Shannon Falls.Whistler. Kabelbaan Black Mountain. Onze eerste beer. Lillooet.

Lillooet Travel Blog

 › entry 10 of 23 › view all entries
Zaterdag 17 juni

Om 8.15 uur gaan we op weg naar Shannon Falls PP , deze ligt 10 km terug op Highway 99. Helaas staat ook zo vroeg al een hele bus, toeristen uit Japan (?) uit te laden, dus we zijn niet alleen. Ook begint het nog maar weer eens te regenen. We wachten heel even, de bussen hebben een strak schema, dus alles moet snel bekeken worden, en gaan op weg. Het is wederom een prachtige waterval en om 9.00 uur gaan we op weg naar Whistler. Om 10.15 komen we in Whistler aan en zoeken hier het tourist information centre op.

We parkeren de RV op een grote parkeerplaats en lopen naar de kabelbaan van Black Mountain. Het is beneden aan de kabelbaan erg druk, maar weinigen gaan naar boven. Uitgezonderd die hards zoals wij en die zijn er weinig. We oogsten wel enige bewondering want het vriest boven op de berg. Dit trekt ook weer een andere groep, nl jongeren met snowboards, want boven ligt nog een flink pak sneeuw. Op weg naar boven zien we onze eerste zwarte beer!!! Hij/zij scharrelt wat rond op zoek naar eten. We kunnen de beer niet fotograferen of filmen, want dan zijn we er al voorbij, misschien op de terug weg? Halverwege de berg moeten we uitstappen en met een bus worden we naar de volgende kabelbaan vervoerd. Op weg naar de top komen gaat het regenen en wordt het erg mistig. Jammer van het uitzicht. Boven aangekomen, loopt het personeel in korte broeken de voorraad drank en voedsel naar de "skihut" te slepen. De snowboarders gaan de andere kant op. Wij besluiten iets te drinken en nemen wat foto's . De kabelbaan heet de "7th Heaven Express", wel grappig. We moeten nog uitkijken met al die sneeuw en ijs dat we weer heelhuids bij de kabelbaan aankomen en gaan weer naar beneden. De tocht naar beneden is wel leuk, je ziet nu ook allerlei bouw activiteiten voor de Olympische Winterspelen van 2010. En gelukkig zien we de beer nog een keer. Dit keer zijn we wel voorbereid. Beneden besluiten we nog wat te gaan shoppen in Whistler en lopen wat door het centrum. Uiteraard zeer gericht op wintersport met veel kleding, skies, snowboards en dat soort zaken, maar ook toeristische zaakjes met allerlei snuisterijen. Ik vind hier eindelijk een leren portemonai die me bevalt  en we kopen nog wat andere spulletjes.

Rond 14.00 uur gaan we weer op weg. We rijden naar Lillooet. Het is schitterend weer en de omgeving van de weg is heel erg mooi. Maar het rijdt vreselijk. Veel bochten en veel hoogteverschil, dus het schiet niet echt op. Om 16.30 komen we aan in Lilloet en zoeken hier de camping op. Niet moeilijk te vinden, gelukkig. Het is een kale camping en ligt tussen de bergen, waardoor het hard waait. En het is eigenlijk best mooi weer. We besluiten een hapje te gaan eten in het stadje, maar dat valt tegen. De meeste restaurants zijn gesloten. Het lijkt echt op een Ghosttown. Dit wordt ook bevestigd als we even later aan onze maaltijd zittten. Na het eten ga ik nog even rondom de camping wat neuzen en we gaan daarna film kijken.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Lillooet
photo by: bluemarbletreader