Paros [Πάρος]

Paros Travel Blog

 › entry 7 of 16 › view all entries

Vandaag zou er weer gezeild worden. Er stond iets van windkracht 6 á 7 maar dat zou juist leuk zeilen zijn. Na het ontbijt werd er met een noodgang opgeruimd en werd alles weer vastgeslord en daarna kozen we het zgn. "ruime sop".

Het bleek daar buiten aardig fris te zijn dus trokken we onze windjacks maar aan en ook een zwemvest werd ons aangereikt. Je kunt per slot van rekening nooit weten uit welke hoek de wind gaat waaien. Ook kregen we een life-line aangereikt waarmee je je aan de boot vast kunt maken. Dit was met deze wind nog niet echt noodzakelijk maar het was meteen een goede oefening voor als de tijd kwam dat het wel noodzakelijk zou zijn.

Ons reisdoel van vandaag was Paros en we gingen riant voor de wind. We maakten zelfs af en toe snelheden van 8 knopen. Ook de wind nam toe en kwam op windkracht 8 en zelfs heel even op windkracht 9. Het is dan wel een hele ervaring om met zo'n jacht tussen de golven te manoevreren. Natuurlijk we wel een beetje nat, maar dat maakte niets uit.

Rond vier uur bereikten we Paros. Er was echter geen plaats meer in de jachthaven zodat we in het baaitje voor anker moesten gaan. Dit hield in dat we vannacht ankerwacht moesten lopen. Geen probleem natuurlijk.

Het eten deden we dit keer aan boord (dat was de eerste keer dat we dat deden) en we lieten ons de spaghetti goed smaken. Al gauw zochten we nu de kajuit op want het werd al best wel frisjes en om een uur of elf lag iedereen in z'n kooi.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Paros
photo by: Stigen