AsiaVietnamHue

De Parfume River.

Hue Travel Blog

 › entry 13 of 27 › view all entries
Speciale cerimonie.

06:00 uur opstaan. 07:00 uur wandelen we naar de boot, waarmee we een tocht maken over de Perfume River. De rivier heet zo omdat er vroeger erg zoet rook door de bloemen die op de oever groeiden, helaas zijn de meeste bloemen weg en de geur ook (sommige zeggen nog vaag iets geroken te hebben). We varen per motorboot naar Thien Mu pagode. We hebben pech en geluk en pech vandaag. Pech, omdat we niet door de hoofdpoort naar binnen kunnen, omdat direct hierachter werkzaamheden plaats vinden. Geluk, omdat er een heel bijzondere plechtigheid plaats vindt op dit moment. Er zijn heel veel monniken in de tempel om tot boeddha te bidden. Men heeft in het complex nl. een boeddhabeeld verplaatst en nu moet de goedkeuring van de boeddha gevraagd worden.

Lachende monnik.
Het is heel kleurrijk allemaal. Er zijn ook leerling monniken aanwezig, met hum bijzondere kapsel zijn ze makkelijk te herkennen. In een nis staat ook de auto van de monnik die zich in Ho Chi Minch City levend heeft verbrand uit protest tegen het toen geldende Ngo Dinh Diem regime en de discriminerende regels tegen boeddhisten die het hanteerde. Om 09:00 uur zitten we weer op de boot en varen we naar de Minh Mang tombe waar we om 10:15 uur aankomen. Het is een mooi complex om te zien, Minh Mang zelf heeft het nooit kunnen zien, want hij stierf op jonge leeftijd, ver voor hij klaar was met de bouw van zijn tombe. We kijken rond tot 11:00 uur en lopen dan naar de plek waar onze bus zou moeten staan. Deze staat er echter niet, omdat die een kapotte band heeft. Na een tijd gewacht te hebben krijgt Michel een chauffeur van een andere bus (waarvan de toeristen nog op het complex aan het rondlopen zijn) zover dat die ons naar de tombe van Lang Khai Dinh brengt.
De Minh Mang tombe.
Het is niet zo ver en we zijn er om 11:45 uur. De koning die hier begraven ligt was een “Puppet King”, d.w.z. hij had eigenlijk allen een symbolische functie, omdat hij moest doen wat de Fransen zeiden. De grote invloed van de Fransen is ook terug te vinden in de bouwstijl van het mausoleum. Dit is ook het enige koningsmausoleum waarbij men weet waar de koning exact ligt (9 meter onder de troon). Om 12:15 uur moeten we al weer verder. We rijden terug naar de straat waar ons hotel ligt, om in een restaurant schuin tegenover het hotel gezamenlijk met de groep de specialiteiten van Hue  te gaan eten. Michel zei al dat de groepen het tot nog toe allemaal lekker vonden en wij moeten ons daarbij aansluiten. Na het eten hebben we nog even om ons op te frissen in het hotel.
De tombe van Lang Khai Dinh.
Om 14:00 uur vertrekken we per cyclo naar het station (“de statie” volgens Michel), de bagage wordt met een busje naar het station gebracht. De mannen die de cyclo’s trappen vinden het leuk om mij gekke namen voor de andere cyclorijders te leren, en wie ben ik dan om het spelletje niet mee te spelen. We zijn al voor 14:30 uur op het station (we moeten minimaal 1 uur voor vertrek aanwezig zijn). In de hal waar we wachten staat een hele grote tv, waarop o.a. een compilatie wordt uitgezonden met alleen maar bloepers in auto en motorsport. De trein heeft precies 38 minuten vertraging, maar dat mag de pret niet drukken. We zitten met Cor en Jannie in een coupé. We zouden eigenlijk met Erik en Jolanda in een hokje zitten, maar toen Trudy dit van Michel hoorde heeft ze om overplaatsing gevraagd. Trudy , Caroline en ik zijn het er roerend over eens dat het een verschrikkelijk stel is.
Hier onder ligt de koning begraven.
Nu wordt het wel gezellig, want vooral Cor kan prachtig vertellen over de reizen die ze al gemaakt hebben. Onze coupé is de eerste waar het licht uit gaat, om 19:30 liggen we in de wel te korte stapelbedjes. We hebben het rooster van de airco in het plafon, dichtgeplakt met een stuk plastic. Ik moet nog 2 keer uit bed om het losgelaten plastic weer vast te plakken, voordat ik in slaap val.

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Speciale cerimonie.
Speciale cerimonie.
Lachende monnik.
Lachende monnik.
De Minh Mang tombe.
De Minh Mang tombe.
De tombe van Lang Khai Dinh.
De tombe van Lang Khai Dinh.
Hier onder ligt de koning begraven.
Hier onder ligt de koning begraven.
Hue
photo by: Paulovic