Wat is het warm hier!!!

Lima Travel Blog

 › entry 2 of 11 › view all entries
Charlotte en ik! (in Atlanta)

Hoi allemaal!

Het is tijd voor mijn eerste verhaaltje!! Dat er nog maar vele mogen volgen...!

Gisteren vroeg vertrokken om niet door files mijn vliegtuig te missen! Gelukt! Inchecken ging ook goed, je mocht 2 tassen van 22,5 kilo meenemen, maar met mijn backpack en tas met cadeau´s voor het project kwam ik maar op 32 kilo samen...!! Had nog veeeeel meer kunnen meenemen!! Van Amsterdam naar Atlanta vloog ik gezellig samen met Charlotte (mijn mede Xplorder die naar Buenos Aires vloog). Zij gaat eerst met haar zus door Argentinië, Bolivia naar Peru om daar ook op het project te werken in Huanchaco. Maar goed, mijn uitzwaai-commissie kon dus voor 2 mensen zwaaien en het was zo erg gezellig op Schiphol! (thanx Ingrid, broer en meiden dat jullie zo gek zijn geweest om ook zo vroeg op te staan!) Na een interview (ja, Ise!) mocht ik gelukkig mee in het vliegtuig.

mijn kamer
De eerste 10 uur vliegen gingen snel voorbij met foute films kijken en rare foto´s maken met Charlotte!! Op Atlanta nog even wat gegeten en ik moest alweer in het vliegtuig naar Lima! Hier had ik 3 stoelen naast elkaar voor mij alleen, dus slaappilletje in en pitten maar... verder dus niet veel over die vlucht te vertellen!!!

Aangekomen in Lima in de lange rij voor de douane, gelukkig vroeg ze geen dingen en hoefde ik mijn Spaans nog niet te testen!! Na de bagage verzameld te hebben opzoek naar iemand met een bordje in de hand met de tekst ¨Veerle S.¨... gelukt! Daar stond Hein, de Nederlander die hier al 10 jaar woont en mede eigenaar van Casa Ana is.

binnen plaats Casa Ana
Prima geregeld, hij bracht me naar de taxi en regelede alles. ik hoefde mijn Spaans dus nog steeds niet te testen. He, jammer!! (hihi) Bij Casa Ana liet Hein me mijn kamer zien, met heerlijk 2persoons bed... de rest van het huis werd ook even uitgelegd, maar ik kon alleen maar denken aan douche en bed.

Heerlijk geslapen, maar om 7uur klaar wakker! Rond half 8 dus gaan ontbijten, lekker! Met Hein nog even wat dingetjes besproken en plannen gemaakt over wat ik die dag ging doen: Lima bekijken! Rond 9 uur liep ik de stad in, Hein liep het eerste deelmet mij mee en met een plattegond kon ik het oude centrum makkelijk vinden. Tuurlijk kreeg ik veel aandacht op straat, maar vriendelijk blijven lachten en ¨no, gracias¨ ging het prima. Ik had wel voor de zekerheid mijn dure camera maar thuis gelaten, dus de Lima foto´s blijf ik jullie nog even verschuldigd! Eerst ben ik als brave toerist het klooster gaan bezoeken.

Uitzicht op straat voor Casa Ana
Natuurlijk met mooie studentenkorting (bedankt Claudia voor het mooie ISIC pasje!) en prive gids! Zij vertelde over het klooster, de schilderingen, de graftombes en Saint Fransisco, waar het klooster naar vernoemd is. Heel interssant, maar vooral het schilderij van het laatste avondmaal heeft veel indruk op mij gemaakt, want deze keer had de schilder niet gekozen voor de veel gebruikte afbeelding, maar hij had er zijn eigen multi-culti avondmaal van gemaakt. Zo was het een ronde tafel, waar je schuin van boven naar keer, iedereen zat er rondom en op tafel zag je eten van verschillende landen! Zo had je fruit (appels, peren, druiven) maar ook lagen er aardbeien en chilipepers. Ze aten met mes en vork en dronken een typisch Peruaans drankje en midden op tafel op de schaal lag een ¨cuy¨: cavia! (ja, dat eten ze hier in Peru!) Links zag je een andere kamer waar de schilder zichzelf had geschilderd, ook heel grappig! En dat voor een schilderij uit de 17e eeuw!

