update week 5

New York Travel Blog

 › entry 19 of 25 › view all entries
Daar is ze weer. Ik was gebleven bij zondag. Afgesproken met Tom, Fran en Rick om naar Atlantic Antic te gaan. Een grote straat braderie op Atlantic Avenue. Das vlakbij waar we wonen in Brooklyn. Atlantic Av is een vrij lange straat en die stond echt helemaal vol met allemaal kraampjes. Ook dit keer veel t shirts, speelgoed, sieraden, eten en een gezellige sfeer. We hebben er twee en een half uur over gedaan om heen en terug te lopen. En dan hebben we nog niet eens bij alle kraampjes stilgestaan ;) We hebben wel op de terugweg bij het muffinkraampje een overheerlijke muffin gekocht. Double chocolat with vanillacream and coconut topping mmmmmmmmm. We hadden het winkeltje al een keer gezien toen we terug liepen na het eten. Ze hebben als slogan: You know you want one! (je weet dat je er een wilt!). Tja dat wisten we inderdaad. En t was zondag, dus mochten we onszelf verwennen vonden Fran en ik. Fran en Tom zijn vervolgens nog naar Prospectpark gelopen. Ik ben terug gegaan naar Deanstreet om nog te kunnen skypen met thuis.
S Avonds nog met z’n viertjes gegeten.
Maandagavond ben ik met Wanda meegeweest naar een klassiek concert van 2 strijkkwartetten. Wanda had een kaartje over. Fran had er geen belangstelling voor. Het concert was in de nieuwe zaal van CarnegieHall. De zaal is vrij modern, met veel blank gelankt hout. Helaas niet de grote CarnegieHall zaal, maar ik heb genoten. Net als maandag hadden we dinsdag een filmdag. Maandag hadden we ontdekt dat de ruimte op de filmlocatie beperkt was. Daarom besloten we dat ik dinsdag wat later zou beginnen. Fran kon dan smiddags eerder weg. Voor mij kwam dat natuurlijk wel goed uit. Woensdag moest ik verhuizen, dus heb ik dinsdagochtend alles opgeruimd, schoongemaakt en al een deel mijn koffer ingepakt.
Woensdagochtend hadden we geen les, dus een goed moment om te verhuizen. De laatste week die we hier zijn, ga ik nog weer terug naar Bond. Ik heb mijn rugzak met wat spullen bij Fran in de kast achter gelaten. Dan hoef ik minder mee te zeulen naar het hotel. Ondanks dat was het nog een flink zware koffer. Blij dat Fran me hielp.
In het hotel aangekomen hebben we samen geluncht en zijn toen op weg gegaan naar SoHo. Daar zit de tweede lokatie van de Film Academy. Onze les van de middag was daar naartoe verhuisd. Leuk om die locatie ook eens te zien. We hadden daar een docent die vreselijk snel sprak. Hij kwam binnen, stelde zichzelf niet voor. Vertelde dat de les een ander onderwerp zou behappen dan op het rooster stond. Vervolgens begon hij aan een 3 uur lang verhaal, in een razend tempo, zonder pauze. En hij mompelde ook nog! We hebben hem verschillende keren gevraagd om langzamer te praten, Voor een aantal is het engels net als voor ons niet hun moedertaal. Zij konden het ook niet volgen. Een klasgenoot van Tom heeft ook nog een paar keer gevraagd of het wat langzamer kon, dan zou ie het proberen, maar t is hem niet echt gelukt. Pffffff, Fran en ik zagen mensen uit de klas afhaken. Na de les mochten we weer terug naar Union Square voor de tweede les van woensdag. Uiteindelijk om half negen savonds klaar. Terug in het hotel nog even de laptop gepakt en naar de lobby gegaan. Daar bleek het internet niet te werken. Blijkbaar is er een goeie week geleden een kabel doorgeknipt. Dat is dus nog steeds niet opgelost. Grrrrr. Donderdag dus maar proberen of ik op de NYFA mijn mail even kan lezen.
