dag 91: Kopenhagen

Copenhagen Travel Blog

 › entry 18 of 19 › view all entries

Wist ik eindelijk hoe ik in het Noors: "Ik spreek geen Noorwegen" moest zeggen, gaat iedereen opeens Deens praten.

Ik werd 's ochtends wakker toen we al in de haven van Kopenhagen lagen, dus pakte snel mijn spullen in en ging van boord. De ochtend heb ik besteed aan het wandelen van de haven naar het centraal station, waarbij ik onderweg een aantal toeristische locaties ben tegengekomen. Ik heb er een paar foto's van gemaakt, maar eerlijk gezegd kon Kopenhagen mij na 3 maanden in het buitenland niet zoveel meer interesseren.

Rond 12 uur kwam ik aan op het station en heb ik mijn rugzak weer in een kluisje gelegd. Daarna ben ik wat gaan eten en de rest van de middag heb ik in of rond het centraal station doorgebracht tot mijn trein om 7 uur weer zou vertrekken.

ik begin alweer in de buurt te komen
Mede dankzij een extreem irritant omroep-muziekje en het feit dat er geen park in de buurt was, was dit niet een van de leukste dagen van mijn reis, maar om de tijd te doden heb ik daar alvast wat verhalen op mijn site gezet in een internetcafe.

Uiteindelijk had mijn trein 20 minuten vertraging, maar toen was ik eindelijk onderweg naar huis. Ik deelde de coupé met een leraar uit Nederland die met zijn zoontje 2 weken door Noorwegen en Zweden had gereisd met de trein en met een meisje uit Engeland dat in Kopenhagen studeerde en onderweg was naar haar vriend in Duitsland.

De volgende ochtend kwamen we rond 10 uur aan in Utrecht en dronk ik eerst een kopje koffie op het station en las de metro voordat ik weer naar huis liep.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
ik begin alweer in de buurt te kom…
ik begin alweer in de buurt te ko…
Copenhagen
photo by: the_bill