weer terug naar het kamp
De weg weer terug naar het kamp
Bezoekers van de Massaï stam
Bezoekers van de Massaï stam
Lake Natron
photo by: cvanzoen