Arusha en weer terug naar huis

Arusha Travel Blog

 › entry 16 of 16 › view all entries

Vandaag zou de ergste dag van de vakantie worden, want het enige dat we konden doen was wachten. Om 8.00 uur gingen de eerste drie van de groep al weg naar Arusha. Ze moesten daar op tijd zijn om de bus naar Nairobi niet te missen. Een uur later gingen er nog een elf weg. Negen van deze mensen zouden proberen in de komende week de Kilimanjaro te beklimmen. Die andere twee moesten op tijd op het vliegveld zijn voor een locale vlucht naar Dar es Salaam.

 

Zo bleven we nog maar met z’n drieën over. De bagage reorganiseren was al snel gebeurd en daarna gingen we maar in de zon liggen wachten op lunchtijd. We deden extra lang over de lunch want anders zouden we weer zo lang moeten duimen draaien.

 

Om 16.00 uur mochten wij dan ook eindelijk weg. We werden naar het vliegveld gebracht, en na het inchecken en de nodige controles konden we nu hier stilzitten.

Om een uur of negen konden we instappen, en het vliegtuig vertrok precies op tijd.

Locale tijd 23.00 uur bereikten we Khartoum waar het net als op de heenweg weer behoorlijk heet was (31ºC).

 

Rond middernacht gingen we er weer vandoor.

 

22 October 1985

 

Locale tijd 4.30 uur hadden we nog een tussenlanding in Wenen, en toen we hier vandaan vlogen kwam de zon al heel langzaam om een hoekje kijken.

 

We bereikten Schiphol tien minuten te vroeg maar dat was niet erg, want voordat je door de paspoortcontrole bent (dat gelukkig hier vrij snel gaat) en je je bagage hebt ben je zo al weer een half uur verder.

 

Ik werd opgehaald door mijn moeder, die mij netjes naar huis bracht, en die mij ook meteen de laatste nieuwtjes vertelde. Zo vertelde ze dat de ansichtkaarten nog niet waren aangekomen. Toen ze weer naar huis was belde ze nog even dat de kaart net was gearriveerd. Dat was dan weer een hele opluchting, want ik had nog zo mijn best gedaan om ze zo snel mogelijk weg te krijgen.

De rest van de dag heb je het gewoon druk als je op jezelf woont. Ja, dan ben ik natuurlijk nog niet zo gewend. De wasmachine heeft haast niet stilgestaan. Maar dat heeft niets meer met de vakantie te maken, dus bij deze stop ik er gewoon mee.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Arusha
photo by: Mikie