week 3 ook al voorbij

New York Travel Blog

 › entry 14 of 25 › view all entries
Hoi hoi,

Het is al weer donderdag. Al bijna 3 weken hier. Wat gaat de tijd toch snel! Even chronologisch de week doornemen.
Zondag de was gedaan in een heuse amerikaanse wasserette. Geweldig lachwekkende ervaring hihihi. Fran en ik wisten natuurlijk helemaal niet hoe we dat moesten doen. Tuurlijk weten we wel hoe de wasmachine thuis werkt, maar dit is echt anders.
Grote ruimte met tig wasmachines in verschillende groottes. Dan ook nog langs de muur een hele rits drogers.
Wij naar de balie, daar zitten 4 mensen achter en met pijn en moeite neemt er een het initiatief om te antwoorden op je vraag.
e moet eerst een kaart kopen. Ehh ok, dat doen we dan dus maar.
Goed kaart gehaald en nu? Op zoek naar een wasmachine, gevuld. Deur wilde niet sluiten .
.. zit ie zo goed dicht. Ja. Wasmiddel erin, ehh waar doe je dat in? (zelf ontdekt)
Wat is de temperatuur van die dingen? Weer vragen. Tja dat wisten ze daar ook niet. Nou ja eg?? Jullie werken hier toch? Nou ja meest logische keus was voor ons toen dan maar de warm. net tussen heet en koud in, dus moet goed gaan. Programma duurde slechts een half uurtje. Dus daar gezeten lekker gekletst met elkaar. Toen de was klaar was kregen we natuurlijk de deur niet open. Weer een boel lol natuurlijk, want we zegen het ons al weer vragen aan die chagrijnige man. blijkbaar was ie toch nog niet helemaal klaar. hihihi
Natte was eruit, in de plastic tas en weer terug in het zonnetje naar mijn nieuwe stek gewandeld. Daar de natte boel lekker buiten opgehangen of geïmproviseerde wasophang gelegenheid.
Op hangers dus aan het ijzeren hek :)
Maandag de hele dag gewerkt. S Morgens eerst lessen en daarna filmen. Dat zijn geen statische situaties (waarbij iedereen een vaste plek heeft). Dan weet je vrij makkelijk waar je moet staan of zitten. Het enige wat een vaste plek heeft is de driepoot met camera. De crew draait daar omheen. Dat maakt het een uitdaging om te tolken. Ook omdat we tot nu toe vrijwel alleen buiten hebben gefilmd. Dan gebeurd er zoveel om me heen, dat ik het lastig vind om mijn concentratie vast te houden. Soms is het ook gewoon door al het verkeerslawaai moeilijk te verstaan wat er gezegd wordt. Het is voortdurend schipperen tussen niet te veel invloed hebben op de situatie, maar ook wel je werk goed doen.
S avonds skype uitgeprobeerd met het thuisfront.
Werkte prima! Jippie, heerlijk om even te horen hoe het thuis gaat. Gaan we dus ook zeker vaker gebruiken, dan hoeven ze geen mails te tikken ;)
Dinsdag hadden we een lange dag voor de boeg. Eerst een paar lessen, smiddags weer een shoot en s avonds een open casting. Dan komen de acteerstudenten naar de opleiding. Die hebben allemaal een stuk tekst (veelal dialoog) die ze dan (samen met hun docent) presenteren. De aanwezige regisseurstudenten mogen eventueel aanpassingen vragen, waarna ze hetzelfde nog eens doen. Een grote uitdaging voor Fran en mij, vooral omdat we geen voorbereiding hadden van te voren. Er waren rond de veertig acteerstudenten (natuurlijk overwegend dames) die dus allemaal hun stukje 2 keer doen :S
Het geheel speelde zich af in een grote zaal.