Inmiddels was het buiten al behoorlijk warm geworden!! Oh ja, het is zomer hier!! Even naar het park gegaan om in de schaduw te relaxen, ze waren daar een optrede aan het oefenen met dans en muziek, heel leuk om even naar te kijken! Na het park ben ik doorgegaan naar ¨de wisseling van de wacht¨ bij het paleis.

Dakterras!
Bijna een half uur in de volle zon staan wachten (inmiddels 12uur) om me heen allemaal mede-toeristen... maar het viel echt tegen, beetje wat getrompetter en dat was het, phoe hee... Toen doorgelopen opzoek naar iets te eten. Ik zag soort van pasteitjes in vitrines liggen, dus die proberen (0,25 cent!) nouw... ik dacht dat ik gelijk voedselvergifteging kreeg, dus na 2 happen weggegooid en wat dodende cola overheen gedrongen! Poging 2 ging beter, ik kon ook eindelijk mijn Spaans oefenen!! Het werd: pan con queso! Heel makkelijk, veilig en goedkoop! (0,40 cent). Na mijn lunch en een beetje rond lopen zocht ik een plek waar ik even kon afkoelen en een uurtje ofzo kon zitten. Ik bedacht 3 opties: 1. in de grote kathedraal op een houten bankje (10 sol = 2,50 euro) 2. in de KFC en genieten van een patatje, kippetje en airco (8 sol) of 3. in de bioscoop en 2uur vermaakt worden (6 sol) Als echt backpacker dus voor de laatste, goedkoopste en beste optie gekozen! Om 14:15 begon de film, Engels gesproken en Spaanse ondertiteling (mijn eerste Spaanseles) en had Nicolas Cage in de hoofdrol. (titel even kwijt) Heerlijke hollywood film! Na 2uurtjes kon ik afgekoeld en uitgerust de drukke stad Lima weer aan! Het is namelijk echt super druk met verkeer en mensen hier, ook is de smog die hier hangt is echt vreselijk!

 Thuis in Casa Ana was er met het avondeten op mij gerekend. Samenmet de andere gasten hebben we kunnen genieten van de kookkunsten van Ana. De gasten zijn de volgende personen: Annelies, zij is een boek aan het schrijven en is uit Nederland gevlucht om hier rustig te typen, Wietse waarvan de zoon hier in Lima wegens drugssmokkel in de gevangenis zit en Frans, die met Wietse is meegegaan. Ja, die zoon zit hier al 2 jaar en wacht nog op een uitspraak van de rechter. Omdat Nederland geen uitwisseling met Peru heeft kan hij niet zijn straf uitzitten in Nederland. Van Hein en Wietse hoor ik nu hoe onzettend omslachtig het allemaal werkt... Hein zet zich al jaren in voor de Nederlandse gevangenen hier, het schijnt dat de Nederlanders naar verhouding met andere landen de meeste (gepakte) smokkelaars heeft. Op het moment zitten er hier in Lima ongeveer 100 Nederlanders opgesloten. (!!!)

Morgen ga ik om 13:00 de bus pakken naar Huanchaco, dat wordt een lange zit! Ik zal over een weekje wel weer een verslag doen over de eerste dagen bij het project, mijn verblijf en de voortgang in mijn Spaans! Tot schrijfs!

Liefs, un Beso, Veerle

PS, je kunt pas een berichtje plaatsen als je ¨vrienden¨ bent!

- Lis, thanx voor je Pesos, die komen zeker ten goede van het project hoor!

- Hed, thanx voor je lieve kaartje!

 

 

 

 

MaartenS says:
Nou nou, spannend hoor. Wel je spaans oefenen met al die hollanders he ;)
Posted on: Feb 01, 2008
Lotte82 says:
Hi Viola Suckre,
Leuk om te lezen dat het allemaal goed gaat! Begin wel erg nieuwsgierig te worden naar je spaanse taal!
Tot snel
X Lot
Posted on: Jan 26, 2008
isepise says:
Hé veerle klinkt allemaal erg goed zeg! En 'I told you so' hoef ik natuurlijk niet te zeggen over dat interview! Haha!

Veel plezier daar en kus,

Ise
Posted on: Jan 26, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Charlotte en ik! (in Atlanta)
Charlotte en ik! (in Atlanta)
mijn kamer
mijn kamer
binnen plaats Casa Ana
binnen plaats Casa Ana
Uitzicht op straat voor Casa Ana
Uitzicht op straat voor Casa Ana
Dakterras!
Dakterras!
Lima
photo by: rsvpme