Lower Manhattan

New York Travel Blog

 › entry 6 of 25 › view all entries
Hallo weer Allemaal.

Ik heb hier dus inderdaad geen internet. En helaas is er niets aan te doen. Tot zaterdag zit Fran hier nog, dus kunnen we met z'n drieen op haar laptop. Daarna moeten we even kijken hoe het gaat. Waarschijnlijk dan dus minder updates.

Hieronder het verslag van gisteren.

Dinsdag 4 september.

Vannacht eindelijk goed geslapen. Hoewel het wel redelijk warm was. Vanmorgen om half 8 opgestaan. Lekker rustig aan gedaan. Na het ontbijt nog even het verslag van gisteren op de website gezet. Voor vandaag stond Lower Manhattan op het programma hadden we bedacht. We wilden de metro pakken naar Bowling Green. Dus metro in en daar zagen we dat het de lijn de andere kant op is. Dus weer eruit straat oversteken en weer naar binnen, daar konden we er niet in, omdat onze kaart natuurlijk net gebruikt was :S. Even gevraagd wat nu te doen. Toch weer terug waar we de eerste keer ingestapt waren, daar onze kaart even laten zien, dan konden we er via de deur daar in. Dan via de underpass onder het spoor door om aan de goede kant weer omhoog te komen. Hoe ingewikkeld kunnen we het krijgen hihihi. Bowling Green ligt in het puntje van Manhattan. Daar staat ook het kunstwerk “the Sphere” uit het World Trade Center. In maart 2002 neergezet als herdenking. Op 11 september 2002 hebben ze het eeuwige vuur als herinnering ontstoken.
Nog wat rondgelopen. Al gauw vonden we de Staten Island ferry. Die brengt je gratis van en naar Staten Island. Onderweg heb je een mooi uitzicht op Brooklyn Bridge en Manhattan Bridge, maar ook op het vrijheidsbeeld en de skyline van New York.
Het was weer een prachtige dag met temperatuur rond de 28C. Ik vond het genieten op de boot. Veel foto’s gemaakt. Ben blij dat ik de camera niet voor niks mee heb genomen. Als we straks echt aan het werk zijn, dan zal er wel niet veel meer van fotograferen komen. Voorlopig nog even gebruik maken van de mogelijkheid.
Toen we terug waren van Staten Island hebben we eerst even wat te eten gekocht. Even zitten was ook wel prettig. Vervolgens via Wallstreet naar Ground Zero. Op wallstreet loopt redelijk veel security, maar het was wel leuk om te zien. Ook zit daar een Trump gebouw. Aan het begin van Wallstreet staat op Broadway de Trinity-kerk. Dat is een gotische kerk uit circa 1840. Die bijna een halve eeuw het hoogste gebouw was van New York (86m). Tegenwoordig zijn de gebouwen er omheen zo groot en hoog, dat de kerk alleen nog opvalt door zijn brownstone en bouwstijl.
Verder dus naar Ground Zero. Dat is een grote bouwput, maar ondanks dat vond ik het wel heel indrukwekkend. Het idee dat daar een paar jaar geleden nog 2 gigantische gebouwen stonden, waar zoveel mensen dagelijks in en uit gingen… En dat er bij die aanslag zoveel mensen om het leven gekomen zijn. Zouden die mensen die daar nu aan het werk zijn daar veel aan denken? Er staat een groot hek om de bouwput met hier en daar wat doorkijk gaten. Verder hangen er grote borden waar de plannen opstaan wat er komt, maar ook borden met alle 3000 namen van degenen die daar omgekomen zijn. Fran had een boekje waar iets instond over St. Pauls Chapel wat daar valk bij was. Daar wilde ik wel even naar binnen om een kaarjse aan te steken. Ook erg indrukwekkend. Eigenlijk is het meer een ode aan de helden van de ramp en niet zozeer een kerk. Ze hebben daar heel veel dingen die mensen achterlieten bij ground zero uitgestald. Tekeningen, spandoeken, origami bouwwerken. Er lag ook een hele stapel met allerlei insignes van uniformen van brandweerlieden, politieagenten en noem maar op. Vlak na de ramp hebben ze in deze kerk slachtoffers opgevangen maar ook reddingswerkers konden hier terecht om te slapen voor ze weer aan een volgende dienst begonnen. Wat ik heel bijzonder vond was dat het ondanks dat het niet echt meer een kerk is het er toch heel stil was.
Van daaruit zijn we naar Chinatown gegaan. Dat is echt de chinese gemeenschap die ik verwacht had. Voelde me daar best groot met mijn 1,82m. In Columbus park genoten veel mensen van het mooie weer. Aan verschillende tafeltjes werden spelletjes gespeeld. Waaronder een viertal dames die een kaartspel deden om knoopjes. Ze hadden allemaal dezelfde kleine knoopjes voor zich liggen. Wel grappig om te zien. We hebben daar even gezeten. Inmiddels was het rond vier uur. Het was warm en ik was best moe van alle indrukken van de dag. We hebben besloten om terug te gaan naar Brooklyn. Daar lekker even bijkomen, opfrissen en dan wat te gaan eten. Rond half zes waren we weer thuis. Nu is het half 7. Zo even opfrissen en dan eten. Denk dat ik daarna pas dit verhaal upload. Dat is dus pas vandaag gelukt.

Kussies

Mirjam
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
New York
photo by: herman_munster