Antigua, Guatemala!!!

Antigua Travel Blog

 › entry 5 of 11 › view all entries
Lekker chillen bij Otra Cosa, Huanchaco (vlnr Fladamir, Jantine en Sjouke)

Hola todos,

Daar ben ik weer met een verhaaltje!  Deze keer vanuit Antigua in Guatemala! Ik zit hier nu bijna twee weekjes, maar het lijkt natuuuurlijk alweer veel langer! Maar eerst moet ik nog wat over mijn laatste weekje in Peru vertellen voordat ik over Guatemala kan beginnen!

Laatste week Peru

Mijn laatste week in Peru heb ik in Huanchaco doorgebracht.  Lekker rustig en eindelijk even tijd voor mezelf in plaats van bezig zijn met de kinderen! Zo ben ik met Kimm en Janitne naar de kapper gegaan, wat eigenlijk wel een heel avontuur is. Je legt uit wat je wil, maar ze beginnen gewoon met knippen en binnen 3 minuten ben je klaar...! Alle drie zaten we naast elkaar met een bang gezicht! Ik heb iets meer laagjes gekregen, maar het ziet er best prima uit!! Verder heb ik nog een poging bodyboard gedaan met Sjouke, maar we hebben meer zitten kletsen dan boarden, hihi.

Laatste etentje en drankje met vrienden in Hunachaco (vlnr Chris, Lora, Jantine, ik, Kimm, David, Els, Ierse gast, Sjouke, Fladimir)
Mijn laatste avond in Huanchaco was gezellig met een aantal vrienden, lekker vis gegeten en daarna nog een vuurtje op het dakterras van Nick en Lora! In Lima aangekomen moest ik nog even ¨werken¨, ik moest voor FairGround Sessions even langs bij het kantoor van Plan Peru. Daar werd ik goed ontvangen en heb ik een heel leuk gesprek gehad met hun over een mogelijke samenwerking! Ik had mijn beste backpack kleertjes aangehad en was blij dat ik de businesscards van Niels (m´n baas) bij me had, dus zo leek het nog bijna officieel ook! Grinnik...

GUATEMALA EN KARLIJN!!!

En toen was het zo ver... op naar Guatemala! Maar eerst nog even overstappen op San Salvador Airport en gelijk weer Karlijntje zien! Zij vloog via Huston, Amerika en we zouden samen het laatste stukje naar Guatemala City vliegen! (Kun je natuurlijk regelen als je allebei in de reiswereld werkt!) Jaaaaa.

Met Karlijn in Antigua!!
... hihi, was zo leuk om elkaar weer te zien! Natuurlijk aan een stuk door zitten kletsen en lachen!! In Guatemala kwam een busje ons ophalen en bracht ons naar Antigua, naar ons GuestHouse. We hebben een eigen kamer met badkamer in een soort studnetenhuis. Er is een vrouwtje die 3x per dag voor ons kookt, dus we worden lekker verwend met fruit en lekker eten! (Soms pannenkoeken voor ontbijt!) School is op  10 minuten loop afstand en het centrum op 15 minuten. Prima dus!

Antigua

Antigua is een mooi oud stadje, die na een aardbeving weer is opgebouwd en daar hebben ze goed overna gedacht! Het centrum is een pleintje en daaromheen zitten restaurantjes, toeristenbureautjes en banken. Het is zeker wel heel toeristisch hier en het stikt van de jongeren die talenschool volgen, je vindt in elke straat dus ook een talenschool.

Ik op de caballo! (net na het galopperen!)
Verder zijn de straatjes erger dan het centrum in Breda: kinderkopjes!! We struikelen meestal de straat door! Verder is alles in blokken opgedeeld, waardoor je heel snel weet waar alles zit! In Antigua zijn ongeveer 75 kerken en er is een uitkijkpunt waar een kruis staat! Als je naar het uitkijkpunt wil gaan moet je met de toerstenpolitie gaan, want dat is veilig... Karlijn en ik dus heel braaf eerst naar de politie, toen gingen er twee agenten met ons mee, maar wij waren dus de enige toeristen die dag... oftwel hadden een politie agent ieder... hihihi.

Talenschool

Op woensdag vorige week zijn we begonnen met de lessen! We krijgen persoonlijk les, 5 uur per dag van 8.00 tot 13.00. Mijn ¨meastra¨ heet Helen en we zijn even oud! Ik had gelukkig al een aardig beginnetje gemaakt in Peru, dus ik kon lekker verder met studeren! Het gaat hier ook zo snel, want je gebruikt het natuurlijk gelijk! Ik begin steeds meer te bergijpen en Spaans is op een of andere manier gewoon logisch voor mij geworden! Samen met Helen hebben we het over allemaal soorten onderwerpen: verschillen Guatemala - Nederland, liefde, leven, geloof, maar ook over ontzettende meiden dingen, zoals verliefd zijn en ongesteld zijn! Dat is echt leuk als je dezelfde leeftijd hebt! De lessen zijn heel leuk, zo doen we meestal wel een paar keer per week een spelletje om verschillende woorden te leren en  gisteren hebben we bijvoorbeeld over spreekwoorden gehad.

Onze caballos!
Ik wil heel graag leuke uitdrukkingen leren om te gebruiken, vind ik wel cool! Huiswerk krijg ik ook hoor!!!

Salsa....

