eerste week werken

New York Travel Blog

 › entry 13 of 25 › view all entries
Hallo allemaal.

Zo de eerste week zit er op. Weer veel beleefd.
Maandag de eerste dag daar had ik al wat over geschreven. Dinsdag begonnen we smiddags pas. De docent van die les probeerde echt 6 kwartier te vertellen in 1 uur tijd. In de pauze hebben we hem gevraagd of hij zijn tempo kon aanpassen, aangezien we daar vooral moeite mee hadden. Daarna had hij een heel prettig tempo, wat wij prima bij konden houden. Echt fijn dat ze zo mee willen werken. Verder in de theorielessen veel heel veel filmtitels die voorbij komen, waar ik meer dan de helft niet van ken.
Woensdag zijn de eerste shoots gemaakt. waarbij ze in groepjes erop uit moeten om filmopnamen te maken. Dan draaien ze met z'n allen om de camera. kijken of het licht klopt, of het plaatje mooi wordt, wat de afstand tot het opject is etc.... En Fran en ik dansen daar dan weer omheen om toch maar alles te kunnen vertalen. Ook wel een uitdaging hoor.
Toen we s avonds op Bondstreet kwamen bleek dat ik een nacht verhuizen vergeten was. Ik ga donderdag housesitten, maar van woensdag op donderdag had ik een nacht bij Tom op de kamer moeten slapen omdat mijn kamer al besproken was aan een tijdelijke nieuwe gast. Helemaal vergeten dus. Uiteindelijk heeft de nieuwe gast op de sofa geslapen (die best goed schijnt te liggen) en hoefde ik niet te verhuizen. Wel woensdagavond al mijn dingen in gepakt voor de verhuizing.
Donderdag hadden we een vrije dag en die hebben Fran en ik gebruikt om naar Grand Central Terminal te gaan. Dat is een treinstation hier in NY met een prachtig plafond van een sterrenhemel. Heb daar een aantal foto’s gemaakt, wat nog niet makkelijk was vanwege de lichtinval daar. Vervolgens nog op zoek geweest naar I love NY tshirts. Die zijn vreselijk goedkoop. Toen we in een winkeltje stonden te overwegen hoeveel we er nu nodig hadden. Kreeg Fran de vraag van iemand (dat bleek een Franstalige Belg) welke maat ze nodig had en of ze misschien even voor hem wilde passen hoe een Sje stond en hij had ook gedacht over een XL kindermaat. Dus Fran als levende paspop, maar voor ons ook een voordeel, want de XL kindermaat stond veel beter dan de S.
Daarna vonden we het wel weer genoegvoor onze vrije dag. Dus terug naar Bondstreet. Overlegd met Tom en Rick. We zouden samen eten bij Wanda. Fran en ik hebben boodschappen gedaan en vooral veel groenten voor een pasta gekocht. Gezellig samen gegeten en daarna de heren laten afwassen. Ondertussen zijn Fran en ik mij gaan verhuizen.
De komende 3 weken mag ik housesitten en heb ik internet. Dat vind ik wel heel lekker hoor. Lekker mijn eigen ding. Ik heb natuurlijk het afgelopen anderhalf jaar alleen gewoond en nu met Wanda, Rick, Tom en Fran vond ik zeker wel heel erg wennen.
Vrijdag weer een lesdag. De eerste les werd gegeven door een docent die ook soort van groepsmentor voor deze klas is. Deze docent houdt ook echt rekening met ons als tolken. Fran en ik proberen natuurlijk altijd onze wisselmomenten goed te kiezen. Maar als we wisselen dan houdt hij heel even zijn adem in. Geeft ons gelegenheid voor de wissel en gaat dan verder met zijn verhaal. Heerlijk om mee te maken als tolk. Deze les vroeg hij een van de medewerkers van de opleiding om even erbij te komen om wat uit te leggen. Daarbij vertelde hij niet te snel te spreken in verband met de vertaling die wij moesten maken. En ook tijdens het verhaal van de medewerker remde hij hem nog een paar keer af.
Deze les moesten er ook groepjes gemaakt worden voor de eerste 2 opdrachten. Ik was aan het tolken en Fran mocht de namen trekken. Die trok exact dezelfde namen in de groepjes als waar ze hun eerste shootoefening al me gedaan hadden. Dus later in de les nog een keer namen getrokken. Toevallig weer door Fran.
De tweede les was van een docent die we al eerder op de gang hadden gezien. Hij vond het erg leuk dat wij erbij waren. Het spreektempo van de meeste docenten ligt vrij hoog. Maar over het algemeen kunnen we het prima volgen. Gelukkig maar hihihi
Zaterdagochtend de eerste lichtles voor ze smiddags hun eerste echte filmopdracht gingen doen. Deze docent was dezelfde als de eerste les. Een man die erg aardig is, maar heel veel bijzinnen maakt en ontzettend veel kennis heeft. Hij loopt ook veel heen en weer, dus Fran en ik dansen een beetje met hem mee. Na een pauze kwamen we terug. Blijkbaar was de docent nog niet helemaal klaar. Hij was nog bezig met een bepaalde opstelling bouwen. Er stond een lamp naast een kast, met een 2e driepoot waar een doos op zat, zodat het licht gedimd werd als het ware en nog een 3e standaard met een handspiegel. Bij dit geheel stond een stoel. De docent zegt tegen mij (het was mijn beurt om te tolken) ga daar maar zitten. Ik denk nog, wordt ik nu als proefkonijn gebruikt?? das niet de bedoeling. toch gaan zitten. Wat blijkt? Die man heeft nagedacht in de auto en bedacht dat als hij videofragmenten wil laten zien dat hij de lampen uit moet doen in het lokaal. Maar dan ziet Tom de tolk niet meer, dus heb ik een kleine lamp nodig (beetje afgeschermd vandaar de doos) en als ze dan met haar rug naar het videoscherm zit, kan ze niet zien wat er gebeurd, dus met een spiegel kan ze toch meekijken! Dit hadden Fran en ik nog nooit meegemaakt!! Echt ontzettend fijn wanneer mensen zo met je meedenken!
Al met al zij de docenten vriendelijk en open. We hebben vaak niet de kans om een introductie te doen, dus dan zien we wel hoe het gaat, maar de meeste docenten staan echt heel open voor Tom en ons tolken.
Vandaag een vrije dag. Fran en ik willen lekker een beetje luier dag maken. Lekker genieten van het bubbelbad. Nog even de was doen. Genieten van de internetverbinding.
Komende week wordt ook een drukke week. Elke ochtend om 9 uur beginnen en vaak door tot 5 uur savonds of nog later.
We hoeven ons zeker niet te vervelen :)

Knuffels,
Mirjam
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
New York
photo by: herman_munster