AsiaVietnamHue

Op weg naar de forbidden city.

Hue Travel Blog

 › entry 12 of 27 › view all entries
De wolkenpas.

06:15 opstaan. 08:00 vertrek naar Hue. Het regent weer. De eerste stop is om 08:45 uur bij het Cham  Museum in Da Nang. De gids van gisteren is er ook. We luisteren naar haar verhaal en gaan dan snel zelf rondkijken, want we hebben maar een klein uur hier. Alle beelden die hier staan komen van de My Son site en komen uit een periode van meer dan 1000 jaar (vanaf de 7e eeuw). Garuda, Ganesh en Brahma werden vereerd omdat het goede goden waren, voor Shiva had men angst. Om 09:35 uur rijden we verder en beginnen we aan de beklimming van de Hai Van pas (wolkenpas). Deze doet zijn naam eer aan, want al snel rijden we tussen de wolken. Het uitzicht is ondanks dat, prachtig. We maken een stop op de top van de pas, waar de verkopers erg hardnekkig zijn.

Imperial City.
Van hieruit rijden we in één ruk door naar Hue waar we om 12:30 aankomen. Ook tijdens deze rit zijn de uitzichten prachtig. Bij aankomst in het hotel moet Trudy zo erg plassen dat ze niet kan wachten tot we een kamer hebben en ze gaat meteen op zoek naar een toilet. Beneden is echter allen een heren wc waar ze geen gebruik van mag maken, dus vraagt ze aan een bediende haar het dames toilet te wijzen. De bediende loopt van hot naar haar, trap op en trap af, (en Trudy erachter aan) maar geen wc. Tot Trudy het echt niet meer kan houden en haar behoefte doet op de gang in een lege emmer, die daar toevallig staat. We krijgen eindelijk een kamer toegewezen en Michel zegt dat we direct naar beneden moeten komen als we onverhoopt een kamer zonder raam krijgen. Onze kamer heeft bedden met matrassen van schuimrubber die zo ver versleten zijn dat het lijkt alsof we gewoon op een plank liggen.
Imperial City
Trudy vraagt aan Michel of we een andere kamer kunnen krijgen en dat is geen probleem. We hebben nu geen raam, maar wel betere bedden. We gaan met zijn drieën eten bij Hoa Viên, dat vlak in de buurt van ons Dông Loi Hotel zit. Om 14:00 vertrekken we met heel de groep in cyclo’s naar de Imperial City, ook wel bekend als Purple City. Het is een prachtig eeuwenoud complex dat in de afgelopen eeuw (met Frans en Amerikaanse oorlogen) toch veel te lijden heeft gehad. De Forbidden City is het gedeelte van het complex waar alleen de keizer en zijn vrouw mochten komen m.u.v. de eunuchen. We wonen een dansshow bij van een half uur die niet onaardig is. We gaan pas om 16:30 het terrein af. We gaan als we terug zijn bij het hotel direct de stad in om een internetcafé te zoeken waar we kunnen bellen en digitale foto’s op een cd kunnen laten branden.
Imperial City
Bellen lukt niet, maar branden wel. Terwijl ik bezig ben met cd’s te branden gaan de meiden wat drinken. Ze willen avocado juice bestellen zonder ijs en Trudy zegt op haar beste Vietnamees:Avocado juise cam vat. Wat zoveel betekent als avocadosap jus d’orange. Het resultaat is dat er jus d’orange geserveerd word en ze nog niet weten hoe avocadosap smaakt. We slaan nog wat fingerfood in voor de treireis van morgen en gaan dan eten in het restaurantje tegenover het hotel. Als we klaar zijn met eten gaan de dames nog even shoppen en ik ga opzoek naar een ATM (met aanwijzingen van Michel). De meiden zoucen stoppen met winkelen als ik terug kwam, maar ik ben sneller terug dan ze verwacht hadden, dua zijn ze nog niet helemaal klaar. Snel gaan we toch terug naar de hotelkamer, en we gaan rond 20:30 douchen en houden verder ons gemak.

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De wolkenpas.
De wolkenpas.
Imperial City.
Imperial City.
Imperial City
Imperial City
Imperial City
Imperial City
Imperial City
Imperial City
Remco, Trudy en Caroline bij de Im…
Remco, Trudy en Caroline bij de I…
Dansshow.
Dansshow.
Dansshow.
Dansshow.
Dansshow.
Dansshow.
Imperial City
Imperial City
Imperial City
Imperial City
Hue
photo by: Paulovic