Rocky Mountains

Jasper Travel Blog

 › entry 14 of 23 › view all entries

Woensdag 21 juni

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt gaan we om 10.30 uur op weg naar Miette Hotsprings. We hadden verwacht dat je dit zou kunnen bekijken, maar de Canadezen hebben hier een echte toeristische  atraktie van gemaakt en er valt weinig te zien zonder entreegeld te betalen. Niet dat het veel is, ongeveer Cad 6,25 pp om naar binnen te mogen en om te zwemmen. We zijn nu toch hier, dus gaan we dat maar doen. We kleden ons om en komen bij 2 zwembaden terecht, 1 iets kouder dan de andere, maar beide erg warm. Wel lekker en het is er zeer druk met "oudere" mensen. Het is heerlijk ontspannend, maar weinig om het lijf en na een half uurtje hebben we het wel gezien en gehad. Te lang in het warme water en er komt vandaag nergens meer iets van terecht.

Na een verkwikkende "koude" douche gaan we weer terug naar de camper en komen een kudde geiten tegen op de parkeerplaats. Ze zijn lekker in de rui, dus ze zien er niet uit. Maar ze lopen gewoon overal tussendoor en zijn gewend aan auto's en mensen. Squirls ook in overvloed en sommige zijn wel erg tam.

Vervolgens gaan we op weg naar Maligne Lake (kort filmpje). Op de weg hiernaar toe kom je ook Medicine Lake tegen en dit is echt heel mooi. Ik fotografeer me helemaal suf en we gaan naar Maligne Lake. Het is inmiddels half 4 en het is er erg druk. De boten die het meer op gaan , varen maar tot 16.00 uur, dus we zijn rijkelijk aan de late kant en dat kunnen we niet meer doen. De meeste mensen zitten binnen te eten en hier hebben wij onderhand ook wel zin in. We kijken eerst rond in het winkeltje en gaan vervolgens met onze verlate lunch buiten zitten. Het is niet warm en het waait er hard, maar met een waterig zonnetje best te doen vinden wij. Een wat oudere man vraagt of we het naar onze zin hebben. We antwoorden keurig in het engels maar hij blijkt erg goed nederlands te spreken. Hij is een nederlander die altijd over de hele wereld heeft gewerkt op boorplatformen en nu hier de leiding heeft over de boten, en ze  onderhoudt, die elke dag meerdere malen het meer op varen boordevol met toeristen. Hij verteld ons allerlei dingen over het meer en waar we het beste wat dieren kunnen zien. Leuk gesprek en zo kom je nog eens iemand tegen.

Het meer valt wat ons betreft een beetje tegen, we lopen er een stukje omheen, maar het weer is te bewolkt en slecht om echt mooie foto's te maken. Al snel begint het ook nog eens te regenen en dan houden we het maar voor gezien en gaan terug naar de RV. Op weg naar de RV komen we diverse herten tegen die rustig lopen te grazen en zich nergens aan storen. Op de weg terug naar Medicine Lake komen we inderdaad een mamabeer en haar 2 kleintjes tegen. Toch wel een grappig gezicht als die kleine kontjes door het struikgewas verdwijnen. Het is erg druk met auto's en we besluiten om snel door te rijden, we hebben immers al heel wat beren gezien en andere misschien nog niet..

We rijden naar Maligne Canyon. Hier stoppen net wat bussen met ladingen Amerikanen en het is er erg druk. We proberen zo goed als kwaad een paar mooie foto's te maken van de canyon en de waterval. Je kunt ook alle bruggen over lopen, maar geen idee waar je dan uitkomt, dus dat doen we maar niet. het is in ieder geval minder druk een stuk verder naar beneden.

Als we Jasper weer naderen loopt er een kudde geiten/schapen op de weg en dat geeft een verkeersopstopping. Enkele berggeiten lopen langs de klippen naar beneden en een mamma berggeit is erg druk haar 2 kleintjes naar beneden te loodsen. Dit gaat maar net goed.

In Jasper willen we cash pinnen, maar dat gaat niet. Met geen enkele kaart lukt dit, vreemd, dan morgen maar als de bank open is cash opnemen. We lopen wat door het stadje en winkelen wat. Uiteindelijk belanden we bij de Pizzahut/ BurgerKing voor een minipiza en een dubbele cheesburger als avondeten.

Als we bijna bij de camping zijn staat er een grote Elk op het kruispunt, dus die staat mooi op de foto. Het is al na 21.30 als we moe maar voldaan na deze drukke dag bij de RV aankomen. Even een douche en naar bed.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Jasper
photo by: marg_eric