Schinousa (Σχοινούσσα)

Schoinoussa Travel Blog

 › entry 11 of 16 › view all entries

Om 2.45 uur werd ik al uit mezelf wakker. Ik had de wacht van 3.00 tot 4.00 uur en dus lag ik nu te wachten tot mijn voorganger mij zou komen wekken. Dat hoefde dus niet meer want ik was al wakker. Ik trok snel een broek en een dikke trui aan en ging aan dek. Ik had, dat bleek al gauw, ontzettend veel mazzel dat ik deze wacht had. Ik heb namelijk een echte vallende ster gezien. Verder was er weinig spectaculairs te beleven en na anderhalf uur wekte ik het volgende slachtoffer en krrop ik weer mijn kooi in.

Om een uur of negen gingen we weer op pad. Ik werd op dat moment net wakker, dus moest ik me wassen op een varende boot en dat is best lastig want je staat behoorlijk heen en weer te zwaaien. Maar ja, dat overleven we dan ook wel weer. Het ontbijt werd dus ook al varende genuttigd.

Er was vandaag weinig wind dus bleef de motor de hele tijd aan. Wel werd op een gegeven moment een zeil gehesen, maar dat was meer voor erbij dat dat we er echt mee konden zeilen. Ik heb vandaag zaker wel twee uur aan de helmstok gestaan (dit is het roer). Hartstikke leuk is dat, maar wel ontzettend vermoeiend. Het laatste stuk werd dan ook weer door een ervaren bemanningslid overgenomen want dat was helemaal secuur werk.

Eenmaal in de haven van dit eiland (Schinousa geheten) klungelden we eerst een beetje op en om het jacht en daarna gingen we naar het dorpje. Er was maar één dorpje op dit eiland en het had maar liefst een inwoneraantal van 80 mensen. Je komt hier dus praktisch geen toerist tegenen dat maakt het nou juist zo leuk. De mensen waren hier nog echt hartelijk en niet gemaakt, zoals je in de toeristencentra vaak ziet.

Het eten nuttigden we in een klein restaurantje waar je het eten van te voren moest bestellen zodat ze er rekening mee konden houden. Nou dat smaakte verrukkelijk. Hierna ging een groot deel van de groep nog even naar het dorpje waar we nog even wat te drinken namen en er als snack een inktvis bijkregen. Nou voor de beleefdheid moet je dat dan wel opeten, maar ja als je nog nooit een inktvis hebt gegeten is dat best wel vreemd.

Terug naar de haven moesten we over een onverlicht pad met allemaal keien. Dat werd dus heel voorzicht naar beneden lopen. Hier zochten we direct onze kooien op en ik sliep weer buiten want degene die mijn plaats daar had ingenomen had er eigenlijk genoeg van.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Schoinoussa
photo by: cvanzoen