Vanha kaupunki, Yuyuan puutarha, Qi Pu Lu:ssa ostoksilla, Pekingiin lähtö yöjunalla

Shanghai Travel Blog

 › entry 5 of 14 › view all entries

 

Ihmiset tuijottaa täällä ihan hirveästi. Jos hetkeksi pysähtyy, kertyy ympärille puoliympyrän muotoon pällistelijöitä. Ihmettelevät ja hymyilevät. Bussissakin eräs mies seisoi vieressä ja tuijotti ihan läheltä ja monta kertaa kaikkia meitä. Liikennevaloissa seistessämme meni kiinalaisia turisteja bussillinen ohi. Kaikki tuijottelivat ja osoittelivat. Taaimmaiset nousivat jopa seisomaan, että näkisivät meidät. Hassua, kun eivät yhtään häpeile tuijottaa niin avoimesti. Suomalaiset olisivat kääntäneet katseensa jo ajat sitten. Täällä näkee muutenkin paljon kiinalaisia turistiryhmiä.

 

Liikenne on edelleen yhtä hurjaa. Autot menevät vastaantulevien kaistallekin, että pääsisivät nopeammin. Ruuhka oli tänään iso. Bussissa oli oma rahastonhoitajansa. Toisiin busseihin raha laitetaan taas lippaaseen. Bussissa piti seistä tosi vankasti, ettei olisi kaatunut, kun ajo ei ollut mitenkään rauhallista. Lisäksi ihmisillä, jotka ovat varakkaita, on yksi kynsi muita pitempi. Toiset kynnet saattavat olla lyhyitä ja yksi ylipitkä.

 

Aamulla herättiin virkeinä ja levänneinä. Lähdettiin kahdella taksilla (Marjo ja iskä toisessa; Kirsi, äiti ja minä toisessa) keskustaan. Veimme Westin hotellille trollit Pekingin matkaa varten. 5 tähden hotelli todella hyvällä palvelulla. Kirsin työpaikka on samassa rakennuksessa. Kun haettiin trollit, kävin samalla Kirsin työpaikalla, jossa tapasin Kirsin työkavereita –kiinalaisia toimistotyttöjä. Mielenkiintoista oli. Näytin kuulemma paljon nuoremmalta kuin Kirsi.

 

Hotellilta suuntasimme bussilla vanhaan kaupunkiin, joka alkoi hyvin vaikuttaa siltä Kiinalta, mikä oli ennakko-oletuskin: erikoiset talot kattoineen. Putiikkeja oli siellä sun täällä. Ostin ainakin kiinalaisen paidan –ei arkikäyttöön sekä koristeen kännykkään riippumaan. Kännyni oli vaan niin vanha, ettei siinä ollutkaan reikää koristetta varten. Lisäksi ostin myös jonkin sortin jadekivestä tehdyt leimasimet. Niihin sai painaa oman nimen (omalla kielellä sekä kiinaksi). Tuli tosi hyvä mieli. Ostin itselleni sellaisen, jossa oli kiinan merkkejä ja bambuja sekä Nooralle kiitokseksi koiranhoidosta samanlaisen, jossa oli hevosen kuva sivulla. Annan kyllä rahaakin. Tuli mielestäni tosi persoonallinen tuliainen, kun Nooralla on itellään hevonen ja se on tosi eläinrakas. Samalla se oli hyvin kiinalainen tuliainen. Siihen ostin mukaan nätin pakkauksen ja punaista mustetta. Toivottavasti Noora löytää käyttöä, vaikkapa kortteihin.

 

Kävimme myös Yuyuan puutarhassa, mikä oli Ming-dynastian aikainen valtion puutarha. Ming-dynastian aikaiset asiathan ovat 4 – 5 tuhatta vuotta vanhoja. Se oli todella upea. Kävelimme pitkään pitkin katuja. Syötimme jättikokoisia kultakaloja. Upeat näkymät: vanhoja kiinalaisia perinnetaloja, bonzai-puita ja lammikoita. Siellä oli myös vanhoja rakennuksia, joissa m. jotain neuvottelusaleja jne. Ihmisiä hirveästi joka puolella. Olin aivan tohkeissani.

 

Sieltä tulimme bussilla takaisin kaupunkiin. Qi Pu Lu:ssa kävimme isossa kaupassa, jonka alakerrassa oli kauheasti käytäviä, joissa myytiin ainoastaan kenkiä. Me oltiin kuitenkin liian isojalkaisia kiinalaisten kenkiin, joten kenkiä ei löytynyt kuin Marjon ja Jarkon uudelle tulokkaalle. Maksoivat noin 2 – 4 euroa per kengät. Yläkerrasta löysin kiinalaisen mekon, alusvaatteita ja kahdet farkut (7.5 euroa kappale). Yläkerta oli täynnä vaatteita.

 

Kun oltiin haettu trollit matkaamme, ajoimme takseilla rautatieasemalle hirveässä ruuhkassa. Harmi, ettei mahduttu ikinä samaan taksiin. Rautatieasemalla oli iso odotussali, jossa oli tajuttomasti ihmisiä.

 

Nyt ollaan yöjunassa matkalla Pekingiin. Meidän tyttärien huoneessa on laulava kiinalainen mummo, ja porukoilla kiinalaispari. Ruoka kuuluu hintaan ja se tuotiin hyttiin asti. Kukkakin on pöydällä. Mielenkiintoista.

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Shanghai
photo by: spocklogic