Ondertussen is het donderdag. De hele dag mocht Tom monteren. De ruimte daar is beperkt en hij is vooral zelf achter de computer bezig. Dat wisten we al, dus besloten we de dag op te delen voor de tolken. Ik smorgens en Fran smiddags. Vanmorgen dus gewerkt en vanmiddag vrij. Eerst even de mail gelezen op de NYFA, een paar mailtjes beantwoord. Omdat ik in het hotel toch niet kan internetten ben ik gaan winkelen. Heb twee leuke T shirts gekocht met korte mouwen. Het is voor jullie misschien niet voor te stellen, maar het is hier weer richting 30 C. Dus korte mouwen zijn geen overbodige luxe. Nog even bij Macy’s binnen geweest. Das het grootste kleding warenhuis. 7 verdiepingen vol kleren, schoenen, geurtjes en zelfs Mac Donalds en Starbucks. Vooral op de afdeling duizend en een geurtjes werd ik aangesproken door de verkoopsters. Ze zijn reuze vriendelijk. Ja alles om te verkopen :) Op de terugweg nog even langs een boekwinkel met vooral spritualiteitboeken. Fran had het daar al eens over gehad. S Avonds met Tom en Fran in Brooklyn gegeten. We wilden hamburger eten. Waar we de vorige keer geweest waren bleek gesloten te zijn (mensen waren ermee gestopt). Dus verder zoeken. En dan bedoel ik ook echt zoeken. Bij America denk je aan hamburgers, frietjes en larges cola’s op elke hoek van de straat…. Dus niet. We hebben echt een eind gelopen om hamburger te kunnen eten. Daarna ben ik weer terug naar Manhattan gegaan, naar het hotel.
Vrijdag hadden we 2 lessen, zaterdagochtend ook een les en smiddags tijd om nog te monteren aan de filmopnames. Fran zou zaterdagavond koken, dus heb ik eerst een uurtje extra pauze gehad, zodat zij daarna eerder weg kon. Die tijd heb ik gebrikt om te kijken of ik internetverbinding kon krijgen met mijn laptop op de academy, das niet gelukt. Dan toch de schoolcomputers maar gebruiken. Dat zijn allemaal Apple computers. Die werken echt anders dan mijn laptop. Wel mijn mail gecheckt en een paar mailtjes beantwoord. Daarna naar de montageruimte. Tom bleek al een heel eind opgeschoten te zijn. Hij gaf ons de rest van de middag vrij. Dat was voor Fran wel prettig, konden we samen boodschappen doen voor het avondeten. Ik heb nog even van fran’s pc gebruik kunnen maken om met thuis te skypen en wat mails te beantwoorden.
Daarna wilde Tom nog even mijn zijn vriendinnetje msn’nen. Ik ben naar beneden gegaan om Fran met het eten te helpen. We hebben gezellig met z’n vijven gegeten… Met z’n vijven??? Ja. Rick heeft een vriend op bezoek en zij aten ook mee. Daarna weer terug naar Manhattan.
Nu is het zondag en hebben we een “alleendag”. Zo af en toe vind ik dat heerlijk. Een dag om bij mezelf te zijn. Denk dat ik lekker er op uit ga. Kijken of ik een leuke markt of wat te winkelen vind. En inderdaad ik heb een grote markt gevonden. Ben vanaf times Square eerst een aantal straten omhoog gegaan. Bij Starbucks wat kaartjes voor het thuisfront geschreven onder het genot van een kop thee. Daarna via Rockefeller Centre naar de markt gelopen. Daar een paar uur rondgedwaald en weer terug. Nu in het hotel en ben op zoek gegaan naar internet. Eerst naar de bovenste verdieping gelopen, maar helaas geen internet. Daarna als laatste nog even bij mij verder de gang in gelopen kijken of ik daar internet kon vinden… En JAAAAA t is gelukt. Ik heb verbinding!!

Liefs,
Mirjam
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
New York
photo by: herman_munster