het zoveelste vervolg van het avontuur

New York Travel Blog

 › entry 23 of 25 › view all entries
Hallo Allemaal,

T Is weer de hoogste tijd voor een update. Heb er dinsdag natuurlijk een op de website gezet, maar mijn kapper avontuur had ik jullie nog helemaal niet verteld :)
Vorige week vrijdag ben ik hier naar de kapper geweest. Dat was wel een ervaring. Was al verschillende zaken binnengelopen, maar de meeste kappers betaal je 50 dollar of meer voor een knipbeurt! Dat vond ik dus te duur. Nu heb ik er een gevonden die het voor de helft doet. Dus besloten daar mijn haar te laten knippen. Uitgelegd wat ik wilde. De knipdame pakt de tondeuse en ik denk das vreemd, begint ze aan de achterkant?? Maar nee hoor. Bovenop pakt ze een strook haar… Ik denk nog dat gaat niet goed! Waar ben ik aan begonnen?? Gelukkig liet ze het haar een stuk door haar vingers gaan en haalde ze de tondeuse over het laatste stukje. Zo ook het volgende plukje haar. Alles met de tondeuse… Ze heeft werkelijk geen schaar in handen gehad. Uiteindelijk was ik wel tevreden met het resultaat. Maar een kapper die geen schaar gebruikt heb ik nog niet eerder meegemaakt.
Zaterdagochtend ben ik eerst naar het Metropolitan Museum geweest. Een gigagroot museum ter hoogte van Central Park. Daar was een tentoonstelling van Hollandse meesters. Daar heb ik een paar uur rondgelopen en eigenlijk alleen de hollandse meesters maar gezien. De rest van europese kunstenaars en de azie vleugel, de amerikaanse vleugel heb ik helemaal niet bezocht. Het is zooo groot. Misschien nog es terug als ik tijd heb. Van daaruit ben ik naar Brooklyn gegaan. Prospect Park bezocht. Had later op de middag een afspraak met Fran om samen boodschappen te doen om te koken. Maar eerst dus lekker even van het zonnetje in Prospect Park genoten. Tom was naar Washington, naar een home coming feest voor doven.
Zondag zijn we met Huisgenoot Rick naar Coney Island geweest. Dat is het scheveningen van New York. Vroeger was hier de grootste kermis van de wereld. Tegenwoordig is het allemaal dicht. Hoorde echter dat er weer plannen zijn om het te openen. Lekker over het strand gelopen en daarna genoten van een kopje koffie op een bankje in de zon. Nog even over een kleien russische markt gelopen. Daar heb ik heerlijk zachte fluffy sokken gekocht. Fran en ik zijn vervolgens naar het hotel gegaan om nog even een gezamelijk vriendinnetje te bellen. En savonds met Rick samen een hapje gegeten. Maandag was een filmdag voor een van de klasgenoten in Toms crew. Helaas had hij niet zoveel voorbereid dus moesten we veel wachten en overleggen en nieuwe plannen maken. Fran had die dag vrij.
Dinsdag zijn we naar de opleiding geweest om het materiaal van Tom over te zetten op zijn harde schijf. Daarna kan hij beginnen met monteren. Dat hebben we de rest van de week gedaan. Voor ons tolken is het een uitdaging om hier te werken. We zijn bij het monteren echt de oren van de klant. Wanneer is er achtergrond geluid? Waar is een pauze te lang? Wat vertelt deze persoon nu? Wanneer is de vraag afgelopen? Erg leuk om te doen, maar ook best zwaar. Je moet goed geconcentreerd werken. Fran en ik wisselen elkaar dus regelmatig af. De komende tijd zullen we vooral bezig zijn met het monteren van de film.
Vrijdag kregen we vrijkaartjes voor een film. Die werd snachts (kwart over 12) getoond in de bioscoop vlakbij. Fran en ik zijn hier nog vrijwel niet uitgeweest, dus we vonden dit wel een mooie kans. Wakker blijven tot 12 uur was al een uitdaging op zich :). De film stelde niet zoveel voor, maar we hebben wel gelachen.
Zaterdag weer monteren en s avonds een Halloweenfeestje bij de een van de docenten. Hij heeft een geweldig appartement vlakbij de school. Dat heeft hij helemaal in Halloweenstijl aangekleed. Met bewegende poppen (die door de beperkte verlichting best echt leken), een hororschilderij aan de muur. In de keuken stond een fontein met Margarita (gifgroen alcoholisch drankje). In de onderste schaal dreven een aantal vingers. Overal hing van dat spinnerag. Echt Halloween, echt geweldig!
Vandaag is weer een filmdag, nu is Fran aan het werk en ben ik vrij. Zo kunnen we elkaar mooi afwisselen. Morgen hebben we echt de laatste les. Een van de crew moet nog filmen en verder is het allemaal monteren zodat het een mooi eindresultaat wordt. Dat wordt dan op 10 november op het grote scherm in de grote zaal getoond. Dat is al over twee weken. Daarna nog een paar dagen en dan gaan we al weer naar huis.
Voor nu weer genoeg update tot de volgende keer!

Liefs,
Mirjam
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
New York
photo by: herman_munster