zaterdag en zondag

New York Travel Blog

 › entry 10 of 25 › view all entries
Hallo,

Leuk hoor al die reacties die jullie onder mijn berichten tikken! Zo blijf ik ook nog een beetje op de hoogte.
Tja zoals gezegd, wat minder per internet bereikbaar, dus roeien met de riemen die ik heb.
Fran is inmiddels naar het hotel verhuisd. Maar gelukkig heeft onze nieuwe huisgenoot (Rick) uit Hoorn wel internet op zijn laptop en die mogen we af en toe even gebruiken.
Maar goed beginnen bij het begin.
Vrijdagavond dus naar het concert van Within Temptation geweest. Dat was wel een geslaagde avond. Ik kende de band niet echt. Ze hadden een prachtige achtergrond en mooie lichteffecten. Ook de zangeres van de band heeft echt een goeie stem die mooi uitkomt. Niet helemaal mijn stijl muziek, maar heb toch genoten. Within Temptation is een hardrock band met symponische stukken erdoor. Veel Gothic mensen komen erop af.

Zaterdag wilde Tom zich graag voorbereiden voor zijn opleiding. Dus zijn Fran en ik samen op pad geweest. met de metro naar 110 street. Dat is voor de kenners aan de noordzijde van Central Park.
Fran wilde nog graag naar de grootste Cathedraal van NY (of was het de wereld??) Ze zijn in 1890 al begonnen met de bouw daarvan en momenteel is ie voor 2/3 af :)
We hadden ook graag naar binnen gewild, maar daar moest je voor betalen, daar hadden we geen zin in. Dus hebben we een rondje buiten om de kerk gemaakt en zijn toen weer richting Times Square gegaan met de metro.
Bij 34 street uitgestapt. Daar zit het grootste warenhuis ter wereld. Macy's, dat wilden we weleens bekijken.
Eigenlijk een soort van V&D/ Bijenkorf, maar dan echt giga-groot. Dit warenhuis beslaat een volledig blok en telt 10 verdiepingen!
Hele verdiepingen met hernekleding,of alleen schoenen, of dameskleding. Moet zeker nog eens terug geloof ik. Sales zijn hier net begonnen, dus met een beetje mazzel vind ik er nog een paar leuke goedkope shirts die ik de komende warme weken nog kan dragen. Zelf heb ik thuis niet zoveel korte mouw shirts, maar hier zijn ze echt noodzakelijk :)
Eigenlijk had ik ook nog wel foto's willen maken van Grand Central Terminal, maar mijn voeten hadden het wel gehad. Dus zijn we weer terug gegaan naar Bondstreet, waar Wanda woont. Daar aangekomen bleek de nieuwe huisgenoot al gearriveerd (das dus Rick wiens computer ik nu dankbaar gebruik). Leuke jongen, onze leeftijd, vlotte babbel, dus dat gaat vast goedkomen.
Tom, Fran en ik zijn nog even naar de supermarkt gelopen om wat te eten en te drinken te halen. Daarna gezellig samen geluncht. S avond spotgoedkoop bij een heel goede chinees eten gehaald en daarna lekker hier in de tuin opgegeten.
Na het eten is Fran naar het hotel gegaan. Netjes volgens afspraak heeft ze een smsje gestuurd dat ze goed aangekomen was.
Vanmorgen kwam Jerry boven een kadootje achterlaten. Even uitleggen Jerry is een oude hond (Wanda schat op 13 jaar). Hij ziet er een beetje uit als een duitse herder (dus ik heb weer mazzel), maar daar is ie te klein en te zacht behaard voor. In zijn doen en laten doet ie me wel aan Donja denken. ook nog heel speels. Echt leuk!
Ik weet nog van Donja toen ze ouder werd, dat zo ook niet zo lang meer kon ophouden. Jerry dus ook. Hij liet een keurige vaste drol achter op de overloop. Die heb ik maar snel even opgeruimd voor het begon te ruiken.
Daarna gedouchet en samen met de beide heren ontbeten.
toen heerlijk nog wat kunnen lezen. Mijn boek schiet al aardig op. Aan het eind van de ochtend kwam Fran. Eerst wat dingen doorgesproken, zodat wij ook een beetje voorbereid morgen aan de slag kunnen.
Daarna boodschappen gedaan voor lunch en voor komende week ook de lunch. Samen gegeten en smiddags had ik nog een afspraak met de Millers. Ik mag vanaf donderdag bij hun house-sitten. Heel aardige mensen met een mooi huis. fran is even meegeweest om kennis met ze te maken.
Om 6 uur hebben we gevieren een nieuw adresje van Wanda's lijstje opgezocht. Dit keer de hamburger tent. met heerlijke verse hamburgers. niet het meest goedkoop, maar wel lekker!
Na het eten Fran uitgezwaaid bij de metro en nu dus even achter de laptop om jullie weer up to date te houden.
Straks lekker slapen en morgen mogen we echt aan het werk.
Daar heb ik wel zin in!

Liefs,
Mirjam

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
New York
photo by: herman_munster