week 7 een geweldige ervaring

Montgomery Travel Blog

 › entry 21 of 25 › view all entries
Hallo allemaal.

Vrijdag vandaag en ik heb en vrije dag. Tijd dus om jullie weer eens te updaten. Wat er op mijn blog staat gaat over het algemeen over mijn vrije tijd hier. Dat heeft te maken met de beroepscode. Ik kan over de opdracht niet zomaar alles opschrijven. We hebben met Tom afgesproken dat we zijn naam mogen gebruiken, dat we mogen vertellen welke opleiding hij doet. Maar verder erg veel inhoudelijk kunnen we niet schrijven.
Dat geeft misschien een beetje het idee voor de thuisblijvers dat wij hier alleen maar vrije tijd hebben.
Afgelopen zaterdag was het chechout dag. De filmdagen voor de final film zijn begonnen. De camera, licht en geluid konden worden opgehaald bij de opleiding. Vaak duurt dat niet zo heel lang. Fran had een afspraak gemaakt met een van de klasgenoten van de groep om foto’s over te nemen op haar laptop. Dus die stelde voor dat zij zou tolken. S middags hebben we elkaar ontmoet in het Union Squarepark. Daarna samen naar Brooklyn om de was te doen. Nog een paar foto’s van ons in de wasserette gemaakt. Half uurtje wachten dan is de wasmachine klaar. Daarna nog een half uurtje in de droger en we konden weer terug naar huis.
Zondag ben ik met Fran naar een Culture Festival geweest in Batterypark. Dat is op het zuidelijkste puntje van Manhattan. Het was een markt waar New Yorkse culturele verenigingen zich konden verkopen. Veel musea, klassieke muziek en verenigingen van diverse nationaliteiten die hier in NY wonen. Fran heeft niet echt wat met musea en klassieke muziek dus die dag was voor haar min of meer een cultuuronderdompeling. Zo hebben we een voorstelling over rituelen, dansen, kleding en maskers van mensen uit Alaska bijgewoond in het nabij gelegen museum. Daarna terug naar de markt. Daar was een podium, waar muziek afgewisseld met dans te zien was. We vielen binnen bij een voorstelling over de moderne carrière makende vrouw (uitgevoerd in dans). Daarna een kwartiertje klassieke muziek geluisterd. En als laatste een prachtige voorstelling van een duo die bij het cirque du soleil een act hebben gehad. Dit was een acrobatie act in slow motion. Echt prachtig om te zien. Zoooo lenig en wat een kracht en beheersing om bewegingen in een langzaam tempo uit te voeren. K had mijn camera meegenomen en ben naar voren gelopen. Fran zei nog, maak zo veel mogelijk foto’s… Heb er 100 gemaakt in ruim 5 minuten hihihi. Als je ze achter elkaar afspeelt kun je precies zien wat hun act was.
Maandag en dinsdag waren er geen filmopnames gepland. Dus stand-by voor het geval Tom toch nog dingen moest regelen. Dinsdagmiddag boodschappen gedaan, daarna s avonds een huurauto opgehaald. We gaan buiten NY filmen en hebben daarom voor 2 dagen een grote auto gehuurd. De crew bestond uit 7 personen dus die moesten er in kunnen inclusief materialen die meegenomen werden. Eigenlijk zou Fran rijden en nog iemand van de groep, maar die had geen rijbewijs bij zich en dat moet je wel laten zien voor je mag rijden. Dus heb ik aangeboden dat ik dan wel wilde rijden. Na het ophalen eerst de auto allebei een stukje uitgeprobeerd. Wel even wennen dat ik niet hoef te schakelen :). We hebben wel gelachen. Fran stapte in de auto en keek es om zich heen… Ze is een half-automaat gewend, dus dat ze niet hoeft te schakelen ok. Maar dit zag er toch wel wat anders uit. Even terug naar de balie om uitleg te krijgen over de auto. Daarna naar het tankstation…. Ehh welke brandstof moet er in?? Gevraagd aan iemand die ook stond te tanken. Hoe werkt de pomp?? Gevraagd aan de pomp caissière. Tegen half 10 terug naar het hotel om te gaan slapen.
Woensdagochtend om 5.15 uur ging mijn wekker. Tijd om uit te checken, mijn koffer achter te laten achter slot en grendel. Dan naar Brooklyn met de metro, daar de crewleden ontmoeten en samen naar Bondstreet lopen. Alles inladen en om 7 uur vertrekken. Fran heeft de heenweg gereden. Daarna de hele dag gefilmd. Rond 6 uur smiddags naar het hotel. Even inchecken spullen uitladen, klein beetje opfrissen. S avonds waren we uitgenodigd om op locatie te eten. Uiteindelijk waren we om 11 uur in het hotel.
Dag 2 begon om 7 uur. We werden om half 9 weer op locatie verwacht. Gelukkig was het hotel niet ver van de filmset (klinkt wel goed he? Filmset). Hebben doorgewerkt tot uiteindelijk alles rond 4 uur af was. Daarna was het inpakken en weer terugrijden naar NY, waar we ongeveer half 7 weer terug waren. Auto afgetankt en teruggebracht. Nog even samen wat gegeten en tegen 9 uur ging ik weer naar Manhattan om in mijn nieuwe kamer in te checken.
De komende 3 weken zit ik in een kleine tweepersoons kamer. Niet veel groter dan mijn vorige kamer en met eenzelfde interieur en indeling. Koffer uitgepakt en toen snel mijn bed in. ’t Waren twee pittige dagen, maar zeker wel de moeite waard. Alles liep erg goed. Veel materiaal kunnen opnemen. Samenwerking en sfeer binnen de groep was erg prettig. Tom was erg tevreden.
Vandaag gaat een van de andere crewleden aan zijn filmdagen beginnen. Dat is minder intensief dan de afgelopen 2 dagen. Fran stelde voor dat zij vandaag zou tolken, dus daarom heb ik een vrije dag. Lekker de tijd om rustig aan alle mail te lezen, een update te maken en even te bellen met het thuisfront.


Knuffel,
Mirjam

Niet dat jullie nu denken dat het tijdverschil nog groter is geworden. Het is inmiddels dinsdag als ik dit post. T is er eerder niet van gekomen om het verhaal te plaatsen.

Knuf
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Montgomery