AsiaChinaBeijing

Lama -temppeli, kopiomarkkinat, yöjunalla Shanghaihin

Beijing Travel Blog

 › entry 9 of 14 › view all entries

 

Hassua; tänäänkin heräsin 20 minsaa ennen kellon soittoa.

 

Tänään oli vähän helpompi päivä. Kävelty ollaan tän matkan aikana varmaan kymmeniä ja kymmeniä kilometrejä. Eka päivänä oli jalat aika kipeet, mut sit sen jälkeen jo tottu. Kyllähän sitä kotonakin paljon kävelee jne.

 

Mentiin metrolla katsomaan Lama –temppeliä, joka on mongolialaisten ja tiibetiläisten munkkien budha-temppeli. Siellä on joskus uhrattu ihmisiäkin budhille. Siellä oli siis paljon budhia, joita ihmiset tulivat palvomaan ja kumartamaan. He polttivat joka puolella suitsukkeita, joiden katku oli aikamoinen; ne kun oli tosi pitkiä ja paksuja. Yksikin budha oli 26 m pitkä ja aivan valtava kooltaan. Ulkopuolella oli Guinnesin ennätysmerkintä. Munkistakin sain kuvan. Budhista ei olis ainakaan kaikista (ainakaan siitä 26 metrisestä) saanut ottaa kuvaa, mut otin kuitenkin, vaikken salamalla. Sehän sitä haittaa yleensä aiheuttaa.

 

Sit siellä oli erivärisillä hiekoilla tehty sellainen iso kuva, mikä oli tosi hieno ja tarkasti tehty. Olisipa ollut hauskaa nähdä, kun joku tekee sitä.

 

Sisäänpääsyliput oli pieniä cd:tä. Hassua.

 

Sit mentiin Pizza Hutiin, kun kaikkia jo kiinalainen ruoka kyllästytti ja kylläpä maistuikin pizza hyvältä!!

 

Kävimme myös yhdessä Friendship storessa, josta ostin pari pikkupussia sitä punaista väriä siihen leimaan, jossa oma nimi (60 senttiä kpl) ja kiinalaista paperia, johon voi niitä karakteeraja ym. tehdä.

 

Sitten mentiin kopiomarkkinoille, joissa oli myös paljon silkkiä. Ostin valkoisen feikki kaninnahkaisen takin (kelsiä päällinen) 20 euroa, josta pyysi eka 100 euroa. Sit ostin urheiluhousun ja siihen soveltuvan hupparin 10 euroa (alkupyyntö 98 euroa), sit kaksi kauluspaitaa (4 euroa kpl) sekä Timolle kolme hupparia (6 euroa kpl). Eli hinnoissa on paljon väljyyttä ja tinkiminen kovaa. Kirsi on kova tinkimään ja auttaa, kun se osaa kiinaa ja se on aika peräänantamaton. Muutkin osti kaikennäköistä, joten kasseja ja nyssäköitä oli PALJON! Ihmiset katselivat ihan ihmeissään. Ne tuli aina seuraamaan tinkimistä. Monet turistit varmaan menevät halpaan ja ostavat ihan älyttömillä hinnoilla. Onneksi Kirsi tietää. Yleensä auttaa, kun lähtee kävelemään pois, niin ne alentaa hintaa. Sen takin kanssa lähdettiin kävelemään varmaan viis kertaa ennen kuin se myyjä alensi hintaa tarpeeksi. Se meni jo aika älyttömyyksiin. Ja oli tosi kiva, kun sain Timollekin vaatteita. Vielä kun jotain löytäisi.

 

Sit tultiin kotiapäin ja katseltiin siinäkin kauppoja. Sit käytiin hotellilta tavarat ja lähdettiin junalle. Aamulla ollaan taas 7.14 Shanghaissa ja shoppailu jatkuu. Kohta on mennyt 250 euroa ihan vaan omiin ostoksiin.

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Beijing
photo by: Deats