Sultan Mosque, Fountain of Wealth, Raffles Hotelli, Orchard road, Emerald road jne.

Singapore Travel Blog

 › entry 7 of 17 › view all entries

 

Söimme aamupalan hotellilla. Sitten menimme viereiseen Sultaani moskeijaan (Sultan Mosque). Kengät piti ottaa pois jalasta. Se oli epämiellyttävää: lattia oli yököttävän tahmainen, yyh! Koska meillä oli sortsit jalassa, piti meidän laittaa pitkät ruskeat kaavut päälle. Sisällä ei päästy aulaa pidemmälle, kun ei siis saanut mennä. Näkemistä ei ollut oikeastaan mitään, vain iso halli. Katsoimme sitä pienen hetken ja poistuimme. Otin enkuksi kirjoitetun lapun naisista islam-kulttuurissa ihan mielenkiinnosta luettavaksi (miten he itse näkevät naisen aseman?). Miestä, joka päästi meidät sisään, nauratti se kovasti, että kiinnostaako suomalaisnaista muka islamin uskonto.

 

Tämän jälkeen kävelimme lähikatuja katselemassa ja sitten suuntasimme askeleet kohti Suntec Citya ja siellä olevaa Fountain of Wealth –suihkulähdettä. Opaskirja mainosti sitä, mutta eipä siinä ollut paljon näkemistä, vaikka iso se oli kyllä. Viereisessä talossa (Viewpoint Center) katselimme patsaita.

 

Otimme taksin Orchard roadille tai sen lähellä olevalle Plaza Singapuralle, jossa söimme ja shoppailimme. Kävimme myös kahdessa Carrefour –tavaratalossa. Muistin nimittäin vasta jälkikäteen, että Kiinassa ollut ihana urheilukauppa ei ollutkaan sen niminen vaan siinä oli tuo tavaratalo urheilukaupan vieressä. Turhaan yritimme siis etsiä sitä urheilukauppaa.

 

Mentiin hotellille, jossa torkut. Sen jälkeen lähdettiin uudelle kierrokselle. Kävelimme kuumailmapallolle, mutta tuulen takia ei ollut turvallista nousta ilmaan. Harmi. Näimme myös hienon Rafles hotellin. Kävimme myös Rafles Placella (ostoskeskus).

 

Hassua, kun ihmiset puhuu englantia ja kiinaa sekaisin: yksi lause kiinaksi ja heti perään toinen englanniksi tai toinen kysyy kiinaksi ja vastaus tulee enkuksi.

 

Ostoskeskuksen edestä otimme taksin (tosi halpaa) taas Plaza Singapuralle, josta kävelimme Orchard roadille.  Menimme sen sivukadulle Emerald roadille istumaan. Tunnelmallinen pikkukatu, josta opaskirja mainitsi. Otin pina coladan (aivan tajuttoman hyvä) ja Timo olutta. Mun juomassa ei kookos maistunut juuri ollenkaan ja se oli ihan täyteläistä, kuin pirtelö, riittävän makeaa, ei ollenkaan sellaista hirmuisesti kookokselle maistuvaa vatkattua maitoa kuten pina coladat tuntuvat Suomessa olevan. Tuore ananas teki siihen myös tosi hyvän lisän. Otimme fingerfoodia: yhteiseksi katkarapu dim sumia (tosi hyvää) ja molemmille minihampurilainen. Kävikin ilmi, että niitä tuli yhdessä annoksessa kolme kappaletta, joten millään ei mahtunut kaikki. Huh! Baarissa oli happy hour. Tarjoilija ystävällisesti kysyi, mitä halutaan ennen kuin happy hour on ohi. Saatiin kaksi olutta yhden hinnalla. Meidän jaloissa meni jättimäinen ötökkä lujaa vauhtia kipittäen. Se oli ainakin 5 cm!! (Timon huomautus: korkeintaan 3 cm, heh!)

 

Aiemmin taksin kyydissä ajoimme presidentin linnan ohi, jossa oli portilla monta vartijaa. Sitten kotiin. Ostin kolme toppia (muutaman euron yksi toppi), caprit sekä tuliaisiksi simpukan sisällä olevia kynttilöitä sekä Timo vaatteita.

 

Orchardilla oli upeat jouluvalot ja –koristeet. Ihmisiä oli joka puolella aivan tajuttomasti. Joulun takia monet kaupat oli puoleen yöhön asti auki Jouluun asti. Täällä joulu on shoppailun kulta-aikaa. Paljon on sekä pikkupuoteja, mutta isoja ostoskeskuksia melkein vieri viereen on sitäkin enemmän. Ostoskeskuksissa on karmea melu: käytävillä soi joulumusiikki, kaupoissa oma musiikkinsa (mikä on oikein kiva) ja lisäksi aulassa mikkiin puhuvan joulupukin ääni ja hohotus kuuluu kaiken päälle. Ja vielä ihmisten valtava puheensorina. Kiinalaiset ja singaporelaiset on niin paljon kovempiäänisiä kuin suomalaiset. Timo ihmetteli moneen kertaan, miten niillä riittää niin paljon puhumista ja hihittämistä. Kaupungilla olisi päässyt kaksikerroksisella bussilla sightseeing –kierrokselle. Ei menty.

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!