AsiaVietnamHanoi

Karstgebergte op het land.

Hanoi Travel Blog

 › entry 22 of 27 › view all entries
Hoa Lu.

Om 05:30 zingt Michel ons wakker (Sta op gij luie slaper, de koekoek roept u op, … koekoek, koekoek, …. de koekoek roept u op), omdat de trein binnen het half uur het station van Hanoi binnen zal rollen. Om iets over zes zijn we in Hanoi. We lopen naar de bus die ons naar het hotel zal brengen. We zijn erg vroeg en het hotel personeel moet nog wakker worden. In de lobby eten we nog een broodje smeerkaar (die van Cor en Jannie, want die hoefden ze niet). Om 08:00 worden we opgehaald voor onze excursie naar Hoa Lu en Tam Coc. We zijn met 5 man, Cor en Jannie gaan namelijk ook mee. Het is 2 uur rijden en we maken een tussenstop bij een veel te toeristische tent waar veel te dure souvenirs verkocht worden.

Tam Coc.
Om 10:30 zijn we bij Hoa Lu. We stappen in de 3 roeibootjes (die soms met de voeten geroeid worden) en varen heerlijk rustig tussen het karst gebergte. We varen door 3 grotten (1 van 100 meter, 1 van 70 meter en 1 die nog korter is. De omgeving is prachtig en dat is maar goed ook, want de roeitocht van bijna 1 uur loopt dood en we moeten het hele stuk weer terug. Bij het keerpunt worden we opgewacht door verkoopsters in een bootje, die ons proberen over te halen eten en/of drinken te kopen voor de roeisters (tegen woekerprijzen natuurlijk). Carolien doet dit en vertelt ons achteraf dat de gekochte waar netjes onder de bank werd gezet ipv genuttigd te worden (waarschijnlijk geven ze het aan het eind van de dag terug aan de verkoopsters en delen ze de winst). Op de roeitocht terug proberen ze ons nog geborduurde meuk te verkopen, maar ik heb het te druk met genieten van het natuurschoon.
Waterpuppet.
Rond 12:30 gaan we lunchen, en die smaakt ons uitstekend (inbegrepen in de excursie, drank is exclusief). Na het eten hebben we een fietstocht naar Tam Coc (Cor en Jannie volgen ons op een brommer). De fietsen zijn te klein en de weg slecht, maar het is een prachtige tocht. Het is nog geen 3 uur als we bij Tam Coc aan komen. Het is erg toeristisch allemaal en Tanh, onze gids speelt hier handig op in door ons het laatste stukje (langs alle kraampjes) te laten lopen ipv fietsen. Tam Coc heeft van 969 tot 1010 AD gediend als hoofdstad van Vietnam, maar werd al snel te klein, We bekijken het piepkleine museumpje en de tempel en klimmen dan de 265 treden op naar een graftombe, vanwaar we een mooi uitzicht hebben. Cor en Jannie wachten ons op bij de tweede tempel. Hier gaan we snel doorheen, want de tempel heeft dezelfde opbouw alleen is hij van een andere koning. Tegen 16:00 uur beginnen we aan de terugreis en we komen rond 18:00 uur in Hanoi aan. We gaan eten bij Little Hanoi waar het eten erg goed smaakt. Om 21:00 uur begint een show van het wereldberoemde Waterpuppet Theater in Hanoi. We hebben goede plaatsen en het is erg bijzonder om te zien. De muziek en de zang, alles is live gespeeld, erg goed. De show duurt een uurtje en als het afgelopen is wandelen we terug naar het hotel, nemen een lekkere douche en gaan dan slapen.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Hoa Lu.
Hoa Lu.
Tam Coc.
Tam Coc.
Waterpuppet.
Waterpuppet.
Met de fiets de omgeveing verkenne…
Met de fiets de omgeveing verkenn…
Hoa Lu.
Hoa Lu.
Hoa Lu.
Hoa Lu.
Hanoi
photo by: mario26