Dag 43

Harstad Travel Blog

 › entry 5 of 19 › view all entries

Hallo allemaal,

Vanaf vandaag ben ik eindelijk over de helft van mijn verblijf hier. De afgelopen 1,5 maand is de langste geweest die ik ooit heb meegemaakt, maar zeker ook een van de mooiste. Sandra en Trygve zijn nu voor de paasvakantie naar de Verenigde Staten en komen volgende week weer terug. Daardoor moet ik nu ook in het weekend steeds een paar uur werken, maar dat heeft me er afgelopen zaterdag niet van weerhouden om een fietstocht van ongeveer 30 km langs de kust te maken. Vorige week heeft het even gedooid, maar vanaf zondag is het weer gaan sneeuwen en vanochtend was het -12,5 toen ik begon met werken, waardoor ik al vrij snel koude tenen kreeg.

Vorige week heeft Andreas onderdak geboden aan een aantal koeien van een nabijgelegen boerderij, waardoor we nu wat extra werk moeten doen om ze te verzorgen.

Vooral in de eerste dagen hadden we onze handen vol aan deze koeien, die blijkbaar iets teveel naar 'Prison break' hebben gekeken en om het uur uit hun hok ontsnapten en daarna weer teruggejaagd moesten worden. De laatste dagen zijn ze niet meer ontsnapt, maar het zou me niks verbazen als ze op dit moment aan een tunnel werken. 2 andere koeien kregen het op de een of andere manier voor elkaar om over elkaar heen te springen terwijl ze boven mijn schouders uitkomen en met hun nek aan de grond zijn vastgebonden. Zelfs Andreas snapte niet hoe ze dat voor elkaar hadden gekregen.

Deze week heb ik mijn foto's op een cd laten zetten in Harstad, dus nu kan ik jullie eindelijk wat meer van de omgeving laten zien. Ik hoop dat de 2e helft net zo mooi wordt als de 1e helft en ik kijk nu vooral uit naar het moment dat alle sneeuw weg is en ik in de bergen kan wandelen.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Het is even fietsen, maar dan heb …
Het is even fietsen, maar dan heb…
Het einde van de wereld
Het einde van de wereld
De weg naar Kasfjord
De weg naar Kasfjord
Kasfjord
Kasfjord
De boerderij
De boerderij
Nog een zelfportret
Nog een zelfportret
De Trondenes-kerk (1 van de 2 toer…
De Trondenes-kerk (1 van de 2 toe…
Harstad
Harstad
De weg van Trondenes naar Harstad
De weg van Trondenes naar Harstad
Hier werk ik elke ochtend en avond
Hier werk ik elke ochtend en avond
Kasfjord (nu met slecht weer)
Kasfjord (nu met slecht weer)
Harstad
photo by: ela3211