Jeruzalem [ירושלים]

Jerusalem Travel Blog

 › entry 26 of 34 › view all entries

Vandaag zouden we helemaal naar eigen goeddunken kunnen indelen. Dit hield in dat we weer alle tijd hadden met ontbijten en dergelijke.

Met een groepje van vijf besloten we weer naar de oude stad te gaan. We liepen eerst een aardig stukje maar al gauw hielden we een passerende taxi aan waarmee we naar de Jaffapoort reden. Hier stapten we uit en liepen de oude stad binnen.

Het eerste wat we deden was iets koels te drinken kopen voor onderweg. Ik kocht een flesje mineraalwater dat eigenlijk meer mineraalijs was. Het kwam dus eerder uit het vriesvak dan uit de koeling. Het smelt waar je bijstaat dus dat is geen probleem.

Met het flesje in de hand liepen we verder door de diverse straatjes en steegjes zodat we uiteindelijk weer bij de Klaagmuur uitkwamen. Dit was echter niet ons eigenlijke doel want dat lag daarachter. We wilden namelijk de moskeeën van binnen gaan bekijken. We waren in de korte broek dus dat hield in dat we een "jurk" aan moesten trekken die ze daar in voorraad hebben liggen. Nou, we zagen er niet uit, maar dat mag de pret niet drukken. Toen we ook nog in de twee moskeeën onze schoenen uit moesten trekken voelden we ons helemaal pelgrimsgangers. Helaas mocht je niet je camera mee naar binnen nemen zodat ik jullie niets kan laten zien. Zeker de Dom van de Rots (de moskee met de gouden koepel) is van binnen een schitterend gebouw is.

Nadat we ook nog het Islamitisch Museum (dit ligt ook op de Tempelberg) hadden bezocht, gingen we hier weer weg. We legden onzen "pijen" af en kwamen weer bij de Klaagmuur terecht. Hier liepen we weer snel verder door de straatjes en steegjes van het Arabische deel van de stad. We begonnen ondertussen best trek te krijgen en kwamen een leuk tentje tegen waar we patat met gebakken ei konden kopen. Dit lieten we ons goed smaken waar we de oude stad verlieten.

We namen een taxi naar de camping en daarna trokken we snel onze zwemkleding aan om nog even een frissen duik te nemen. Weer terug op de camping begonnen Ellen en ik vast in te pakken omdat wij de volgende ochtend heel vroeg naar Egypte zouden vertrekken.

Het eten ging er weer prima in en al vroeg gingen we naar bed.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Jerusalem
photo by: daynnightraveller