veilig aangekomen

New York Travel Blog

 › entry 3 of 25 › view all entries
Hallo Allemaal.

Gisteren een heeele lange dag gehad. Smorgens om kwart over 5 op. Om tien voor half tien vliegen. Dat werd tien uur eer we in de lucht hingen. Prima vlucht gehad. We zaten weliswaar niet bij elkaar, maar ik had wel aardige medereizigers waar ik tussen zat. Een man die ook naar New Yorkging voor zijn werk. En een dame die een tussenstop in NY had om daar haar vriend te ontmoeten en samen verder te reizen naar LA voor vakantie.
Uiteindelijk om 12 uur NY tijd (18.00 uur NL tijd) aankomst op NY Newark. Daar eerst wat geld gehaald en gekeken hoe het met de taxi’s werkt. Uiteindelijk waren we even voor 3 in het hotel. Echt een prachtig hotel. Grote kamers, van alle comfort voorzien. Toen we aankwamen werd onze bagage al voor ons op een karretje gezet en dat werd later naar onze kamers gebracht.
Ingecheckt. Kamers nog niet klaar. Uiteindelijk toch wel kamers direct gekregen.
Even een uurtje pauze genomen voor onszelf. Rond kwart voor 4 (21.45u NL) een beetje de omgeving verkend. Zitten vlakbij een klein parkje waar de eekhoorntjes rond je voeten lopen!
Het is hier lekker weer. Rond de 25 C mooi blauwe lucht hoewel je daar niet zoveel van kunt zien met zoveel hoge gebouwen 
Eerst maar wat gedronken, koffie bij Starbucks . En daarna lag de prioriteit bij het zoeken naar prepaid telefoons. Eerste winkel konden ze ons niet zeggen wat het zou kosten om sms-jes te versturen. Dat vonden we niet genoeg. Dus verder maar weer. Blijkbaar wilde de man toch nog wat verkopen en vroeg naar mijn camera. Dat was een mooie zei hij. Maar daar had je ook een nieuwe lens voor.
I know. Dit is een nieuwe lens (net op de markt). Ja ok, maar je hebt er ook converters voor. Die ken ik, die heb ik al es gezien op een Nikon camera. Geweldig 2 keer meer zoombereik heb je dan. Maar helaas meneer ik moet er nu echt vandoor, anders ben ik straks direct de andere 2 al kwijt! Hihihi
Door naar de mall (winkelcentrum). Fran voelde zich niet heel lekke (had ze al verwacht). Gevraagd waar de telefoonwinkel was. Opnieuw info gevraagd. Daar hadden ze een goede aanbieding. We kunnen onderling voordelig bellen en sms’en. Sms ontvangen kost hier ook geld. Niet veel, maar toch. Jullie kunnen gewoon naar mijn mobiele nummer sms’en. Dat werkt en is gratis ontvangen voor mij. Sms versturen met mijn nieuwe telefoon is wel goedkoper. Dus sms’jes die je van mij krijgt niet beantwoorden! Maar een nieuwe sms sturen op mijn gewone nummer.
Altijd leuk om sms en mail te krijgen.
Daarna zijn we terug gelopen naar het hotel. Weer even lekker een uurtje de tijd genomen voor onszelf. Daarna ben ik met Tom wat gaan eten. Fran was nog niet lekker en wilde niet eten. Toen we terug kwamen van het eten bleek Tom’s kamersleutel niet te werken (zo’n creditcard ding). Hij is vervolgens naar beneden gegaan. Wilde niet dat ik meeging.
Uiteindelijk was het ergens rond 21.00 uur (+6 naar NL = 3.00 s nachts). Tijd om te gaan slapen. Ik was inmiddels al bijna 24 uur op. Nog geen half uur later wordt er op mijn deur geklopt. Fran. Die moest me even wat leuks vertellen. Tom kon zijn kamer niet meer in. (Ja dat wist ik al). Beneden bij de balie begonnen ze tegen hem te praten en dat kon hij niet volgen.
Logisch. Dus hebben ze Fran gebeld. Die moet erg verbaasd zijn geweest, want ik was immers bij Tom, dacht ze. Toen werd duidelijk dat ze Tom’s kamer geblokkeerd hadden zodat hij er niet meer in kon. Van overheidswege zijn ze hier verplicht een dove persoon faciliteiten aan te bieden zodat hij/zij gealarmeerd wordt. Ze hadden hem dus naar een andere kamer geschoven. Ik heb de kamer nog niet gezien, maar het schijnt een kamer te zijn die 2 keer zo groot is als de onze (en die is al behoorlijk groot voor een 1 persoons kameer.) Hij heeft dus een balzaal! Hihihi Met een nog groter bed, ruimere badkamer etc etc…+ de faciliteiten voor een dove: teksttelefoon, trilwekker, flitsalarm als er ’s nachts iemand binnenkomt. Geweldig! Nog even geklets en daarna dus toch maar gaan slapen.
Niet echt lekker geslapen. Want hoewel het hier 3 uur snachts is, blijft mijn interne klok in de volle overtuiging dat het al 9 uur smorgens is. Tja, mijn lijf maak je niks wijs. Dat moet blijkbaar nog even wennen. Hihihi. Eerst maar even douchen en dan kijken of ik nog een internet verbinding krijg, Die is hier draadloos aanwezig en daar zou ik ook gebruik van moeten kunnen maken, maar t is nogal instabiel. We hebben natuurlijk ook de goedkoopste kamers hier van een paar honderd euro per nacht, dus daar mag je dan misschien ook niet te veel van verwachten? Hahaha.
Wat we vandaag allemaal gaan doen weten we nog niet. Het is zondag, dus mogelijk gaan we even naar Central Park. Daarvan wordt gezegd dat het er op zondag altijd gezellig is. Morgen is het Labourday, dus dan zal het ook we gezellig zijn. We zullen zien. Ik hou jullie op de hoogte.

Kussies,
Mirjam
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
New York
photo by: herman_munster