Op weg naar Cat Ba.

Cat Ba Travel Blog

 › entry 25 of 27 › view all entries
Op onze boot in Ha Long Bay

Om 07:30 uur zijn we alweer bovendeks. Het is vandaag minder mistig en het uitzicht op de karstgebergten is gelukkig wat beter. We zien vissersbootjes, drijvende huizen en viskwekerijen en mensen die hun bootje met de voeten roeien. Op een gegeven momnet komt er een roeibootje langszij, dat aan onze boot vastgeknoopt word en zo een stuk mee lift. In plaats van te roeien, kunnen de vissers nu de vis uit hun netten halen.

We meren nog voor de middag aan in Cat Ba. Het is maar een paar minuten rijden met de bus naar het hotel. Het Princes Hotel is het beste dat we tot nu toe gehad hebben. We gaan aan de boulevard wat eten. Het is allemaal supervers. Zelfs de springrolls lijken recht uit de tuin geplukt. Om 14:00 uur gaat één deel van de groep wandelen “door de jungle”en het andere deel maakt een brommertocht van ± 40 km.

Tijdens onze wandeling.
De zon is intussen flink doorgekomen en het is goed warm. We worden met de bus naar het beginpunt van de wandeling gebracht. Het eerste uur lopen we over een pad van beton (wat niet zo leuk is) dat flink stijgt en daalt. We kunnen hier wel wat mooie vlinders fotograferen. Het tweede deel van de wandeling gaat wel over veel smalle zandpaadjes. Tegen het einde lopen we tussen rijstvelden waar letterlijk honderden kikkertjes zitten te kwaken dat het een lieve lust is. We horen ze wel, maar we krijgen ze niet te zien. Het is 16:30 als we bij het busje komen dat ons op een andere plek op staat te wachten. Terug in het dorp gaan we bij een ander restaurantje eten dan vanmiddag, maar we hadden beter terug kunnen gaan naar het eerste, want daar was het eten veel lekkerder. Na het eten kopen we voor de dames een fles Dalat Wijn voor 40.000 dong en dan gaan we naar de kamer om het grootste zweet af te douchen.

Om 19:00 gaan we naar de achtste verdieping van het hotel voor een massage van 1 uur en daarna 1 uurtje sauna en jacuzzi.

De rijstvelden die vol kikkers zitten.
Dat alles kost US $12 p.p. De kleine dametjes hebben sterke handjes en weten precies waar ze moeten knijpen. De masseuse die mij onderhanden neemt loopt zelfs letterlijk over me heen. De 2 masseuses (Trudy krijgt op de tafel naast me een massage), moeten wel lachen om onze lange ledematen en grote handen. Na de massage nog even met zijn drieën in de sauna. Als we uitgebadderd zijn gaan we naar de kamer waar we kletsen tot middernacht en in die tijd maken de meiden de fles wijn soldaat.

 

 

DragonFlies says:
What an amazing trip! Wow.
Posted on: Feb 25, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Op onze boot in Ha Long Bay
Op onze boot in Ha Long Bay
Tijdens onze wandeling.
Tijdens onze wandeling.
De rijstvelden die vol kikkers zit…
De rijstvelden die vol kikkers zi…
Uitzicht op zee.
Uitzicht op zee.
Een mee liftende visser.
Een mee liftende visser.
Cat Ba
photo by: ulysses