labyrinth- lavirint pod budimom

Budapest Travel Blog

 › entry 17 of 28 › view all entries
parlament
Kad smo prvi put bili u Budimpesti, otkrili smo lavirint, ali usljed klasicnog turistickog trcanja kroz grad, nismo stigli da obidjemo i to tako primamljivo mjesto. Ali, ovaj put smo prosli pored Ribarskih kula i pravac druga ulica lijevo. Iznad vrata stoji znak, Labyrinth, strme stepenice vode do prostrane galerije gde odzvanja neka "gotika" muzika, a ljubazni sluzbenici cekaju iza saltera da vam prodaju mapu i ulaznicu i puste vas da se sami gubite bez Arijadnine niti.
Usli smo veseli u mracne lucno oblikovane tunele i hodnike. Ispred nas je usla neka porodica sa dve devojcice,.. samo da napomenem da ih nismo sreli vise nikad.
Zvuci su dopirali iz skrivenih zvucnika, culi su se otkucaji srca, urlici iz tamnice, kapanje vode, jezivi zvuci koji su nam potkopavali razumna objasnjenja o tehnici senzora i razbuktavali mastu.
labyrinth, gate
Vidljivost uglavnom smanjena n aminimum. Cesto smo zastajkivali da proverimo na mapi gde se nalazimo. Uglavnom smo lupali napamet i skretali kako nas je intuicija vodila.
Kod treceg odjeljka strah nas je vec uveliko nagrizao i naglas smo pricali i pjevusili da se ohrabrimo medjusobno. Odjednom, zaculi su se koraci i iza ugla n anas su naletili Kinezi. AAA!!!!! tako smo vrisnuli, a onda prasnuli u smijeh da je ovim jadnim turistima sa minijaturnim fotoaparatima odmah bilo jasno da smo iz ratom pogodjenog podrucja.
in any way, sve je bilo ok dok nismo dosli do dijela gdje se kroz vrata ulazi u tunel zza hrabre. Cuj za hrabre. Tz!!!
drug i ja smo usli u mrakom ispunjen i bez ijednog svijetla opremljan prostor. Momentalno smo se uhvatili za ruke. "Pali mobilni!" - dreknula sam. Ne pada mi na pamet da sljapkam u mraku po baricama i pipam ove ljigave zidove. Zahvaljujuci Nokia tehnici prosetali smo hodnikom dok su nam se dlanovi medjusobno znojili. Ali kad smo izasli napolje, rekli smo ovima sto nisu usli da je bilo super i da su stvarno mala deca kad nisu smeli uci.
kristinasub says:
Da, Labirint je zbilja divan, i ma koliko ste veliki, morate da se naplasite kao pravi klinci :-) E a sad, steta sto neki od nas nisu bili dovoljno hrabri za finalni tunel, al valjda se najvise plasimo sebe samih ponekad ;-) mozda neki drugi put, hehe ...mada i nisam sigurna ...
Posted on: Jan 13, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
labyrinth, stanovnici podzemlja
U Budimpestu bih mogla da odlazim konstantno. Jedno vrijeme sam se bavila mislju da ne bi bilo lose zivjeti tamo. Budimpesta se kao neka stara dama namjesta pred objektivom i uvijek je prelijepa, cak i kad je ruzna i dan je siv.
Od Beograda do Budimpeste put prodje brze nego sto prethodno zamisljate jer put vodi kroz ravnicu. Tako da ste, ako nema guzve na granici,   za 6 sati.
Hosok tere, ili Trg Heroja je centralno mjesto gdje se okupljaju svi turisticki autobusi na obaveznoj turi kroz grad. Sirok trg sa kolonadama madjarskih vladara.
Nekako mi uvijek stignemo oko pola 7 u Budimpestu, pa se pritajimo do osam sati i pokusavamo da otresemo krmelje od nocne voznje. A u osam polako krecemo u osvajanje. Iako vas provozaju sa autobusom, najljepse je protabanati grad od Trga heroja pa Andrasevim bulevarom pravo do keja. A onda polako od mosta do mosta sve do Parlamenta, i jos dalje ako te noge nose do Margit ostrva.
Prelazak preko Lancanog mosta i penjanje zicarom na Budim je predah, a onda sa vrha Budima pogled na Pestu.

parlament
parlament
labyrinth, gate
labyrinth, gate
labyrinth, stanovnici podzemlja
labyrinth, stanovnici podzemlja
stairs at ??
stairs at ??
underground well, labyrinth
underground well, labyrinth
labyrinth, zarobljenik
labyrinth, zarobljenik
old king, labyrinth
old king, labyrinth
labyrinth, horse in stone
labyrinth, horse in stone
vajdahunyad vara, cool statue
vajdahunyad vara, cool statue
crkva pored prirodnjackog muzeja
crkva pored prirodnjackog muzeja
anonymus 2
anonymus 2
anonymus
anonymus
trg heroja, hoesek tere
trg heroja, hoesek tere
trg heroja, hoesek tere
trg heroja, hoesek tere
pogled na parlament i lancani  most
pogled na parlament i lancani most
fontana na budimu
fontana na budimu
pogled sa budima nizvodno niz dunav
pogled sa budima nizvodno niz dunav
budapest, Gorsvort centar under th…
budapest, Gorsvort centar under t…
budim sa dunava, trip by boat by n…
budim sa dunava, trip by boat by …
Budapest
photo by: Chokk