Salisbury ja Wiltshiren Stonehenge

Salisbury Travel Blog

 › entry 17 of 30 › view all entries

Kävimme Salisburyssä ja Stonehengekin tuli nähtyä. Stonehenge on iso kiviröykkiö, joku legenda tai jotain. Ostin mm. puseron ja repun.

 

Wikipedian kertomaa:

 

Salisbury on vanha katedraalikaupunki, joka sijaitsee Etelä-Englannin Wiltshiren kreivikunnassa. Kaupunki muodostaa suurimman osan Salisburyn tienoosta. Salisburya on myös kutsuttu New Sarumiksi, jotta se erottuisi alkuperäisestä Salisburyn siirtokunnasta, Old Sarumista. New Sarum-nimeä ei kuitenkaan usein kuule käytettävän. New Sarumista on johdettu myös Salisburyn asukasta tarkoittava sana "Sarumite", mutta tämäkään termi ei ole laajassa käytössä. Salisbury on tunnettu katedraalistaan.

Salisbury on viiden joen yhtymäkohta: Nadder, Ebble, Wylye ja Bourne ovat Avonin (keltiksi joki) sivujokia, jotka virtaavat Englannin etelärannikolle ja yhtyvät mereen Dorsetin kreivikunnan Christchurchissa.

Salisbury on ollut ranskalaisen Saintesin kaupungin ystävyyskaupunki vuodesta 1990 lähtien. Vuonna 2006 siitä tuli lisäksi saksalaisen Xantenin ystävyyskaupunki.

Salisbury High Street

Salisburyn pääkatu

 

Stonehenge on hyvin kuuluisa esihistoriallinen monumentti Englannin Wiltshiressa, Salisbury Plain -tasangolla. Se on pystykivistä (megaliiteista) koostuva neoliittinen ja pronssikautinen kivikehä. Stonehengen arvellaan liittyneen uskonnollisiin rituaaleihin, kuten tähtien ja auringon vaiheisiin perustuneisiin kultteihin. Se voi olla myös temppeli tai hautapaikka. Stonehenge oli käytössä noin 1 500 vuoden ajan.

Stonehenge on ollut silloisella tekniikalla valtava urakka. Kivet painavat jopa 50 tonnia, ja kaukaisimmat on jostain tuntemattomasta syystä tuotu paikalle satojen kilometrien päästä.

Stonehenge

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Salisbury
photo by: Vikram