Dag 57

Fygle Travel Blog

 › entry 6 of 19 › view all entries

Hallo allemaal,

Ik heb het nog steeds naar mijn zin hier en afgelopen week is het minder koud geweest dan met Pasen, hoewel er nog wel overal sneeuw ligt. Sandra en Trygve zijn afgelopen zondag weer thuisgekomen en tot die tijd heeft Vidar meegholpen met koken en het huis enigszins schoon te houden. Vorige week vrijdag ben ik een dag naar Lofoten geweest om samen met een aantal schapenboeren uit de omgeving een bezoek te brengen aan een slachterij en een wolfabriek in Leknes. Ik was om kwart voor 8 's ochtends klaar met mijn werk en werd opgehaald door een busje. Het waren erg aardige mensen en we hebben die dag veel lol gehad. De rit van Harstad naar Leknes duurde ongeveer 3,5 uur en ik was opnieuw onder de indruk van het landschap van Lofoten, dat nog mooier was dan de omgeving van Harstad.

Het was mistig op die ochtend en op sommige plaatsen leken de bergtoppen te zweven in de wolken.

Bij de slachterij kregen we een lunch en daarna een rondleiding, waar ik helaas niet veel van heb meegekregen, omdat het in het Noors was (maar het zag er wel interessant uit allemaal). Na het bezoek aan de wolfabriek stopten we bij een slijterij om een paar flessen whiskey en wat bier in te slaan voor de terugreis. Het was erg mooi om die vrijdagmiddag in de zon whiskey te drinken, terwijl we door het berglandschap reden. In Svolvaer maakten we een kleine stop om een cafe te bezoeken en dat was de eerste keer dat ik weer in een kroeg was sinds ik ben vertrokken uit Nederland. Dat weekend zou in Svolvaer het wereldkampioenschap 'Cod-fishing' gehouden worden (je moet toch wat), dus er waren veel mensen in het vissersdorpje.

Uiteindelijk waren we rond half 10 weer terug op de boerderij.

Verder is er niet heel veel gebeurd hier. Rond Pasen is er weer een kalfje geboren dat nogal temperamentvol kan zijn als hij vindt dat hij niet snel genoeg melk krijgt. Verder is hij wel schattig, want hij komt nauwelijks boven mijn knieën uit. Ik zal kijken of ik hier de volgende keer wat foto's van de koeien op kan zetten, zodat jullie ook kunnen zien dat ik echt iets doe hier en niet alleen maar wandel of rondfiets. Andreas heeft vandaag geregeld dat ik volgende week een weekend naar Tromsø kan gaan en daar bij zijn broer kan blijven slapen, dus daar heb ik ook wel zin in.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
mijn nieuwe vrienden
mijn nieuwe vrienden
Bella (links) en Pumba (1 van de 6…
Bella (links) en Pumba (1 van de …
Fygle
photo by: hanshermeler