Ostoksia, kävelyä Bundilla, jokiristeilyä, illallinen Oriental Pearl -tornissa

Shanghai Travel Blog

 › entry 10 of 14 › view all entries

 

Mulla on ollut tosi flunssainen olo ja muutamia päiviä kurkku kipee. Tänään ja vähän eilenkin on ollut kipeempi olo ja kuumettakin ainakin tänään. Mut aika hyvin oon jaksanut kierrellä ympäriinsä –flunssalääkkeen voimalla.

 

Täällä on paljon leijoja, mm. kotkan muotoisia. Ne on tosi korkeella ilmassa ja näyttää oikeilta linnuilta. Joissain välkkyi jopa valot. Porukat osti sellasen lokkien pelätiksi mökille, etteivät kaki laiturille.

 

Ja vielä liikenteestä. Täällä huidellaan ihan miten sattuu ja poliisikin saattaa sanoa, että sinne vaan sekaan. Monesti ajavat keskellä kahta kaistaa ja kahden oikean kaistan sijasta autoja onkin kolme vierekkäin. Ihme, ettei kolareita satu enemmän. Luulisi, että auton kyljetkin olisi ihan naarmuilla. Tööttääminen on tosi suosittua. Monikaistaisella tiellä kun yleensä vasemman puolimmainen on lujempaa meneville, niin täällä sen sijasta toimii pyöräily- ja kävelykaista. Muutenkin ihmisiä menee autojen seassa, kun suojateitä ei aina ole, vaikka kaistoja on useampiakin. Ja vaikka vihreä valo palaa, niin pitää koko aika kattoo, ettei kääntyvät aja päälle tai joku muu vaan aja päin punaisia. Monesti valoja ei edes ole kävelijöille.

 

Täällä on joka paikassa lähes tulkoon kyykkyvessat eli lattiassa on vaan reikä. Tämän tyylisen vessan voi silti vetäistä. Vain harvoin löytää normaalin vessanpöntön, mutta sekin pitää vuorata, ettei pöpöt tartu. Muutenkin ollaan oltu tosi tarkkoja puhtauden kanssa ja pesty käsi pyyhkeillä koko ajan. Tuntuu, että joka paikka on tosi likaista. Että ei kai se ihme, jos ajattelevat länsimaalaisia vähän nenä pystyssä kävelijöiksi.

 

Junissa ja hotelleissa sai tohvelit ja hammastahnan ja –harjan sekä saippuan minikoossa. Tosi suloista. Ja se ruoka kuuluu tähän junan hintaan.

 

Ollaan maistettu sellaisia pieniä hedelmiä tikun päässä, jotka on sokeroitu. Niitä myydään joka paikassa. En tykännyt. Maistuivat vähän kuin kirpeiltä omenilta.

 

Otettiin taksit ja mentiin urheilukauppaan nimeltä Decathlon. Siellä oli paljon tavaraa alennuksessa eli kaikki oli tosi, tosi halpaa, kun siellä on halpaa muutenkin. Ostettiin hurjasti tavaraa. Meni varmaan kiinalaisen mittakaavassa kuukauden palkka. Kyllä ne kassalla ihmettelikin ja naureskelivat suurelle summalle. Tuli tosi hyvä mieli, kun löysin huippuhalvalla Timolle sellasia urheiluvaatteita, mitä se toivoi ja mitkä on Suomessa todella kalliita.

 

Sitten mentiin metrolla Henan Lu:lle (Lu = tie). Siellä käveltiin The Bund:ia eli Huang Pu – joen rantaa. Oli hienot maisemat, kun näkyi paljon pilvenpiirtäjiä.

 

Sit mentiin tunnin jokiristeilylle, mikä oli mukava, kun näkyi paljon kaupunkia. Ilma oli kuitenkin aika kylmä. Menimme Yang Pu –sillalle asti.

 

Sen jälkeen mentiin taas Xiang Yan Lu:lle kopiomarkkinoille, jossa jo vajaa viikko sitten oltiinkin. Vielä löytyi ostoksia. Minä kulutin loputkin rahat ja jäin velkaakin.

 

Sitten tavattiin Kirsin kaveri ja mentiin Oriental Pearl –torniin, joka on 468 m korkea. 350 metristä katseltiin alla vellovaa valomerta eli koko suurta Shanghaita yövaloineen. Sitten syötiin läksiäisillallinen Oriental Pearl Revolving ravintolassa. Siellä oli puffet – sekä länsimaalaista että kiinalaista ruokaa. Oli tosi hyvää! Iskäkin oli kovin mielissään, kun sai etanoita, simpukoita yms.

 

Siellä soitti viululla ym. naisia; kuulosti oikein hyvältä. Hassua ravintolassa oli se, että ruokailutila pyöri hitaasti ympyrää niin, että maisema hitaasti vaihtui. Soittajat olivat sisemmällä tornissa ja hei eivät liikkuneet, mutta soittoa kuulivat ja näkivät kaikki, kun ruokailijoiden tila liikkui. Ravintola oli siis isossa pallossa. Ihan kuin Suomessakin olisi sellainen samantapainen pyörivä ravintola jossain, olisiko ollut Kuopiossa, jos en ihan väärin muista kuulleeni.

 

Sen jälkeen muut meni yhellä taksilla kotiin ja minä jäin Kirsin ja sen kaverin kaa etsimään töihin lapsille tuliaiskarkkia. Sit käytiin sen kaverin luona hakemassa Kirsin kamppeita (ei sisällä asti) ja sit vasta mentiin kotiin.

 

Matkalla nähtiin myös todella iso sateenvarjo –jostain metallista tehty. Maisemataidetta. Se näytetään kuulemma lähes jokaisessa kiinalaisessa elokuvassa.

 

Sit vaan pakkaamaan ja suihkuun sekä nukkumaan.

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Shanghai
photo by: spocklogic