Op weg naar Mui Ne, naar mooie witte palmstranden.

Mui Ne Travel Blog

 › entry 6 of 27 › view all entries
Mai Café in HCM city.

05:30 uur opstaan. 07:00 uur vertrek naar Mui Ne. We moeten eerst een stuk terug rijden naar de ferry over de Mekong voor we verder kunnen, de goede kant op. In eerste instantie zijn alle plaatsen voorin bezet en moet ik achterin zitten, maar al snel meldt Michel dat we vandaag geen gids mee hebben en dat zijn plaats dus vrij blijft. Ik schuif graag door naar voren, want achterin heb ik niet veel aanspraak. Bij de ferry wordt de groep in tweeen gesplitst, de ene helft kan mee de andere moet op de volgende boot wachten. Als we de groep weer compleet hebben rijden we verder. Tegen 10:15 zijn we weer in Ho chi Minh stad, we stoppen bij het cafe van Michel, onze reisleider. Het heet Mai Café en je kunt er geweldige verse fruitshakes drinken voor bijna niks.

Dragonfruit.
De vrouw van Michel (een Vietnamese waar hij net 2 weken mee getrouwd is) runt het cafe als hij op reis is. Tegen 11:00 uur zitten we weer in de bus. Rond 13:00 uur stoppen we voor de lunch, we eten a la carte vandaag en iedereen besteld dus voor zich. Ok krijg mijn gebakken rijst met rundvlees pas als iedereen klaar is met eten, gelukkig smaakt het niet slecht. Om een uur op drie stoppen we bij een plantage waar Dragonfruit geteelt wordt. De planten zijn in bloei en de paar vruchten die er aan hangen hebben nog niet de karakteristiek rode/paarse kleur, maar zijn nog helemaal groen. Om 15:45 stoppen we bij de haven van Phan Tiet waar de vissersboten voor anker liggen en de vissen bezig zijn met hun netten. Van hier uit is het nog zo’n 15 km naar ons resort in Mui Ne waar we 2 nachten zullen blijven. Om 16:30 zijn we op het resort, we wachten op de sleutel van de kamer en terwijl we dit doen spreken we met Caroline af eerst in de zee te gaan zwemmen en daarna te gaan eten.
Onze huisjes in Mue Ne.
Zoals afgesproken liggen we om 17:00 uur in een verfrissende zee. We dobberen wat rond en genieten van het uitzicht op het prachtige palmstrand. Na een tijdje verhuizen we naar het zwembad van het resort wat toch net iets warmer is. We gaan even douchen en steken dan de straat over om te gaan eten bij Kim Lom. Het eten smaakt best en ook hier zijn de fruitshakes erg lekker. Michel zit er ook en hij regelt voor mij een Xe Honda (huurbrommer) en voor Caroliene een Xe Om (huurbrommer met chauffeur), want morgen gaan we met zijn drieen op pad zonder de groep. De groep gaat naar een visoliefabriekje en dat lijkt ons niks. Tegen 22:30 liggen we in bed. Het is erg warm op de kamer (27˚C), maar ondanks dat val ik na 6 regels geschreven te hebben boven mijn reisverslag in slaap.

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Mai Café in HCM city.
Mai Café in HCM city.
Dragonfruit.
Dragonfruit.
Onze huisjes in Mue Ne.
Onze huisjes in Mue Ne.
Zon mooi zwembad, daar gaan we ze…
Zo'n mooi zwembad, daar gaan we z…
Mui Ne
photo by: TrudyNRonnie