Mariposa / Yosemite National Park

Mariposa Travel Blog

 › entry 2 of 34 › view all entries

Na het ontbijt gingen we rond een uur of half negen weg. Het bleek dat het reisgezelschap nogal internationaal van samenstelling was, er waren namelijk deelnemers uit Japan, Israël, Zuid-Afrika, Amerika, Australië en ikzelf uit Nederland. Ja inderdaad, ik ben de enige Nederlandse in het gezelschap.

Na een paar uur rijden kwamen we aan in Mariposa waar we op de camping onze tenten opzetten en de luchtbedden werden opgeblazen. Hierna was het lunchtijd en was het uitkijken geblazen dat je niet gelijk met een hap een bij of wesp mee naar binnen kreeg. Uiteindelijk geen ernstige dingen gebeurd zodat we na de lunch op weg konden naar Yosemite National Park.

Wow, de weg hiernaartoe was al schitterend. Onderweg werd en keer gestopt om een foto te maken. Eenmaal in het park reden we naar Yosemite Falls. We bleven hier een half uurtje rondhangen, waarna we weer op de bus stapten. Nu gingen we naar Glacier Point, die it één van de hoogste pieken in dit park en hier werd menig plaatje geschoten. Het was ondertussen al behoorlijk fris geworden en met een korte broek aan werd het dus wat koud gelukkig gingen we weer gauw de bus in.

De rit terug naar de camping duurde zo'n twee uur. Rond negen uur werd een heerlijke maaltijd spaghetti klaargezet die er best in ging na zo'n dag in de buitenlucht.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Mariposa
photo by: FrankMcD