dag 15

Harstad Travel Blog

 › entry 3 of 19 › view all entries
hier doe ik net alsof ik iets interessants zie

hallo allemaal,

mijn 2e werkweek is nu bijna voorbij en ik ben al gewend aan het ritme hier. Het weer is de afgelopen week erg slecht geweest en dit weekend sneeuwde het te hard om iets buiten te gaan doen. Ik heb wel een dappere poging gedaan door op zaterdag de fiets te pakken, maar moest na een half uur omkeren, omdat ik helemaal doorweekt was en het te hard waaide en sneeuwde om verder te gaan. Ik vond het erg frustrerend dat ik het hele weekend binnen moest zitten, terwijl ik nog zoveel van het eiland niet heb gezien. Op zondag ben ik met Sandra naar een ski-wedstrijd in de buurt gaan kijken waar Paul aan meedeed. Na het eten heb ik zondagavond nog even een wandeling gemaakt door de sneeuw, toen het niet meer zo hard waaide. Verder was het weer een week lang ongeveer wat je zou verwachten als je aan een plek boven de poolcirkel denkt.

Harstad

Sinds dinsdag is het weer gelukkig wat beter geworden en die dag heb ik ook voor het eerst op crosscountry-ski's gestaan en heb ik wat rondjes gemaakt door de weilanden. Gisteren ben ik naar Harstad gegaan om het zwembad te bekijken en dat was een stuk groter dan ik had verwacht. Het zwembad is hier helemaal uit de rotsen gehakt en ligt ergens onder de stad. Ze hebben een normaal bad om baantjes in te trekken en verder een stroomversnelling, wat bubbelbaden en een glijbaan. De stad zelf is ook groter dan je zou verwachten van een plek die zo afgelegen ligt. Harstad heeft ongeveer 20.000 inwoners en qua voorzieningen is het een beetje te vergelijken met Zeist. Ik heb hier alleen nog geen McDonald's kunnen vinden, maar verder hebben ze wel alles.

Gisteravond heb ik een lange dag gehad, omdat toen na het werken nog een kalfje werd geboren en daarna heb ik samen met Andreas met een aantal kalfjes over de boererij gerend van de ene schuur naar de andere, om te zorgen dat alle koeien een eigen plek hadden. Verder is er niet veel bijzonders gebeurd.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
hier doe ik net alsof ik iets inte…
hier doe ik net alsof ik iets int…
Harstad
Harstad
Harstad
Harstad
Nog meer Harstad
Nog meer Harstad
Zo was het weer tijdens de 2e week
Zo was het weer tijdens de 2e week
Harstad
photo by: ela3211