Rodos [Ródos]

Rhodes Travel Blog

 › entry 15 of 16 › view all entries
Zonsopgang vanaf de pont

Net als die keer dat ik om 3.00 uur moest wachtlopen werd ik ook nu weer ruim op tijd en zonder wekker wakker. Ik was dus al praktisch reisvaardig toen de wekker afliep en zodoende liep ik niemand in de weg. Het bleek al gauw dat de point te laat was maar om5.15 uur gingen we dan toch aan boord nadat we afscheid hadden genomen van de schipper en zijn vrouw. Je kunt je gewoon niet voorstellen hoe dat gaat op zo'n boot. Hij legt aan, dan krijg je een hoop heen en weer geren en voor je het weet gooien ze de trossen weer los en ben je al weer weg.

We hadden kaartjes voor de 3e klas en dat hield in dat wij op het dek plaats moesten nemen. Er was wel een ruimte in het schip voor de 3e klas maar die zat vol kotsende mensen dus daar ga je ook niet voor je lol tussen zitten.

Dus bleven we lekker op het dek. Al gauw ging nu ook de zon op en dat was vanaf de boot een schitterend gezicht. We waren nu al gauw lekker op dreef en gingen er dus maar "lekker" bij zitten. Dit "lekker" staat tussen aanhalingstekens want je zit midden tussen de slapende mensen en ook waren de houten banken niet geheel ideaal.

Om een uur of tien liep één van ons langs de brug en sprak daar iemand van het personeel aan. Hij wilde namelijk weten hoe laat we op Rodos aan zouden komen. Het antwoord hierop was zo rond de klok van half twaalf (dit deel van het antwoord klonk niet gek) of middernacht (en daar schrokken we wel even van). Dit hield in dat we nog ruim twaalf uur op die schuit moesten zitten en dat was dus nogal vervelend. De reden voor deze vertraging was dat het te zwaar weer was voor de kleine lokale pontjes. Dat betekende dat deze grote pont ook de kleine eilandjes extra langs moest.

We zagen dit allemaal zeer somber in en dus besloten we om aanvullende kaartjes te kopen en 2e klas te gaan zitten. Dit al al heel wat zachter en het was ook een stuk rustiger hier. We hebben de rest van de dag al lezende, pratende, kaartende en slapende doorgebracht.

Tegen middernacht kwamen we aan op Rodos waar we eerst naar de "Blue Rose" moesten zoeken. Dit was het zusterschip van de "Zwerver" waar we deze nacht zouden verblijven. De bemanning hiervan was wel op de hoogte gebracht van onze komst maar verwachtte ons op dit uur natuurlijk allang niet meer.

Na nog wat gekletst te hebben gingen we om 2.00 uur naar bed. Ik nam niet eens meer de moeite om mijn slaapzak te pakken maar plofte zo neer. Het was toch warm genoeg.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Zonsopgang vanaf de pont
Zonsopgang vanaf de pont
Rhodes
photo by: lapostol77