week 4 vervolg

New York Travel Blog

 › entry 17 of 25 › view all entries
Eekhoorns, Gordon en de waarzegster.

Ik had al een aantal dagen geklop gehoord. Wist niet precies waar het vandaan kwam. Tot ik bij het gieten van de tuin erachter kwam dat er een eekhoorn in de tuin zal. Ik had m smorgens ook al gezien. Dit keer kwam ie zo dicht bij en was zo onrustig dat ik vermoedde dat er meer aan de hand was. Toen hoorde ik het geklop weer, uit de regenpijp kwam het. Heb ik dat?? Zit er een eekhoorn vast in de regenpijp. En ik heb het al dagen gehoord, dus die moet er al dagen zitten! Nou ja blij dat ie nog leeft, maar ja wat te doen??? Voorzichtig eens geprobeerd wat dichterbij te komen. Ze zijn aardig bezig geweest. De regenpijp bestaat uit verschillende delen. Daar waar twee stukken wat gedeukt bij elkaar zitten, hebben ze een aardig stuk uitgeknaagd. Maar nog net niet genoeg om eruit te kunnen. Met een schepje heb ik geprobeerd het gat net iets ruimer te maken. Dan de regenpijp een heel klein beetje optillen en kijken of het lukt. Na een tijdje komt er beweging binnen in de regenpijp en het lukt de eekhoorn om eruit te klimmen. Helemaal beduusd probeert ie omhoog te klauteren langs de regenpijp, maar ja na een aantal dagen knagen heeft ie daar de kracht niet meer voor en ligt ie een halve meter lager op de grond. Ik zie dat ie eigenlijk een stuk kleiner is dan de ene die ik in de tuin gezien had. Het blijkt een jong te zijn! En de eekhoorn uit de tuin, is de mama. Ze doet vreselijk haar best om jong lief zo snel mogelijk naar boven in de boom of op het dak te krijgen, maar t jong denkt alleen maar aan drinken bij mam. Die’s blij dat ie eindelijk vrij is! Uiteindelijk pakt mama hem in zijn nek en hupt zo met jong en al de boom in. Jaaaa missie eekhoorn geslaagd. Eind goed al goed
Zou je denken hahaha. Niet hier. Nog geen half uur later, hoor ik weer het geklop. Weer kijken. Blijken er nog 2 eekhoorns in de regenpijp te zitten. Of nou de eerste weer naar beneden gegleden is samen met een broertje of zusje, of dat het 2 andere zijn weet ik niet. Nog weer een keer geprobeerd het gat iets groter te maken en ondertussen zitten mopperen op de eekhoornmama dat het niet slim was om haar nest blijkbaar bovenop de regenpijp te bouwen. Ook die zijn nu weer vrij. De volgende dag hoorde ik weer geknaag. Tja ik blijf niet bezig zeg!
Vrijdagmiddag les van de mentor van de groep. Een man met veel humor die helpt waar hij kan. Hij blijkt twee honden te hebben. Dat had ik geloof ik al gehoord, maar dit keer had ie er een mee genomen naar school. Blijkbaar kan dat hier. De hond heet Gordon. New York is een stad met veel alleen-gaanden en dus ook best veel honden. Veel mensen wonen echter in appartementen en daar passen geen grote honden. Gordon is dan ook geen deense dog. Het is een hondje van een onbepaald ras. Ongeveer 20 cm hoog, met een wollige kop als van een teddybeer. Zijn lijf was geknipt, maar had wel van die wollige pootjes. Hij zag eruit als een klein jong puppy, maar bleek al zeven jaar oud te zijn. De dames vonden hem Soooooo Cute!
Zaterdag hebben we de derde opdracht van Tom opgenomen. Rond drie uur waren we klaar. Alles op band, wat Tom erop wilde hebben. Vanaf Union Square op Broadway was een street market. Fran en ik zijn daar nog even overheen gelopen. Vooral veeeeel eten en t shirts, sieraden. Gewoon een gezellige markt. P een gegeven moment word ik aangesproken door een dame die waarzegster blijk te zijn. Ik wil al doorlopen, maar ze zegt dat je niet door mag lopen als een waarzegger je roept. Oke, dan maar even horen wat ze te zeggen heeft.
Ze heeft me wat te vertellen, want mijn karma staat op het punt om te bubbelen (ofzo) Oke, en wat gaat me dat kosten??? Dat mag ik kiezen of voor 45 dollar of voor 25 dollar krijg ik de info. Hahaha das best prijzig voor iets waar ik niet om gevraagd heb. Oke dan wil ze voor 20 dollar wel mijn hand lezen. Nou nee dank je wel. Ik geloof niet dat ik het wil weten en 20 dollar vind ik nog veel geld. Dus ik heb besloten er weer vandoor te gaan.
Toen we verder liepen had ik het er met Fran nog even over. En ik besloot dat de kosmos maar een andere manier moest vinden om mij iets te vertellen, als ik wat moet weten.
Dat lijkt me een prima afsluiting voor deze keer.

Lieve knuff
Mirjam
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
New York
photo by: herman_munster