London, Londra, Londres, Londonium

London Travel Blog

 › entry 20 of 28 › view all entries
(serbo-croatien)

London je zelen.
           Ako sumnjate u ljubopitljivost Engleza, niste sigurni u ispravnost njihovog tradicionalnog dorucka, ili vas izludjuje voznja "pogresnom" stranom, u jedno budite sigurni: London je zeleni grad sa preko 30% uredno odrzavanih zelenih povrsina. I ljudi to obilato koriste; djeca trce bosa, lezi se, sunca, citaju se knjige, pije pivo i/ili kafa za poneti, jede se sladoled... i sve to na divnoj engleskoj travi koja nije uzalud tako poznata po mekoci i gustoci.
          Vreme u Londonu (i uopce u Engleskoj) je tema svakodnevnog razgovora, samo zbog toga sto se mijenja za tren oka. Cuvena posalica je: "Englesko ljeto?? Ah, propustio sam ga, bio sam u wc-u.
" Englezi vas tjese: "Ne svidja Vam se vrijeme, oh, samo malo sacekajte, sad ce da se promijeni."
           Engleska suzdrzanost? Hm? Oni su samo ljepo vaspitani i nece vas gnjaviti ako vide da ne zelite njihovo drustvo. A mi uopce nismo izgledali kao da ne zelimo drustvo, imali smo kartu Londona i izgubljan pogled; sami su nam prilazili da nam pomognu, nismo morali ni da ih pitamo. :)
            London treba obici pjeske, setnjom. A za to postoje dva dobra razloga: prvo, teren je uglavnom ravan, drugo, fasade su zapanjujuce lijepe i skladne.
        Shoping- obavezan!
         Rucak: imenujte bilo koju kuhinju- sigurno imaju taj restoran, ali bi bila prava steta da ne probate yorkshirski puding sa govedinom.
Nista sto biste nazvali fascinatno i egzoticno, ali vrlo ukusno i kao da je mama spremila. :) Inace, Englezi imaju tu sklonost ka jednostavnim jelima.
        I kad bolje razmislim oni su vrlo jednostavni ljudi. Stvari koriste jer su upotrebljive, i ne dozvoljavaju da postanu robovi tih istih stvari. Nikad necete videti nekog Engleza da je predobro obucen da bi seo na klupu u parku, ili na travu pored klupe, ako je klupa zauzeta. A osim toga nijedna akt-tasna nije toliko skupa da ne moze da bude spustena na trotoar pored bara dok u drugoj ruci drze neko pice, uglavnom pivo, a zene vecinom vino. Ista opustenost vazi i za metro. Ne znam da li je to zbog toga sto ne kupuju preskupu odecu, ili zato sto znaju da uzivaju u onim amlim stvarima u zivotu, koje su tako retke u histericno ubrzanom nacinu naseg zivota.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
London
photo by: ulysses