Rocky Mountains

Jasper Travel Blog

 › entry 13 of 23 › view all entries
Dinsdag 20 juni

Na de nodige lozingen vertrekken we om 8.00 uur naar Clearwater. Onderweg bekijken we nog  de Spahats Fall die eigenlijk net buiten Grey Wells NP ligt. In Clearwater tanken we en gaan op weg naar Jasper. Op de weg naar Jasper komen we in Bleu River en hier zien we borden van Bleu River Safari. Hier hadden we al over gehoord van mensen, toen we vorige week in het Pacific Rim NP op de camping  stonden . Hier komen we om 11.15 uur aan en boeken een safari. Het stikt hier van de muggen  en de zoon van de eigenaar heeft en ingenieus systeem bedacht om de muggen een beetje weg te houden. Twee grote propellors en 2 nettentjes en een hoop anti-mosquito wierrook verdrijven de meeste muggen en vliegen op de flonder. We moeten even wachten tot 12.00 uur en hebben een geannimeerd gesprek met de eigenaresse. Dan gaan we met een boot op weg Blue River Black Spruce PP in .De boot zit vol en de zoon van de eigenaar vaart en neemt zijn hond mee. Deze hond is getraind om beren op afstand te houden en te ruiken. We worden helemaal ingepakt in een zwemvest en regenpak. Het water van de Blue River  is erg koud, zo'n 4 a 5 graden C en als je erin valt of als je nat wordt kun je maar beter iets om het lijf hebben. Veiligheid voor alles. Maar het weer is aardig en al gauw heb ik het erg warm.

De omgeving is in een woord schitterend. Adembenemend mooi. Hoge bergen met gletsjers en watervallen, veel groen en veel water. We varen naar een eilandje en zien hier 2 beren, waarvan er 1 wel erg nieuwsgierig is. We krijgen de opdracht om niet te praten en de motor van de boot gaat uit. Wij dobberen steeds dichter naar het eiland toe en de beer komt steeds dichter naar de waterkant. Ik heb even het idee dat hij de 2 meter die nog rest wil overbruggen door te springen en volgens mij heeft de kapitein hetzelfde idee en start de motor zodat we iets meer afstand krijgen. Ik heb in de tussen tijd  wel de meest prachtige close ups gemaakt van deze beer en hij komt in de categorie, mooiste foto's tot nu toe. Echt gaaf. De beren zien er helemaal niet eng uit, best grappige kraaloogjes voor zo'n groot beest, maar als je naar de poten en de klauwen kijkt, beself je pas dat het een roofdier is en je echt uit moet kijken.

We stoppen onderweg ook nog bij een waterval. Daarna worden we langs een Bald Eagle nest geloodst. Vrouwtje en mannetje en 2 kleintjes in 1 nest. Dit is eigenlijk best bijzonder en komt zelden voor. Meestal wipt het grootste en sterkste jong de andere uit het nest. Daarna wordt ons nog een Black Spruw nest getoond, maar mamma is er niet en het nest is te hoog om de kleintjes te zien.

We besluiten de lunch hier te gebruiken en deze was door onze kapitein al doorgegeven aan de keuken, zodat bij terugkomst onze burgers al bijna klaar zijn. De burgers zijn echt lekker en na een uitgebreid afscheid, vertrekken we weer richting Jasper. Op Highway 16, richting Jasper vanaf Mount Robson  zien we nog 1 Moose ( onze enige), 1 Elk en 1 Muledeer. Maar we kunnen ze niet fotograferen . We gaan de staat Alberta binnen en het is hier net weer even anders. De verkeersborden zijn in ieder geval anders.

We boeken 3 nachten op Whistlers Campground in Jasper. De eerste nacht hebben we geen hook-up ( aansluitingen), maar dit is geen probleem. Het is een hele grote camping en ik heb niet gereserveerd, maar hij is aardig vol. We gaan in het stadje boodschappen doen en op de camping halen we hout voor ons kampvuur, wat overigens niet gratis is. We eten een hapje en wederhelft is zo gecharmeerd van de didgerido muziek die we voa de autocd laten schallen dat hij spontaan begint te dansen. Dat kan ook, want we hebben geen directe buren op dit stukje en niemand die het ziet, maar de filmcamera legt het gewillig vast voor het nageslacht. Als het echt aarde donker is ( pas rond 24.00 uur) besluiten we te gaan slapen en laten het kampvuur doven. Wij zijn in de staat Alberta en hier is het 1 uur later, voor ons dus eigenlijk pas 23.00 uur. Voor die paar dagen omschakelen zal wel niet echt lukken en dat maakt eigenlijk niet uit.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Jasper
photo by: marg_eric