EuropeNorwayOslo

dag 90: Oslo - Kopenhagen

Oslo Travel Blog

 › entry 17 of 19 › view all entries

'Een hei-machine aan de overkant van het water verpest een in alle andere opzichten perfecte middag'

Ik heb me 3 uur bezig gehouden met nadenken over die zin en toen ik hem af had, was ik er zo trots op dat ik hem maar naar Guido heb ge-sms-t. Guido sms-te terug dat hij er niks van snapte, dus hier is de toelichting nog:

Op dinsdagochtend stond ik om 9 uur op en liep naar het station van Oslo, waar ik mijn rugzak heb achtergelaten in een bagagekluisje. Een van de nadelen van 3 maanden naar de poolcirkel gaan is namelijk dat je een hoop fleecedingen, handschoenen, mutsen en thermische units mee moet slepen die je in mei in Oslo niet nodig blijkt te hebben. Daarna wandelde ik naar een park met beelden buiten het centrum en heb onderweg ergens ontbeten in een koffiehuis.

Nadat ik het park had gezien wandelde ik weer terug naar de haven, waar mijn boot om 5 uur zou vertrekken. De rest van de middag heb ik op het operahuis aan het water gelegen, terwijl ik in de zon naar Rowwen Heze luisterde en terugdacht aan de afgelopen weken en wist dat ik over 2 dagen weer thuis zou zijn. Het enige nadeel aan die middag was een hei-machine die af en toe door de muziek heen kwam.

Toen het tijd werd om in te checken heb ik mijn rugzak weer opgehaald en ben ik naar het schip 'The crown of Scandinavia' gelopen. Het schip was een stuk groter dan de boot die ik naar Trondheim had genomen en het was niet mogelijk om daar een plaats op te boeken zonder hut, dus ik had de meest billige hut geboekt die ik kon krijgen. 's avonds heb ik wat gegeten en keek daarna in de ondergaande zon hoe Noorwegen achter de horizon verdween, maar omdat ik vrij moe was ben ik daarna vroeg naar bed gegaan.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Oslo
photo by: sarahsan