Strathcona PP. Lady Falls, Butlle Lake, Lupin Falls, Lower Myra Falls, Mijn.

Campbell River Travel Blog

 › entry 8 of 23 › view all entries

Donderdag 15  juni

Na het ontbijt rijden we richting Lady Falls. Dit ligt erg dichtbij, want vanaf de camping kun je de waterval horen. We zijn de enige en we kunnen wat mooie foto's maken en lekker wandelen. Vervolgens gaan we terug naar de kruising van wegen en rijden naar beneden, dieper Strathcona Park in langs Buttle Lake. Af en toe stoppen we om van het uitzicht te genieten en bij Lupin Falls maken we weer een korte wandeling. Daarna stoppen we nog ergens om de lunch te nuttigen. Om vervolgens door te rijden naar Ralph River Campground. Dit ligt zeer mooi in een stuk oerbos. Hier is het iets drukker, maar we vinden wederom een mooi plekje met uitzicht op Buttle Lake.

Je moet bij dit soort campings je zelf inschrijven en je betaling in een envelopje in een brievenbus deponeren. Je hangt een kaartje aan een paal en het plekje is van jou . Je betaalt erg weinig ( 14 Cad), je zit in een hele mooie omgeving en je hebt geen voorzieningen, behalve openbare toiletten ( = stortgat, maar wel erg schoon) en afvalbakken en de mogelijkeid om water te nemen.

We besluiten om nog naar Lower Myra Falls te rijden een stukje dieper het park in. Uiteindelijk stopt de weg bij een grote mijn. Midden in een mooie omgeving sta je in eens voor een mijn en wordt de natuur verwoest. Bomen omgehakt, bergen afgegraven, dat soort dingen. Wij als "toeristen" snappen dit niet echt, maar de locals zeggen dat de natuur zich zeer snel hersteld. Waar bomen gekapt worden, worden nu ( na een actie van Greenpeace in de 80er jaren) bomen herplant en binnen 4 jaar is een kaal stuk weer groen en binnen 10 tot 15 jaar staat er weer bos. Ze hebben bomen genoeg en grondstoffen genoeg, dus waarom niet. En tegenwoordig wordt alles weer in redelijk natuurlijke staat achter gelaten als er niets meer te halen is.

Het begint maar weer eens te regenen en na een maaltijd spaghetti en een film, besluiten we om vroeg te gaan slapen. Morgen willen we toch weer een flink stuk rijden en vroeg weer op.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Campbell River
photo by: silan