laatste update

New York Travel Blog

 › entry 24 of 25 › view all entries
Hallo Allemaal,

De laatste update uit de states. We zijn de afgelopen weken erg druk geweest en daardoor is het bijhouden van dit blog er een beetje ingeschoten.
Waar te beginnen?? O ja bij Halloween.
31 oktober viel dit jaar op een woensdag. Dan is Amerika in de ban van Halloween. Op 1 november is het de dag van de doden. Het weekend en de avond ervoor is het feest in NY. Over het feestje bij Bryan had ik al verteld. Op Halloween zelf zagen we een grote parade die door een deel van de stad trekt. 50.000 deelnemers en rond de 2 miljoen kijkers langs de kant. En dat over een stuk van nog geen 2 kilometer. Kun je je voorstellen dat het errug druk was? Leek wel alsof we tegen de dranghekken aan gedrukt werden zoals bij popbands enzo. Pfff maar wel leuk om mee te maken. De parade vonden wij tegenvallen. We hadden mooie praalwagens verwacht en mensen in een thema. Beetje zoals bij de carnaval die wij in NL kennen. Geloof dat er in totaal 5 wagens meereden in de stoet. Verder waren het gewoon allemaal verkleedde mensen die overwegend enkelingen waren of kleine groepjes van 3 of 4 mensen. Dat kunnen wij in NL met carnaval veel beter!
Wouter (man van Fran) is inmiddels ook aangekomen en viel dus met zijn neus in de boter met de Halloween parade. Eigenlijk wilde hij de marathon van NY meelopen, maar had geen startbewijs. Uiteindelijk heeft hij alsnog een startbewijs kunnen bemachtigen. Op zondag was de marathon. Tom wilde toch nog wat werken. Dus hebben Fran en ik de dag opgedeeld. Zij een stuk, ik een stuk en Tom een stuk alleen. Zo konden wij toch nog wat van de marathon zien.
Ik hen bij het punt van de 5 mijl gestaan. Een prachtig gezicht, zoveel hardlopers die voorbij komen in een lang lint. Er liepen er rond de 39.000 mee. Dus dat duurt wel een tijdje voor die allemaal voorbij zijn. Ik heb ze dan ook niet allemaal voorbij zien komen. Wouter had een overzicht gemaakt rond welke tijd hij waar ongeveer zou zijn. Dus heb ik op de uitkijk gestaan. Ik wist welke kleren hij zou dragen, maar heb hem helaas gemist. Daarna moest ik aan het werk.
Francis heeft Wouter in de buurt van de finish opgewacht. Daar heeft ze ruim 3 kwartier gestaan, maar ook zij heeft hem niet gezien. Toch heeft ie hem netjes uitgelopen. In ruim 4 uur tijd.
s avonds zijn Fran, Wout, Rick en ik bij het hardrock café op times square geweest om te eten. Was erg gezellig.
Maandag en dinsdag waren lange werkdagen. De film moest eigenlijk af zijn. Woensdag hadden Fran en ik een vrije dag. We hadden afgesproken om naar Pennsylvania te gaan. Daar woont een Amerikaanse tolk gebarentaal, die we hebben leren kennen tijdens de filmdagen van Tom. We zijn bij haar op bezoek geweest. We hebben veel gepraat over hoe een en ander geregeld is in Amerika en in NL. Ze heeft ons meegenomen naar de school waar ze gewerkt heeft als tolk. Daar waren we eerst vraagbaak en vervolgens mochten we mee een les observeren. Smiddags had zij nog een tolkopdracht waarbij we ook mee mochten. Daarna nog even gewinkeld en wat gedronken en toen was het al weer tijd om naar huis te gaan.
Tom had smiddags zijn vriendin van het vliegveld opgehaald. We vliegen straks dus met z’n vijven terug.
Donderdag hebben we ook nog een vrije dag gehad. De film is klaar. Alleen de NL ondertiteling moet nog gecontroleerd worden of die op de juiste plek zit. De film zal in het weekend van 15 – 18 november ook te zien zijn op het filmfestival “Deaf in the Picture” in Amsterdam..
Vrijdag met de klas de films gekeken en werden er nog wat laatste tips gegeven. De mentor was erg tevreden over de resultaten. Daarna dus nog bezig met de NL ondertiteling. Dat ging vrij snel.
Zaterdag overdag ben ik nog naar Central Park geweest. Naar het deel dat Strawberry fields heet. Dat is een stukje ter nagedachtenis aan John Lennon. Het stukje ligt vlak voor het gebouw waar hij met Yoko gewoond heeft. Door het park gelopen en afgezakt richting de zuidkant. Daar wilde ik op fifth avenue nog naar de disney winkel. Ik kwam nog langs de Apple winkel. Daarvan had ik gehoord dat die erg groot was, dus ook een kijkje nemen. Ben nog bij Tiffany’s binnen gelopen (erg duur en bekakt allemaal) Zo kwam ik een eindje verder langs Cartier. Ook binnen geweest hahaha. Gewoon voor de leuk. De sieraden die daar liggen zijn zo duur dat er niet eens een prijskaartje aanhangt. Alles wat je ziet glinstert en blinkt. De medewerkers dragen stoffen handschoenen om geen vingerafdrukken achter te laten. Dan zou het minder schitteren :)
Nog even over een markt gelopen en daarna de metro naar Brooklyn gepakt. Daar omkleden en richting de school voor de final screening. Bijna iedereen had wel een paar mensen die er voor hem of haar waren. De sfeer was prima. De meeste films hadden een leuke clou aan het eind. Nog wat foto’s maken van de klas en van de nieuwe vrienden die we hier gemaakt hebben.
Toen was het tijd om als afsluiting met z’n allen wat te drinken. Eerst even wat eten en daarna de kroeg in. Al met al een zeer geslaagde avond.
Vandaag ga eerst uitgeslapen. En straks wil ik nog een paar dingen doen, voor we morgen onze koffers mogen inpakken en weer terug gaan naar NL.
Het avontuur zit erop. Ik vond het een geweldige ervaring om hier met Fran en Tom in NY te mogen zijn. We hebben fijn samengewerkt. Ook onze evaluatiemomenten gehad. Erg prettig.
Hoop dat jullie het ook leuk vonden om mee te lezen. Voor mij was het een fijne manier om iedereen in een keer op de hoogte te houden.
Ik vind het ook heerlijk om straks weer naar huis te gaan. Om weer in mijn eigen omgeving te zijn en jullie allemaal weer persoonlijk te zien!

Tot gauw
Liefs, Mirjam

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
New York
photo by: herman_munster