Wij zaten vooraan op een meter of 4 van de acteurs en actrices die hun presentatie gaven. Toch was meer dan de helft niet te verstaan!! Veel studenten hadden weinig of geen mimiek. Sommigen van hen hadden dan wel weer vrij veel intonatie in hun stem. Tom kan dat echter niet zien, dus die vroeg zich af hoe wij vertaalden?? Logisch hij ziet geen mimiek, maar ziet ons met veel meer mimiek gebaren. Dat lijkt niet logisch. Ik vond het erg lastig om aan te geven wat ik precies in een stem hoorde. Het blijft natuurlijk mijn interpretatie van wat ik hoor. Voor mij zeker een leermoment in de stijl van de spreker overnemen. Uiteindelijk om 21,00 uur eindelijk klaar. Toen was ik ook echt op. Geslapen als een blok en woensdag weer om 9 uur beginnen. Weer eerst lessen en daarna lunchpauze.
Toen ik buiten zat om in het zonnetje mijn broodje op te peuzelen, keek ik es om me heen naar al die hoge gebouwen en bedacht me dat het erg onwerkelijk voorkomt. Net of ik midden in een film zat. Daar zit je dan midden in Manhattan New York gewoon op straat je broodje op te peuzelen! En het is allemaal al zo gewoon dat je daar bent. Onvoorstelbaar. S middags mocht Tom zijn eerste filmpje editen. Ik met mijn lekenoog, vond het resultaat best geslaagd! Redelijk op tijd klaar. S avonds met Rick (ik had toch al over hem verteld?) Fran en Tom een hapje wezen eten. Daarna redelijk op tijd naar bed.
Vandaag ook alweer om 9 uur beginnen met lessen. Om half 12 waren we klaar. Dus een vrije middag!
Tom wilde nog even achter het internet. Ik had ondertussen per sms even een afspraak gemaakt met het thuisfront om te skypen. Dus toen Tom klaar was, kon ik direct door. Zo blijf ik ook een beetje op de hoogte natuurlijk. Hoorde dat het koud is in NL. Ze hadden zelfs de kachel al aangehad… dat kan ik me hier bijna niet voorstellen! De zon straalt, het is hier 28 graden en het wil nog warmer worden (zijn jullie al jaloers? :P)
Al gauw stond Fran ook weer voor de deur. We hadden afgesproken vanmiddag wat boodschappen te doen. Tom had ook nog wat dingen nodig, dus die is gezellig ook mee geweest. De supermarkt is een paar blokken lopen. Ze doen al je boodschappen hier in van die dunne plastic tassen die niks kunnen dragen, dus waar ze dan weer een tweede omheen moeten doen (hoe milieuvriendelijk kun je zijn). We liepen uiteindelijk met stuk of 10 tassen terug. Tom wilde het in zijn rugzak pakken en niet in plastic tasjes, daar keken ze nogal van op. Waren ze zeker niet gewend.
Fran en ik hebben voor ons vieren (Rick at ook mee) eten gehaald bij de chinees. Ze hebben hier echt een hele goeie chinees en niet duur, daar kun je zelf echt geen boodschappen voor doen. Ik had vanavond witte rijst en rund met gemengde groenten (broccoli, paksoi, bamboescheuten, minimaïskolfjes, wortel, peultjes….. autsch wat gezond :)) errug lekker.
Na de afwas iedereen weer terug naar zijn/haar logeeradres en ben ik maar es begonnen aan een update van mijn blog.
Die is hiermee klaar. Morgen misschien nog een kleine aanvulling en dan zal ik hem plaatsen…. Dan zit week 3 er al weer op!
En ook de vrijdag zit er hier weer op. Vandaag eigenlijk niks bijzonders gebeurd. Straks gezellig eten met Rick, Tom, Fran en Wanda. Zaterdag en zondag hebben we vrij. Es kijken wat we dan gaan doen. Zal waarschijnlijk ons laatste vrije weekend zijn hier. Daarna kunnen ze namelijk op vrijdag of zaterdag de camera meenemen en hoeven ze pas na het weekend of nog later weer terug in te checken. Dat betekent dat er ook op de zaterdag en zondag gefilmd kan worden en dus voor ons dat er gewerkt moet worden. Dus dit weekend genieten van de vrije tijd. :)

Knuf!
Mirjam
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
New York
photo by: herman_munster