Brooklyn Heights

New York Travel Blog

 › entry 9 of 25 › view all entries
Vrijdag 7 september

Hoi hoi,

Vandaag is het vrijdag.
Vanavond gaan we naar een concert van Within Temptation. Das een Nederlandse band die voor het eerst on tour in de states zijn. En het is Fran's favoriete muziek. Tom gaat ook mee, die wil wel es weten wat voor muziek Fran mooi vindt.
Vanmorgen zijn we na het ontbijt begonnen aan een wandeling van 3 uur door broolyn heights. Het was 29 C en we liepen pal in de zon of midden door het centrum waar het ook snoeiheet is. Pffff flink zweten dus. De wandeling begon in Manhattan bij de Brooklyn Bridge. dus eerst met de metro daar naartoe. Het uitzicht vanaf de brug op de skyline van NY is erg mooi. We waren al eerder een stuk de brug opgeweest en Fran en Tom hadden toen foto's gemaakt. Ik nog niet, dus die heb ik nu gemaakt.
Van daaruit zijn we richitng het water gelopen (niet dat je daar bij kunt komen alles staat volgebouwd). Daar zagen we weer een film lokatie. Toen we even stonden te kijken kwam er een dame naar ons toe en die vroeg ons of we door wilden lopen, omdat ze het een beetje vrij wilden houden. Deze dame bleek dezelfde dame te zijn als bij Central Park. Ze waren bezig met opnames voor dezelfde film. Leuk om te zien!
Ze gebruiken echt lampen met een doorsnee van wel een meter. En de hoeveelheid mensen en politie die erbij betrokken zijn is echt veel. Ardi, jij hebt ervaring met filmen... Doen ze dat bij jonge leu ook???
Toen een steile straat naar boven. Daar heb ik dus een hekel aan. Fran ook, dus eerst bij Tom (die was reisleider) gecheckt of we echt omhoog moesten?? Ja. Sjips.. :(
Vandaar uit liepen we Brooklyn Heights in. Dat is een wijk hier in Brooklyn waar veel bekende kunstenaars (schrijvers en dergelijke) hebben gewoond. Een van deze bekende namen was Harriet Beecher Stowe (ze schreef: de Negerhut van oom Tom). Verder aan de huizen is er niets meer van te zien hoor, maar je kunt wel zien aan de huizen dat ze oud zijn, veel hout en bewijsstukken van oude glorie. Terug richting het water. Daar hadden we een prachtig uitzicht op de skyline van NY. Een paar foto's gemaakt. En weer richting centrum. Nog heel even een oude kerk (1834) ingeweest. Wat daar direcht opvalt is de stilte... Heerlijk!! NY is een stad waar het nooit stil is en altijd lawaai. Veel toeterende auto's, auto's met harde muziek en dan de ramen open en politie die sirenes aanhebben bij het minste of geringste. Ook de straat waar Wanda woont (Bondstreet) is best een drukke straat. Niet breed, maar wel veeeel verkeer. en ze beginnen smorgens al om half 7. Ik ben blij dat ik aan de achterkant slaap. Daar heb je er niet zo heel veel last van.
Via Courtstreet weer richting Smiths street gelopen. Op Smith hadden we gisteravond een aantal leuke, lekkere en niet al te dure restaurantjes ontdekt. Er zouden er ook verschillende zijn op Court street. Ik vond court alleen niet zo gezellig omdat ie veel breder en drukker is dan Smith. Op Smith hadden we ook een supermarkt gevonden (zoals wij supermarkten kennen) dus daar even langs om nog wat te drinken te halen. En daarna terug naar Wanda om gedrieen te lunchen. Fran en Tom slapen nu en ik kon dus even ongestoord van de laptop gebruik maken. Straks klaar maken voor het concert en misschien dat we daarna nog de Empire State Building opgaan. Lijkt me prachtig met een uitzicht over een stad vol lichtjes!
Dat was het dus weer voor vandaag. Mogelijk morgen nog een update over het concert en anders volgende week weer ergens contact.

Knuffels!
Mir
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
New York
photo by: herman_munster