greenwich village, Hotel en NYFA

New York Travel Blog

 › entry 8 of 25 › view all entries
Donderdag 6 september

Vandaag een redelijk rustige dag. We hebben vanmiddag een afspraak op de opleiding om te registreren. En we willen nog naar het hotel om daar de reserveringen gedeeltelijk te annuleren en om te kijken of we een aantal reserveringen kunnen combineren, zodat we in dezelfde kamer kunnen blijven.
Omdat we al redelijk vroeg klaar zijn met het ontbijt, besluiten we eerst naar het hotel te gaan. Fran heeft in het hotelwezen gewerkt. Zij doet het woord, ik tolk. Helaas is het niet mogelijk om de hele periode die francis in het hotel zit in dezelfde kamer te zitten. Dus we moeten (voorlopig) genoegen nemen met een paar verhuizingen binnen het hotel. Er kunnen natuurlijk altijd nog annuleringen bij het hotel binnenkomen, waardoor we toch niet hoeven verhuizen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de periode die ik in het hotel zal zitten. Tot nu toe ziet het er naar uit dat ook ik binnen het hotel mag verhuizen. Maar ook dat weer onder voorbehoud.
De man die ons hielp vond ik in eerste instantie een beetje stug, maar was uiteindelijk best behulpzaam.
Dat geregeld hebben. De nieuwe reserveringen op zak en de annuleringen ook. Zijn we naar de opleiding gegaan. De mensen daar zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Dat geeft wel een goed gevoel moet ik zeggen. Alles bij elkaar duurde het niet zo heel lang. Helaas nog geen rooster. We worden gewoon maandag in het diepe gegooid. En dan zullen we vast prima zwemmen :)
Na deze “verplichtingen” hebben we een leuke wandeling door Greenwich Village gemaakt onder de deskudige leiding van Fran. Zij had een boekje waar de wandeling instond met nog wat wetenswaardigheden erbij. Ik heb niet veel foto’s gemaakt maar eentje wil ik jullie niet onthouden. Zeker ook omdat er een verhaaltje bij hoort. Het is een foto van het schilderhofje met de naam Grove Court. Leuke kleine huisjes met klimop tegen de muur. Hier speelt zich het mooiste korte verhaal van O. Henry af. Dat gaat over een schilder die aan de drank is en ononderbroken wauwelt dat hij de wereld zijn meesterwerk nog schuldig is. In hetzefde huis woont ook het meisje Joanna. Zij heeft een longziekte. In haar koortsfantasie maakt ze zchzelf wijs dat ze zal sterven zodra de klimop zijn laatste blad heeft verloren. Tijdens een winterstorm verliest de klimop bijna al zijn bladeren. Slechts een blad blijft hangen. Het meisje ziet het als een teken van de voorzienigheid, put nieuwe moed en wordt weer gezond. Pas veel later komt ze te weten dat de schilder dood bij een ladder aangetroffen was. Hij was eraf gevallen toen hij weer eens dronken was. Hij had ‘s nachts het ‘laatste’ blad van de klimop op de muur geschilderd. Zijn ‘meesterwerk’.
Ik had het verhaal al wel eens eerder gehoord, alleen wist ik niet dat het zich hier afspeelde. Zo leer je nog eens wat :)
Na de wandeling hebben we eerst een broodje gekocht en lekker in het Washington square Park opgegeten. Heerlijk op een bankje daar gezeten. En na een tijdje besloten we weer terug te reizen naar Brooklyn. Rond een uur of half 4 waren we weer terug bij Wanda. Dan is het bij jullie half 10, dus hebben we nog kans iemand op msn tegen te komen. De laptop van Fran maakt overuren. :) We genieten er nog even extra van. Zaterdag verhuist Fran met laptop naar het hotel. Dan moeten we wachten tot op z;n vroegst maandag op de opleiding. Als we daar al tijd voor hebben. Dus de komende weken minder updates van mij waarschijnlijk.
Ik hoop daarna wanneer ik in het hotel zit, wel internet te hebben.
Morgen gaan we hier in Brooklyn een wandeling van 3 uur maken. Tom heeft in zijn NY gids een wandeling gevonden, dus hij is morgen reisleider.

Inmiddels is het donderdag avond en ga ik de laptop zo afsluiten
Lieve knuffels voor allemaal

Mirjam

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
New York
photo by: herman_munster