eerste helft van week 4

New York Travel Blog

 › entry 16 of 25 › view all entries
Zo waar was ik gebleven?
O ja zaterdag, en zondag. Tja dat was het laatste weekend waarop we op het lesrooster officieel vrij zijn. De komende weekenden zijn de weekend dagen ook ingepland als filmdagen. Hoe dat precies gaat lopen, kunnen we nu nog niet zeggen.
Dus van dit weekend vooral genieten. Zaterdag zijn we eerst met z’n vieren naar een winkeltje geweest waar we voordelig ansichtkaartjes konden kopen. Daarna wilden we nog over de vlooienmarkt die ze vaak in het weekend op verschillende straten hebben. Helaas begon het te regenen toen we in de kaarten winkel stonden. Geen van allen natuurlijk een plu mee, maar ja er zit er een in de koffer, dus ik ga er niet een aanschaffen. Fran had het zelfde idee, maar de heren leken wat meer van suiker en vonden een paraplu geen overbodige luxe.
Gelukkig voor Fran en mij (op dit moment) wordt er vrij veel gerestaureerd/verbouwd in NY en daarmee bouwen ze vaak overkappingen over de voetpaden. Je hoeft dus alleen maar van overkapping naar overkapping te lopen en je kunt redelijk droog overkomen. Okee, toegegeven er zat een aardig stukje tussen de laatste overkapping en de ingang naar de metro en het regende ook best behoorlijk. Maar ja, we wilden geen plu kopen.
De rommelmarkt ging dus niet door. Change of plans…. We zijn naar een overdekt winkelcentrum gegaan, wat in Fran d’r NY boekje stond. Daar zouden ze restaurantjes en winkels hebben in verschillende prijscategorieën. Bij aankomst was het inmiddels rond 1 uur en dus de Whole Food Market ingegaan (soort van sjieke supermarkt met veel organische producten). Wat te eten gekocht en daar lekker opgegeten. Daarna ieder voor zich een uurtje geshopt in het winkelcentrum, wat uiteindelijk niet eens zo groot bleek te zijn.
Fran en ik zouden s avonds koken hadden we gezegd. De meeste boodschappen hadden we daar ook al voor aangeschaft, maar we moesten nog wat inkopen doen voor de lunch van door de week. Dus zijn we weer terug gegaan naar Brooklyn.
Nog even richting postkantoor om postzegels te halen. Dat bleek al gesloten te zijn, maar er was nog wel een automaat. Die hadden we al eens eerder gezien en gebruikt. Maar daar krijg je per keer maximaal 5 postzegels uit. We hadden er een stuk op 60 nodig. Dus na een paar pogingen of het niet toch makkelijker ging om er meer uit te krijgen, zijn we gestopt. Door naar de supermarkt. Onderweg kwamen we langs een Dunkin Donuts dat is een donutketen. Deze had in het raam een grote poster hangen dat ze op dinsdag een tweede sundae ijsje gratis hadden. Onthouden dus!! Jullie kennen ze vast wel van de Mac Donalds? Softijs met een laagje warme caramel of chocola en daaroverheen nootjes…. Hmmmmmm
Zaterdagavond een relatief echte Hollandse maaltijd gegeten: aardappelen, karbonade en sla. Fran en Tom slapen tot dinsdag in het hotel omdat Wanda andere gasten geboekt had. Met een knuffel afscheid genomen van fran, omdat we zondag een alleen dag zouden hebben. Ik merk dat ik daar wel behoefte aan heb. De afgelopen drie weken waren prima hoor, maar ik zou het heerlijk vinden om gewoon op zo’n vrije dag dan ook heerlijk alleen te zijn.
Zondagochtend al om 8 uur wakker. Eerst de was maar es bij elkaar gezocht. Ik logeer natuurlijk in een huis en niet in een hotel, dus er zal toch gewassen moeten worden (beddengoed en handdoeken had ik me voorgenomen). Ik zat op mijn vrije zondagochtend al voor 9 uur in de wasserette. T was niet ver voor negenen hoor, maar toch! En ik was zeker niet de enige!! Veel wasmachines waren al bezet.
De vorige keer was natuurlijk een ervaring, nu wist ik wat ik moest doen en liep het vlotjes. Om half tien liep ik met mijn gewassen natte was weer terug naar huis. Daar de boel opgehangen.
Vervolgens richting Times Square gegaan met de metro. Daar zit de grootste bioscoop van NY met maar liefst 25 zalen! Als je daar in het weekend voor 11 uur s morgens bent, dan betaal je 6 dollar voor een kaartje. Daar kan ik me dus geen bult aan vallen. Uitgeprobeerd dus. Good Luck Chuck heb ik gezien. Een komische film over een man die denkt dat ie vervloekt is. Hij ontmoet een dame bij wie alles fout gaat. Grappig, maar ik vond hem een beetje voorspelbaar. Wel echt Amerikaans, het lag er nogal dik bovenop.
Nog wat rondgelopen op Times Square nadat ik weer buiten was. En toen weer terug naar Brooklyn. Tijd om es te kijken of het thuisfront online was. Heerlijk even met vrienden gebabbeld via msn. En echt genoten van mijn alleen dag.
Maandag weer werken. S Avonds met z’n drieen 2 pizza’s gehaald. We hadden zoveel trek dat ze beide volledig opgingen.
Dinsdag waren we eerder klaar dan verwacht. Rick een sms gestuurd om samen te eten. Hij wist nog een leuk restaurantje waar je hamburgers kon eten. Niet echt duur en wel lekker. T was een restaurantje met van die zitjes waar je met z’n vieren precies past. En dan ook nog hamburgers eten…. Hoezo Amerikaans hihihi. Fran en ik hadden al lang bedacht dat we daarna nog naar de sundae ijs wilden (jummie). Dus de heren vrijwillig aangewezen dat ze mee moesten. De jongen achter de counter was zeker niet de snelste…… traag tot en met. Fran en Rick hadden hun ijs al bijna op toen ik eindelijk klaar was…
Sundae’s zijn hier toch heel anders dan die ik ken van de Mac Donalds. T begon met een laagje chocoladesaus onder in een beker. Daar bovenop mocht je een smaak schepijs kiezen… ( ik had Swiss chocolate Treasure (Zwitserse chocolade schat) dat was chocolade ijs met lilaijs en lila snoepjes erin??) vervolgens weer een laag chocoladesaus dan nog een bol schepijs (dit keer de Jamoca Almond Fudge (Jamoca weet ik niet, Amandel, carameltoffee) gekozen) dan ging er een flinke dot slagroom op en als klap op de vuurpijl nog Oreokruimels. Oreo’s zijn bijna zwarte chocoladekoekjes. Die zijn hier heel bekend. Je kunt zelfs Oreo dessert pizza krijgen (weet niet of dat lekker is). Al met al een behoorlijke beker met ijs en nog lekker ook! Toen dat op was, liep het al tegen tienen en zijn we richting huis gegaan.
Woensdag weer om 9 uur beginnen. Tot s avonds half 8 les. Daarna nog wat dingen overlegd en doorgesproken met de groep. Uiteindelijk om half 10 thuis.
Donderdag ook weer om 9 uur beginnen, dus woensdag na thuiskost even de mail bekeken en al gauw richting bed gegaan.


Liefs,
Mirjam
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
New York
photo by: herman_munster