dag 85: Harstad - Stamsund

Stamsund Travel Blog

 › entry 12 of 19 › view all entries
Sandra en Bella

Ik zit nu op het station van Kopenhagen te wachten tot mijn trein vanavond vertrekt, dus ik kan nu net zo goed mijn blog even bijwerken. De laatste keer werken was nog redelijk vermoeiend doordat alle smeltende sneeuw de boerderij nu in een grote modderpoel heeft veranderd, maar uiteindelijk was ik om 10 uur klaar en heb ik afscheid genomen van alle koeien. Toen Andreas even later ook klaar was hebben we met Vidar en Sandra de rest van de avond bier gedronken en garnalen gegeten tot de zonsondergang rond 1 uur weer overging in een zonsopkomst.

De volgende ochtend was het 1 mei, een nationale feestdag voor alle europeanen die dan geen kater hebben van koninginnedag, en bracht Sandra me rond 8 uur naar de boot. Terwijl ik aan boord van de 'MS Nordkapp' een ticket boekte voor de reis naar Trondheim zonder hut, zei het meisje achter de balie dat ze verplicht was om te melden dat ze 'wireless' aan boord hadden en of ik nog wel wilde reizen.

Mijn schip, de Nordkapp
Ik heb niks tegen internet, dus besloot gewoon mee te gaan, maar hoorde later van andere passagiers dat ze blijkbaar toch 'a virus' had gezegd. Uiteindelijk heb ik in ieder geval geen last gehad van het wireless.

Om half 9 voeren we de haven van Harstad uit en zag ik de boerderij even later voor de laatste keer voorbij komen. De rest van de ochtend heb ik op het dek doorgebracht, terwijl de zon scheen, de besneeuwde bergen van Lofoten voorbij dreven en ik Bruce Springsteen op mijn mp3-speler aan had staan. Rond 4 uur kwamen we aan bij de Trollfjord, de smalste en steilste fjord van Noorwegen, maar vanwege de sneeuw mocht het schip er nog niet doorheen varen. Ondertussen was er een bbq op het achterdek en werd er pils geschonken.

's avonds kwamen we aan in Svolvaer en om 10 uur vertrokken we uit Stamsund om de oversteek van Lofoten naar het vasteland te maken.

Ik keek op het dek naar de ondergaande zon en ging daarna naar de panoramalounge waar ik nog een paar pilskes op heb. Ik raakte in gesprek met 3 mensen die Nederlands spraken en vertelde over mijn reis en het werk dat ik had gedaan. De andere mensen waren een vrouw uit Denemarken die nu in Amsterdam woonde en een echtpaar uit Zurich waarvan de vrouw uit Nederland kwam. Alledrie waren ze al een paar dagen onderweg vanuit Kirkenes in het Noorden en zouden ze verder gaan naar het eindpunt in Bergen. Rond 1 uur had ik wel weer genoeg naar de zee gekeken en ben ik op een van de banken in slaap gevallen.

cvanzoen says:
Leuk dat ik jouw verslag tegenkom. Waarschijnlijk viel mijn oog erop omdat ik volgende maand zelf die kant op ga en ook een stuk (inclusief 2 overnachtingen) op de Hurtigruten ga doorbrengen.

Mooie foto's!
Posted on: May 09, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Sandra en Bella
Sandra en Bella
Mijn schip, de Nordkapp
Mijn schip, de Nordkapp
de Trollfjord
de Trollfjord
de MS Lofoten
de MS Lofoten
Stamsund
photo by: cvanzoen