dag 87: Trondheim

Trondheim Travel Blog

 › entry 14 of 19 › view all entries

Rond 8 uur werd ik wakker (deze keer door een poetsvrouw) en zag dat we inmiddels al in de haven van Trondheim lagen. Het schip zou daar in ieder geval nog tot 10 uur blijven, dus ik vulde mijn kop voor de laatste keer met gratis koffie en at een broodje zalm, voordat ik mijn rugzak ophaalde en van boord ging. Na 2 dagen op zee was het even wennen om weer op iets rond te lopen dat niet heen en weer ging, maar dat wende weer snel terwijl ik door Trondheim liep. Ik boekte een kamer in een jeugdherberg even buiten het centrum en ging meteen weer naar de stad nadat ik mijn rugzak op mijn kamer had gelegd (het was een 6-persoonskamer en ik heb hem met 1 iemand gedeeld, maar eerlijk gezegd weet ik niet waar hij vandaan kwam, want hij sliep steeds als ik 's avonds thuis kwam en hij sliep nog als ik 's ochtends weer weg ging).

In Trondheim liep ik eerst naar de Nidaros-kathedraal en probeerde ondertussen weer te wennen aan een wereld zonder sneeuw met overal om me heen bloemen, gras en bladeren aan de bomen. Ik bezocht de Kathedraal en wandelde daarna naar het fort dat boven de stad ligt en waarvandaan ik een mooi uitzicht had over Trondheim. Vandaar liep ik terug naar het centraal station om een ticket voor maandag te boeken en kwam onderweg eindelijk weer in contact met de beschaafde wereld, wat betekent dat ik een quarter pounder bij de Mac op heb.

's middags heb ik even op bed gelegen in het hostel en ging rond 6 uur weer naar de stad om te eten en om naar de film 'Shine a light' over de Rolling Stones te gaan. Na de film wilde ik nog wat gaan drinken in de stad en ging naar een Ierse pub in het centrum, waar een bandje aan het spelen was. Daar raakte ik in gesprek met een aantal studenten uit Trondheim, waarvan een meisje uit Harstad kwam en ik merkte dat ik het na 3 maanden blijkbaar nog steeds niet goed uitspreek. Het was wel gezellig, maar na een tijdje werden ze eruit gezet omdat ze te veel gedronken hadden en rond half 4 liep ik weer terug naar het hostel.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
de Nidaros-kathedraal
de Nidaros-kathedraal
Trondheim
photo by: cvanzoen