Op weg naar Bên Tre.

Ben Tre Travel Blog

 › entry 5 of 27 › view all entries
Caroline in een roeiboot.

06:30 opstaan. 08:00 uur spullen in de boot zetten en zelf met zijn drieën in een roeiboot gaan zitten. Caroline wilde heel graag bij ons in de boot, maar helaas zit Chi (onze gids) al in de boot en valt ons plannetje in het water. Nu kan ik wel foto’s van haar maken, zodat ze die kan bijbestellen. We varen steeds verder het eiland in en de stroompjes worden steeds smaller ( ergens tussen 2 en 3 meter) en het geluid van motorboten sterft langzaam weg. Hier heerst stilte. Het water wordt ondieper en de 2 grote peddels worden vervangen door 1 kleine. We zien mensen werken (o.a. een boot grind lossen) en fruit in het wild groeien. We varen ruim een uur en stappen dan weer over op de grote motorboot, waarmee we gaan varen naar de “floating market”.

Bananenboot opweg naar "floating maket".
Voor we daar zijn moeten we eerst de op dit punt 3 km brede Mekong oversteken. Door de vele (soms grote) botem golft het water af en toe behoorlijk en zo krijg ik geheel onverwacht een nat pak. Gelukkig droogt het hier snel. Op de floating market kan ik een paar aardige foto’s maken, maar we hadden er meer van verwacht. Waarschijnlijk hebben we te veel beelden op tv gezienvan de floating market in Bangkok. We gaan van boord waar we gisteren aan boord zijn gegaan, hier zijn een paar mensen nu chinees aan het schaken. In het dorp is een bruiloft aan de gang en de bruid en bruidegom willen wel even op de foto. Het is 1 uur rijden tot we met de veerboot een andere tak van de rivier over moeten steken. De brug is wel in aanbouw maar nog lang niet klaar. Als de boot aanmeert komt er een man naar mij toe die op de kapitein van het schip lijkt, mooi uniform aan en bijpassende pet op.
Met de veerboot.
Hij pakt me bij de mouw en kijkt in eerste instantie streng aan en ik denk dat hij mijn kaartje wil zien (dat ik niet heb, omdat Michel alles uit de gezamelijke pot heeft betaald), maar hij wil alleen maar even naast me staan om te zien hoeveel ik groter ben dan hij. Vanaf de ferey lopen we naar het restaurant waar we zullen lunchen, michel kent het restaurant niet, de gids heeft het aangeraden. Het is nog een aardig stukje lopen en Trudy ziet nogkans een paar pennen uit te delen aan de toekomst van het land. In het restaurant bestellen we gerechten met beef, maar aan het vlees zit zoveel vet dat het eigenlijk alleen maar varkensvlees kan zijn. Trudy krijgt het niet weg en aangezien ik het wel lekker vind neem ik haar portie over. Ze besteld een krabsoep die erg klein uitvalt.
De omgeving waar we doorheen fietste.
We vullen de gaatjes met een portie springrolls. Al met al hebben we wel eens beter gegeten, maar ja. We lopen even naar de rivier, waar we lekker in de schaduw van het uitzicht kunnen genieten. Op de rivierbedding kruipen slijkspringers rond. Net voor 14:00 beginnen we aan de laatste etappe vandaag een fietstocht van 18 km. De fietsen zijn niet echt geweldig (mijn voorrem ontbreekt), maar we fietsen door een prachtig gebied dat krioelt van de palmbomen. Met hier en daar een rijstveld. Onderweg stoppen we een paar keer zodat de groep weer bij elkaar komt en halverwege is er een grote stop waar we even lekker in een hangmat kunnen liggen met een verfrissende kokosnoot en wat fruit. Tegen 17:00 zijn we in Benh Tre, waar het hotel staat waar we vannacht slapen. Het Dong Khoi Hotel is een oud regeringshotel wat te zien is aan het Russisch aandoende “rechttoe rechtaan beton stijl”.
Een lekkere verfrissende kokosnoot.
Ook hier is een bruiloft aan de gang. Als we onze kamer (105) inlopen staat de airco op 18 graden, wat ook wel wat overdreven is. Als we de kraan in de badkamer open draaien loopt het water achter de wasbak op de grond, door de badkamer naar een putje vlak bij het bad en de wc. Ook de afvoer van het bad komt bij hetzelfde putje uit. We besluiten even door het dorpje te wandelen, maar de avondmarkt is nog niet opgebouwd en behalve een tempel (niet erg bijzonder) is er niet veel te zijn. Bij de tempel kletsen we even met Cor en Jannie en gaan dan even binnen kijken (schoenen uit), maar de tempel is vrij sober ingericht. We praren even met een student die redelijk engels spreekt (een van de weinigen in dit dorp) en gaan dan terug naar het hotel. In het resturant van het hotel bestellen we
jus d‘orange, soep en een gerecht met rundvlees.
Tempel in Bên Tre.
Het duurt erg lang voor we iets krijgen en dan komt plotseling alles tegelijk. Jannie en cor komen ook aanwandelen en die schuiven bij ons aan. Onder het eten is er op de bruiloft een zanger bezig die absoluut niet kan zingen. De man zingt echt vals en hij staat steeds met zijn mircofoon voor de speaker, zodat het allemaal piept als de ziekte. Na het eten lopen we nog even het dorp in (de andere kant op) en gaan dan terug naar de kamer, waar we douchen en naar bed gaan. Ik werk nog wel even 2 dagen van het reisverslag bij. 23:15 licht uit.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Caroline in een roeiboot.
Caroline in een roeiboot.
Bananenboot opweg naar floating m…
Bananenboot opweg naar "floating …
Met de veerboot.
Met de veerboot.
De omgeving waar we doorheen fiets…
De omgeving waar we doorheen fiet…
Een lekkere verfrissende kokosnoot.
Een lekkere verfrissende kokosnoot.
Tempel in Bên Tre.
Tempel in Bên Tre.
Ben Tre
photo by: Paulovic