eerste echte werkdag

New York Travel Blog

 › entry 11 of 25 › view all entries
(helaas pas dinsdagavond kunnen posten)

Dinsdagochtend bijna kwart over 7. Gisteren onze eerste werkdag gehad. Was pittig en lang.
We begonnen om half 9 met inchecken en na een oriëntatie nog 2 lange lessen gevolgd. Om 5 uur smiddags waren we klaar. Over de inhoud kan ik jullie niet veel vertellen, behalve dat ik het interessant vond, maar dat er een hoge informatiedichtheid was. Daarmee bedoel ik dat wat de docent vertelde veel info bevatte en in een redelijk hoog tempo. Flink doorwerken dus. Samenwerking met Fran gaat prima. We vullen elkaar vaak goed aan. De mensen op de opleiding zijn aardig en staan open voor Tom en ons tolken. Dat is wel heel prettig.
Nog even mee geweest naar het hotel van Fran. Wij moeten daar straks ook ergens slapen, dus we waren wel nieuwsgierig. Daar even de dag geëvalueerd. Tom was ook tevreden. Fijn om te horen voor ons. We zijn tot de conclusie gekomen dat we alledrie nog wel wat te leren hebben, maar dat we het vast nog wel 8 weken met elkaar uit gaan houden :).
Daarna in de buurt van Union Square (das de buurt van de opleiding) wat gegeten. We waren opzoek naar een pizzeria, maar zijn uiteindelijk bij de burito’s uitgekomen. Ook lekker hoor.
Uiteindelijk waren we rond half 9 ‘on Bondstreet’ Rick en Wanda waren nieuwsgierig naar Tom’s eerste dag. Dus nog wat getolkt. Wanda stelde voor nog wat ijs te eten samen. Die ging met Tom naar de bodega (miniwinkeltje hier op de hoek met supermarkt artikelen), kwamen terug met een beker triple chocolate ijs. Daar hebben we met z’n vieren heerlijk van gesmuld! Fran, jammer dat je er niet bij was, maar ik heb aan je gedacht :). Uiteindelijk rond half 10 naar boven gegaan. We kregen nog een ventilator mee om op onze kamer te zetten. We zitten op de bovenste verdieping van een oud huis met een plat dak, dus t is best heeeeel warm op de kamers. Het waait ook niet erg veel hier. En met de hele week temperaturen van net onder 30 C, kun je je misschien voorstellen dat we het hier nogal warm hebben. Ik had me gisteren gedouchet en na het afdrogen stond het zweet al weer op mijn lijf.
Ik was dan ook reuzeblij met mijn ‘fan’. Heeft de hele nacht aangestaan en me heerlijke koelere lucht toegewaaid.
Eigenlijk had ik gisteravond nog mijn ervaringen willen tikken op de laptop, maar daar had ik de puf niet voor. Heb in plaats daarvan wat gelezen, maar ook daarbij viel ik boven mijn boek in slaap. Dus beter om lekker te gaan slapen. Ik heb een heerlijk bed hier en geslapen als een blok.
Nu dus net wakker. Buiten is het erg bewolkt en zijn er zo af en toe flinke plensbuien die naar beneden vallen. Die duren een paar minuten en dan is het weer zo goed als droog.
Vanmorgen hebben we vrij. Dat zal wel te maken hebben met 11 september en herdenkingsbijeenkomsten die er overal vandaag zullen zijn. Als je hier bent sta je daar toch wat meer bij stil. Ben niet van plan naar Ground Zero te gaan, maar daar zal het vast druk zijn. Ik wil straks wel redelijk op tijd richting de school. Eerst even bij Fran langs het hotel. Die heeft een high speed internet modem met een kabel, waarvan ik denk dat ie gaat passen, dus die wil ik graag even uitproberen. Dan kan ik jullie weer updaten.
Dat we vanmorgen vrij hebben is lekker, maar er staat tegenover dat we vanavond tot half 9 door mogen werken. Ik heb er zin in!

Liefs,
Mirjam

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
New York
photo by: herman_munster