Oxford

Oxford Travel Blog

 › entry 26 of 30 › view all entries

Oxford oli ihan kiva. Mukana italialaisia. Kotiin piti tulla 6.30 pm ja tultiinkin 9.30 pm. Ne italialaiset meni melomaan ja tuli monenlaista sekaannusta, joten me myöhästyttiin ruoalta.

 

Wikipedia:

 

Oxford on kaupunki Oxfordshiren kreivikunnassa Englannissa. Siellä sijaitsee englanninkielisen maailman vanhin yliopisto, Oxfordin yliopisto. Kaupungissa on 142 364 asukasta (2003). Keskustan ulkoasua leimaavat yliopiston monet rakenukset torneineen. Toisin kuin kilpailijansa Cambridge, Oxford on myös teollisuuskaupunki, muun muassa BMW:n Mini-tehdas sijaitsee siellä.

Oxfordin asutus yltää saksien aikoihin. Siellä oli nunnaluostari 700-luvulla, ja ensimmäiset kirjalliset maininnat ovat anglosaksisissa kronikoissa vuodelta 912. Oxfordin yliopisto mainitaan 1100-luvun kirjoituksissa. 1800-luvulla kaupunki oli uskonnollisten kiistojen keskus, kun anglikaaninen kirkko haki rajojaan ja Oxfordin marttyyrit kuolivat uskonsa puolesta.

Oxford sijaitsee 80 kilometriä Lontoosta luoteeseen. Kaupunkiin pääsee helposti junalla tai M40-moottoritietä pitkin.

J. R. R. Tolkien, C. S. Lewis, Lewis Carroll ja Iris Murdoch asuivat ja kirjoittivat kaupungissa. Colin Dexterin Komisario Morse on tunnetuimpia Oxfordin kuvitteellisia hahmoja. Muun muassa näyttelijä Hugh Laurie on syntynyt Oxfordissa. Blackwells, Britannian kuuluisin kirjakauppa, järjestää opastettuja kävelyretkiä kirjailijoiden tärkeille paikoille. Kaupungissa on myös useita muita teemakävelyreittejä.

Skyline of the city of Oxford

Oxfordin kaupunki

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Oxford
photo by: petit_gooroo