Na Peru begreep ik al dat ik hier wel moest leren dansen... SALSA! Via de talenschool kun je je voor allemaal dag activiteiten opgeven, zo ook salsa les! Karlijn en ik stonden natuurlijk vooraan in de rij, joepie! We hebben inmiddels een paar lessen gehad, echt super leuk maar ook erg moeilijk. Onze heupen zitten gewoon vast en dat salsa-ritme hoor ik gewoon niet... 123-pauze-567,... jaja... Maar ik geef niet op! Hoorde dat ze in Cuba alleen nog veel sneller dansen en meer draaide, dus dat wordt wat!!

Caballo!

Caballo (paard) het favo woord van Karlijn, heeft ze in haar eerste dagen geleerd en nu zegt ze het elke keer als we zo´n beest zien.

De groep!
En je hebt er véél in Antigua! Wij dus natuurlijk ook paardrijden! (weer een dagactiviteit van school) Nou, ik heb het geweten ook! Uitgerekend mijn paard ging er als een gek vandoor toen hij ergens van schrok... KARLIJN!!!!! Schreeuwde ik! En zij naar mij: RUSTIG BLIJVEN!!!!! En ik dacht: HOE!!??? Maar goed, even erna werd het paard weer rustig en ging hij normaal lopen... oef!! Maar dit was wel de laatste keer dat je mij op een caballo ziet!

Weekend tripje

Afgelopen weekend hebben we via school een weekendactiviteit gedaan, naar Coban en wat highlights daaromheen. Dat ligt in het midden van Guatemala, ongeveer 5 uur rijden vanaf Antigua door bergen. Wéér bergen, ik ben een echte Nederlander, want ik kan gewoon niet tegen bergen! Mijn Nederlandse PrimaTour kan er ook niet tegenop! Gelukkig had ik voor de terugweg wat paardenmiddel uit Egypte!! Dat werkt echt overal volgens mij! Maar goed, onze groep bestond uit negen personen, uit Engeland, Denemarke, Amerika en Canada.

Jongetje kijkt vol bewondering naar de magische man!
Het stel uit Amerika waren de oudste (60 jaar) maar niet minder gezellig! Zo kon de man goed goochelen, eerst werd het irritant omdat hij elke keer weer zijn truukjes ging doen, waar we ook waren (supermarkt, restaurant, hostel...) Maar uiteindelijk kwamen we erachter dat je de mooiste foto´s kon maken vand e verbaasde gezichten! Kinderen en volwassenen waren allemaal even verbaasd als hij weer eens een rood doekje achter hun oor vandaan toverde! Geweldige foto´s! Met de tour zijn we langs grotten gegaan en naar een soort waterval, waar je in verschillende levels ook kon zwemmen! Het was echt een mooie trip en ondanks dat ik er misselijk van werd waren de bergen wel errug mooi!!

Pasen

Volgende week begint Samana Santa, heilige week.

Een van de vele processies in Antigua.
Tot pasen zijn er volgende week elke dag processies, dan zijn er allemaal mensen die een ontzettend zwaar en groot jesus beeld door de straat dragen en achter hun loopt een fanfareband... Op straat worden allemaal kleden gemaakt van gekleurde houtsnippers en omringd met fruit, daar loopt iedereen daarna dus overheen. Klinkt allemaal heel raar, maar het is hier de normaalste zaak van de wereld. Die kleden liggen ook in de kerken voor afbeeldingen van het leven van Jezus, ze zijn al weken bezig met het verfen van die houtsnippers en ze staan super vroeg op om die kleden op de grond te maken... Vanaf dit weekend gaan Karlijn en ik het allemaal zien! We hebben nu al wat processies gezien en wat kleden, maar op Goede Vrijdag gaan ze hier helemaal los! (Foto´s volgen!)

 

Goed, dat was het weer voor nu!! Jammer genoeg kan ik nog geen foto´s plaatsen in dit internet café dus die volgen nog!! Houdt de site maar even in de gaten!!

Besos,

Veerle

 

 

  

 

 

MaartenS says:
He Zusje!

Net al je verhalen geprint en de fotos van je kindjes zodat iedereen gelijk 3 handtekeningen zet morgen! ;)

Zo te horen vind je Antigua net zo leuk als ik, pas dus maar op...

Zie je over een 'paar' daagjes.

Broerkus
Posted on: Mar 23, 2008
Edtap says:
Jaaaaa het is gelukt!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tot later.
Posted on: Mar 14, 2008
Edtap says:
Haaaaaa Veerle,
eindelijk heb ik door hoe dit werkt (hoop ik).
Wat een belevenissen allemaal,hartstikke leuk.
Veel plezier en tot je volgende verhaal,
Ed.
Posted on: Mar 14, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Lekker chillen bij Otra Cosa, Huan…
Lekker chillen bij Otra Cosa, Hua…
Laatste etentje en drankje met vri…
Laatste etentje en drankje met vr…
Met Karlijn in Antigua!!
Met Karlijn in Antigua!!
Ik op de caballo! (net na het galo…
Ik op de caballo! (net na het gal…
Onze caballos!
Onze caballos!
De groep!
De groep!
Jongetje kijkt vol bewondering naa…
Jongetje kijkt vol bewondering na…
Een van de vele processies in Anti…
Een van de vele processies in Ant…
Adios Peru!
Adios Peru!
Gezellig kampvuur op het dakterras…
Gezellig kampvuur op het dakterra…
Antigua
photo by: monky