Bukit Timahin sademetsässä patikointia ja kasvitieteellinen puutarha

Singapore Travel Blog

 › entry 9 of 17 › view all entries

 

Aamupala hotellilla, jonka jälkeen kävin ostamassa vettä.

 

Sitten Bukit Timahin sademetsään taksilla. Siellä oli kiinalainen pariskunta, joka tuli meille juttelemaan. Mies tunnisti meidät suomalaisiksi puheesta. Hän oli asunut Suomessa vuosia sitten useamman vuoden. Myös hänen vaimonsa puhui vähän suomea ja heidän poikansa tosi hyvin. Olipa hassua. Nainen puhui meille hieman suomea. Mies oli siis opettanut suomea perheelleen.

 

Sademetsä näytti oikealta viidakolta. Isommalla / leveämmällä reitillä kiinalaiset kävelivät väärinpäin ja voimistelivat samoin kuin Kiinassa nähtiin.

 

Myös täällä metsässä sirisi kovasti. Ihmiset tervehtivät ja juttelivat meille matkan varrella. Metsässä meni liaaneita vaikka miten päin, tosi paksujakin. Aurinko paistoi ja hiki virtasi. Kengät oli ihan mudassa. Hyvä, kun oli lenkkarit mukana. Kuulimme apinoiden ääniä, muttei yhtäkään nähty. Täällä olisi ollut erittäin todennäköistä törmätä apinoihin hyvin läheltä arkiaamuisin. Tosi harmi, kun ei nähty. Apinat on aamuisin tosi aktiivisia ja lepäilevät iltapäivät. Viikonloppuisin on lisäksi paljon turisteja ja ääntä.

 

Matkan varrella oli myös luolia, jotka oli kyllä suljettu. Näimme myös jättiläiskokoisen punaisen muurahaisen. Siellä meni myös toinen alue, jossa olisi ollut voimistelupisteitä. Emme menneet sinne.

 

Sitten otimme taksin ja menimme kasvitieteelliseen puutarhaan (Botanic Gardens). Joimme ensi alkuun kokikset ja sitten menimme syöttämään jättisuuria kaloja ja punakorvakilpikonnia. Pieni kilppari pyrki ilmeisesti emänsä kilven reunalle. Emä oli tosi iso. Lammessa oli myös tosi isoja lumpeenlehden tyylisiä lehtiä.

 

Myös lapsilla on täällä leveäkantaisia ”korkokenkiä”. Kävely ei näyttänyt kauhean kätevältä niissä.

 

Istuimme Sha foundationin symphony stagen äärelle. Ihmiset olivat picknickillä. Satoi vähän vettä.

 

Ostettiin tuliaisia: Otolle simpanssipaita ja Maijalle sekä äitille kaulakoru ja korvikset, joiden sisällä oli oikea orkidea.

 

Puutarhassa oli monta osiota, mm. orkideapuutarha ja bonzaiosio, mut me kierreltiin vain yleisillä paikoilla. Näimme jättimäisiä puita isoine runkoineen. Kävimme luolassa, jossa oli vesiputous. Myöhemmin yritettiin kyllä etsiä orkideapuutarhan sisäänkäyntiä, muttei löydetty.

 

Täällä menee rullaportaatkin nurin kurin eli vasemmalta mennään ylös, kun kävelläänkin kadun vasenta puolta. Lisäksi rullaportaissa seistään vasemmalla eikä oikealla puolella.

 

Metsät on sademetsän näköisiä valtavine jättipuineen. Kasvitieteellisen puutarhan puiden juuret olivat isompia kuin minä, pelkät juuret siis. Myös patsaita oli jonkin verran. Alue oli valtava. Siellä olisi ollut tuhottamasti kaikkea nähtävää, mutta valitettavasti kaikkeen ei kerkiä. Myös bambuja on paljon.

 

Menimme taksilla pois puutarhasta. Myös täällä on kaksikerroksisia busseja, kuten Englannissakin.

 

Kaikki paikat näyttää nopeasti tutuilta.

 

Hotellin yläkertaan menimme syömään intialaiseen ravintolaan. Perusriisi oli keltaoranssia, kana oranssia. Timolla oli eri kanaa kuin minulla. Ihan hyvää oli, mut hieman tulista, vaikkei mun oma pitänyt olla. Alkupalaksi oli rapeaa ohutta leipää TODELLA tulisten kastikkeiden kera. Ruoan kanssa Timo söi juustoleipää ja minä valkosipulileipää. Se oli samantyylistä kuin Egyptissäkin. Hyvää!

 

Täällä ei ole tapana jättää tippiä. Siitä saatetaan jopa loukkaantua.

 

Sitten otimme torkut.

 

Ostin huivin ja kaksi tyynynpäällistä. Sellaiset jäi Kiinasta ostamatta. Singaporelainen perinnemekko olisi ollut Lotalle, mut en ostanut, kun rahaa on mennyt niin paljon.

 

Lapsilla on sellaisia kenkiä täällä, et kun niillä astuu, ne vinkuu.

 

Kaduilla olevat kojut suljetaan läpinäkyvällä muovilla; myös ostoskeskuksen keskellä olevat kaupat jollain pikkuesteellä.

 

Monessa paikassa lukee teksti: ” LOW CRIME DONT MEAN NO CRIME”. Roskaamisesta täällä saa sakkoa 500 €.

 

Menimme taksilla keskustaan. Ostin iskälle ja itselleni kaksi paitaa ja Timolle jotain.

 

Kadulla oli kuorolaulua, esiintyviä laulajia, paraati”autojen” kulkue ja monenlaisia esiintyjiä. Myös täällä on McDonalds. Taksikuskilla oli yhdessä sormessa pitkä kynsi. Olisiko sama ajatus statuksesta kuin kiinalaisilla?

 

Täällä on outo muoti. Hiukset saattaa olla yhdestä kohtaa ihan pystyssä, pitkätkin ja toisesta kohtaa sojottaa aivan eri suuntaan. Tai sitten pitkä takatukka, muuten muualta lyhyt, mutta päälaelta pitkä tukka kohti taivasta. Niin naisilla kuin miehilläkin. Vaatemuotiin kuuluu legginssit (tai mitä ne nyt ovatkaan?), hame päälle, neon värit, pitsi, koristeellisuus ja vanhan ajan sellaiset tietynlaiset lättätennarit, mitä on kyllä Suomessakin. Pitsi ja neonvärit sointuvat heidän mielestään aivan hyvin yhteen.

 

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!